vineri, 21 martie 2008

TU poti opri masacrarea arborilor! Recicleaza! E mai usor decat crezi !

Acesta este mesajul cu care SISTEM porneste la drum. Luni, 24 martie, trupa incepe un turneu foarte special: 15 licee din toata tara au devenit tinta membrilor formatiei - recunoscuta pentru inclinatiile sale ecologiste. Sunt deja povesti clasice in presa, intamplarile in care Zoli Toth a coborat din automobilul propriu pentru a atrage atentia altui sofer ca a aruncat o hartie pe jos, iar cel de-al doilea nu a reactionat tocmai cu amabilitate. De aceasta data, Zoli si colegii sai de trupa si-au propus sa faca mai mult decat sa atraga atentia unui singur om. Cu putin timp in urma SISTEM, impreuna cu Star Management, a dus la reciclat apoape o tona de maculatura. Astfel s-au salvat 17 copaci de la taiere. Dar acesta este un gest pe care il poate face aproape oricine! Satui de indoctrinarea comunista, parintii copiilor de azi nu si-au mai invatat copii sa stranga maculatura, un lucru usor care chiar da rezultate. Astfel se face ca la ora actuala, suprafata impadurita a Romaniei este mai mica cu 25%.

SISTEM, impreuna cu Borsec, a pornit la drum, dorind sa povesteasca liceenilor despre aceste lucruri. In licee se afla viitorii lideri. "Daca mintile lor deschise la nou incep sa fie preocupate de ecologie si sa isi puna intrebari, atunci avem o sansa pentru viitor." - considera Zoli Toth. "Eu imi amintesc si acum cand profesorul de biologie ne-a invatat cum se planteaza un puiet de copac. Cred ca datorita lui, am sadit copacii din fata blocului J."

Campania trupei SISTEM este un proiect Star Management, realizat cu sprijinul Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si al partenerilor media ca PROFM’s COOL, Popcorn, Unu si unu, Terra Magazin, BestMusic.ro, StiriLocale.ro, Prieteni.ro, Clasa.ro, Studentie.ro, ColegiiMei.ro, Referat.ro, Clopotel.ro, Jurnale.ro.

Hartia este 100% reciclabila. Mai mult, prin reciclarea unei tone de deseuri de hartie se economisesc 30.000 de litri apa, se foloseste intre 28% si 80% mai putina energie electrica si se reduce poluarea aerului cu 95%.

Timp de 15 zile SISTEM se va opri in licee si va explica aceste lucruri. Discutiile libere cu elevii, ajutate de suport vizual si de un mini-recital SISTEM (foarte special; cu un repertoriu pregatit pentru acest eveniment; include o piesa care se canta la pungi de hartie J), ar putea sa imprime in constiinta liceenilor ideea ca hartia poate si trebuie sa fie reciclata si mai mult, ca de noi depinde ceea ce se intampla in jurul nostru. Planeta este responsabilitatea noastra.

SURSA: www.sistem.com.ro
Posted on 20:12 / 0 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact