miercuri, 19 decembrie 2007

Craciun Fericit!


Cu ocazia sarbatoilor de iarna, Ionut, realizatorul emisiunii "proDiaspora", difuzata joia de la 21:30 la postul Radio Dor de Tara, va transmite cele mai sincere si calduroase urari: Craciunul sa va fie plin de lumina, sufletul plin de bucurie si sa simtiti magia sarbatorilor oriunde v-ati afla. Fiti uniti, mai prieteni ca niciodata si nu uitati de aceea care, in aceasta perioada si nu numai, trec prin momente mai grele.
Mosul sa vina la voi, la toti si sa va aduca multa sanatate, unitate si implinirea tuturor dorintelor! CRACIUN FERICIT!
Posted on 16:38 / 0 comentarii / Read More

Craciun organizat pentru romanii din Belgia



Casa de Cultura Belgo-Romana Arthis lanseaza o invitatie la petrecere pentru romanii din Belgia. Luni, 24 decembrie, de la ora 19.30, romanii sunt invitati la Craciun la Bruxelles, un eveniment amplu, ce va cuprinde festival gastronomic si un concert sustinut de Gabriel Cotabita, Benone Sinulescu si trupa Yana.
Nu vor lipsi mancarurile traditionale romanesti (printre care la loc de cinste sarmalele si placinta dobrogeana), atmosfera conviviala, animatiile specific romanesti si distractia ca lamama acasa. Evenimentul va avea loc la Rue Melsens 38, Salle de la Jeunesse, Et. 1, 1000 Bruxelles (Piata Sainte Catherine).
Intrarea costa 20 de euro, iar data limita pana la care se pot face rezervarile este 22 decembrie, la numarul de telefon 0032 2 511 34 20.
Posted on 16:28 / 0 comentarii / Read More

Spania inzapezita - drumuri inchise si stare de alerta


Spania este acoperita de nameti. Starea de alerta a fost decretat in zece regiuni din centrul si estul tarii, unde temperaturile sunt foarte scazute, relateaza Reuters.
Zeci de drumuri au fost blocate din cauza furtunilor de zapada. O portiune din autostrada care leaga Madridul de Barcelona a fost inchisa temporar.
Meteorologii estimeaza ca ninsoarea nu se va opri in urmatoarele zile, iar temperaturile vor continua sa scada.
Posted on 16:24 / 0 comentarii / Read More

UE ii indeamna pe europeni sa vina in Romania de sarbatori


Uniunea Europeana ii indeamna pe toti cetatenii ei sa isi petreaca sarbatoriile de iarna in Romania si Bulgaria, informeaza News.bg.
"Haideti sa petrecem Craciunul in Romania si in Bulgaria" este mottoul acestei campanii ce va incepe miercuri, 19 decembrie.
La evenimentul de deschidere vor participa Meglena Kuneva, comisarul bulgar pentru Protectia Consumatorului, si Leonard Orban, comisar roman pentru Multilingvism.
Discursul din deschidere va fi tinut de Benita Ferrero-Waldner, comisar European pentru Relatii Externe si Politica Europeana de Vecinatate.
Special pentru acest eveniment vor fi amenajate standuri ce vor oferi doritorilor informatii turistice despre cele doua tari.
Posted on 16:22 / 0 comentarii / Read More

Romanii petrec Revelionul in Bulgaria, la preturi mai mici decat in tara


Dupa ce au ales sa isi petreaca vacanta de vara pe litoralul bulgaresc, romanii sunt tentati de ofertele de sarbatori pe care le promoveaza vecinii nostrii. Mii de romani sunt asteptati de proprietarii de restaurante si localuri din Ruse sa intampine Anul Nou in orasul de la malul Dunarii. Multi dintre ei si-au platit deja, biletele, care sunt de 3-4 ori mai ieftine decat in Romania.
De asemenea, in preajma sarbatorilor de iarna, zeci de mii de romani isi fac cumparaturile din magazinele bulgaresti, unde produsele costa mai putin decat in tara. Se cumpara alimente, imbracaminte, produse de uz casnic si chiar materiale de constructii.
Posted on 16:07 / 0 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact