vineri, 8 mai 2009

Echipajul navei-şcoală „Bricul Mircea” a fost vizitat de ambasadorul României în Spania

Maria Ligor, ambasadorul României în Spania, s-a aflat în zilele de 5 şi 6 mai a.c. în Cadiz, cu ocazia escalei în pe care a făcut-o în localitate "Bricul Mircea", nava-şcoală a Marinei Române.


Cu ocazia escalei efectuate în Cadiz de nava-şcoală a Marinei Române, „Bricul Mircea”, Ambasada României în Spania a derulat o serie de acţiuni diplomatice, care s-au bucurat de interes din partea autorităţilor, a publicului local şi a turistilor aflaţi pe litoral. Autorităţile române au permis accesul liber la bordul navei şi au oferit o recepţie oficialităţilor civile şi militare.

Vizita în Cadiz a ambasadorului României în Spania, Maria Ligor a fost organizată cu sprijinul Consulatului General al Romaniei la Sevilla. Maria Logor s-a întâlnit cu primarul localităţii, Teofila Martinez Saiz, cu subdelegatul guvernului (prefectul), Sebastian Saucedo Moreno şi cu Francisco Hernandez Moreno, contra-amiral la Comandamentul de Acţiune Maritimă Cadiz.

Întâlnirile au prilejuit discutarea unui program de intensificare a relaţiilor dintre Cadiz şi parteneri români, atât la nivelul autorităţilor locale şi militare, cât şi în ceea ce priveşte schimburile culturale sau cooperarea economică. Ambasadorul roman a fost însoţit de comandantul navei, lt. cmdr. Gabriel Moise, şi alţi ofiţeri superiori, precum şi de consulul României în Andaluzia, Monica Ştirbu.

Bricul Mircea urmează să mai viziteze un port spaniol înainte de a începe traversarea Atlanticului, urmând a pleca în regata "Tall Ships Atlantic Challenge 2009" din Tenerife, la 17 mai 2009.

Nava-şcoală "Mircea” sărbătoreşte în cursul acestei luni 70 de ani în serviciul Marinei Militare, la bordul ei formându-se zeci de generaţii de ofiteri români de marină. Este un velier cu trei catarge, construit în anii 1938-1939, la Şantierul Naval "Blohm und Woss" din Hamburg, Germania, care a înlocuit prima Navă Şcoală Bricul Mircea, distrusă în timpul primului război mondial.
Posted on 23:33 / 0 comentarii / Read More

Spania: Absolvenții din Alicante au primit atestatele de limba română

29 de candidaţi care au promovat în sesiunea din decembrie 2008 examenele ACLro pentru nivelele A1, A2 şi B1 au primit Atestatul de Cunoştinţe de Limba Română, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România.

Miercuri, 6 mai, la sediul Universității din Alicante a avut loc festivitatea de decernare a primelor atestate oficiale eliberate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România, care acreditează cunoaşterea limbii române. Dintre cei 29 de candidaţi care au promovat examenele din sesiunea decembrie 2008, 25 au fost prezenți la festivitatea de înmânare a atestatelor.
Alături de atestate, tinerii, cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani, au primit din partea Institutului Limbii Române din București (ILR) câte o trăistuță tradițională românească, în care se aflau materiale informative despre țara noastră. Fiecare candidat va primi, zilele acestea, din partea Universității din Alicante, un DVD cu înregistrarea festivității. Institutul Limbii Române a oferit echipei de coordonatori din Alicante diplome de onoare pentru întreaga activitate desfășurată pentru promovarea limbii române.

Atestatele acreditează nivelul de cunoaștere a limbii române

Printre cei care au promovat examenele se numǎră studenţi de la secţia de Limbǎ românǎ, înfiinţatǎ în anul 2004 în cadrul Departamentului de Traducere de la Universitatea din Alicante, întreprinzători din diverse sectoare de activitate economică şi tineri români de pe întreg teritoriul spaniol. Candidaţii sunt persoane care au nevoie, din motive profesionale sau educaţionale, de un atestat de recunoaştere a cunoştinţelor de limba română. În cazul românilor din Spania, atestatul facilitează reinserţia elevilor în sistemul şcolar românesc. Cei care vor să urmeze o facultate în România, pot cere echivalarea cunoştinţelor de limba română. Atestatul ACLro facilitează posesorilor accesul la locuri de muncă din cadrul unor companii mixte sau care întreţin relaţii comerciale cu România sau permit solicitarea unor posturi în ONG-urile care lucrează cu românii.

Reprezentanții ILR, prezenți la festivitate

Proiectul acestor examene oficiale de limba română este rezultatul colaborǎrii dintre Institutul Limbii Române din Bucureşti şi catedra de Limba Română din cadrul Departamentului de Traducere al Universităţii din Alicante, în cadrul căruia activează Cătălina Iliescu Gheorghiu, conferențiar doctor la Departamentul de Traducere şi Interpretare și lectorii de limba română, doctor Oana Covaliu şi doctorand Delia Prodan. Alături de cele trei profesoare românce, la festivitate au luat parte directorul ILR, Corina Cherches, coordonatorul de proiecte al ILR, Ionela Dabija, și consilierul ILR Marcela Mateescu.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 23:30 / 0 comentarii / Read More

Castellon: Parohia Ortodoxã Sfântul Nicolae celebreazã 500 de botezuri anual

Pãrinţii români îşi înregistreazã copii la Registul Civil cu nume tradiţionale româneşti, puţini dintre ei alegând nume spaniole, conform datelor studiului realizat de Universitatea Jaime I din Castellon.

Nume ca Nicoleta, Adrian, Georgiana, Alexandru şi Daniel apar pe lista celor o sutã de nume frecvente puse copiilor nãscuţi în Castellon. Creşterea natalitãţii, înregistratã în provincia Castellon, s-a datorat, în mare parte, naşterilor de copii proveniţi din familii de români.

“Noi, ortodocşii, botezãm copiii de mici pentru a-i încreştina, pentru a-i apropia de bisericã. Ideea celorlalte culte este aceea cã micuţii trebuies lãsaţi sã decidã ei singuri ce vor face la 18 ani. Noi nu-i obligãm, ci îi ajutãm sã mergã pe calea cea dreaptã”, ne-a spus preotul Nicodim, paroh al Bisericii Ortodoxe Române din Castellon.

Pe lângã slujba de duminicã, la care participã peste 400 de persoane, biserica celebreazã aproximativ 500 de botezuri şi 30 de nunţi pe an.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 23:27 / 0 comentarii / Read More

Divna Ljubojevic

Posted on 23:22 / 1 comentarii / Read More

Învierea Domnului - cea mai mare sărbătoare a creștinătății



Părintele Mihail Stanciu, starețul Mânăstirii Antim, invitat în cadrul emisiunii "GANDESTI, DECI EXISTI" - TVRM, vorbeste despre evenimentele petrecute la Învierea Domnului
Posted on 23:20 / 0 comentarii / Read More

joi, 7 mai 2009

Telejurnal in limba romana la Rete Canavese

Incepand de vineri, 17 aprilie, in fiecare vineri la ora 13.10 si la ora 19.55, postul local Rete Canavese a inclus in programele sale un Telejurnal in limba romana, transmite Romanian Global News.

Realizatoarea Telejurnalului, Ionela Ionita, a declarat ca „pentru moment acesta este un proiect bazat pe voluntariat 100%, dat fiind ca nu este finantat de catre nimeni. Exista pentru moment cateva promisiuni de colaborare din partea unor redactii din Romania".

Elso Merlo, directorul postului de Televiziune a acordat un interviu pentru ziarul local „La Voce", interviu realizat de Ionela Ionita si preluat de Romanian Global News de la primaria din Torino.

-De ce un jurnal de stiri in limba romana?

-Aici in zona este o mare comunitate romana. Problemele care le aveti voi ca si comunitate, sunt diferite fata de ale noastre. Integrarea naste din dorinta de a se rezolva problemele. De aceea noi, italienii, trebuie sa dam o mai mare importanta rezolvarii problemelor birocratice. Noi consideram ca, daca o mica parte a comunitatii romane creeaza probleme societatii, noi, ca si cea mai mare parte a comunitatii voatre, trebuie sa facem totul pentru a face cunoscuta si partea buna a lucrurilor. A da o informatie comunitatii romane, in limba romana, inseamna a permite accesul la informatie, iar acest lucru imbunatateste integrarea. Care poate face convietuirea mai buna, zic eu. Daca o duce bine o comunitate straina in mijlocul nostru, traim mai bine si noi.

-Nu este un context favorabil pentru noi, romanii, acum cand mass media prezinta fapte mai putin bune, care nu ne fac o buna imagine. Cum credeti ca aceasta imagine poate influenta programul in limba romana si cum va schimba acest program tv mentalitatea voastra dar si a noastra, a romanilor?

-Eu cred ca acesta va fi un impuls in plus. Deoarece si noi, ca telejurnal in limba italiana venim in contact cu o realitate pe care o cunoastem mai putin. Aceasta ar putea fi o ocazie pentru a cunoaste mai bine comunitatea romaneasca. Un telejurnal in limba romana va ajuta foarte mult membrii comunitatii voastre sa cunoasca ce drepturi au, ce obligatii, dar si legile si teritoriul, pentru o mai buna integrare. Eu nu cred ca sunt motive de discriminare. Aud de foarte multe ori persoane care spun ca nu sunt rasiste, dar apoi spun: 'Uite, persoana aceea este o persoana deosebita, onesta, chiar daca este de culoare neagra'. Fraza 'Chiar daca este de culoare neagra' este rasista. A spune 'este o persoana deosebita, chiar daca este roman', este o forma de rasism. Asa se spunea despre noi, italienii, nu stiu daca unii isi mai amintesc, in America. "Este o persoana onesta, chiar daca este italian". A vorbi in acest mod este rasism. Trebuie sa distingem persoanele oneste de cele mai putin oneste, de orice nationalitate, culoare a pielii sau a religiei. Eu cred ca daca lucram in acest spirit, fara prejudecati, ori ca facem un telejurnal in italiana, ori in musulmana, ori in romana sau araba, trebuie doar sa oferim informatii cat mai complete si corecte. Cred ca nu comunitatea romana creeaza probleme italienilor. Cred ca noi, ca si comunitate, fie ca e italiana, chineza, araba, romana ori de orice alta realitate, ne cream reciproc probleme.
Posted on 11:56 / 0 comentarii / Read More

Pelerinaj romanesc la moastele Sfantului Ioan Casian din Marsilia

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, prin Parohia Ortodoxa Romana „Sfintii Trei Ierarhi" din Marsilia, organizeaza in perioada 9-10 mai, la Marsilia, un pelerinaj la moastele Sfantului Ioan Casian, transmite Romanian Global News, care citeaza eparhia romana.

Pelerinajul va debuta sambata, 9 mai, la biserica Sf. Cannat, la ora 14:00, cu primirea participantilor, prezentarea programului de pelerinaj si un dejun oferit de Parohia Ortodoxa Romana din Marsilia. De la ora 16:00 va avea loc vizitarea Marsiliei. La ora 20:00, la biserica Sf. Victor, va avea loc primirea Delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane condusa de I.P.S. Parinte Iosif Pop, Arhiepiscopul si Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, de catre Monsenior Georges Pontier, Arhiepiscopul Marsiliei, Vecernia si inchinarea la Sf. Moaste ale Sfantului Ioan Casian si o scurta prezentare istorica si coborarea in cripta Manastirii. De la ora 21:30 va avea loc cina si pornirea spre locul de cazare.

Duminica, 10 mai, la biserica Sf. Cannat, de la ora 10:30 va incepe Dumnezeiasca Liturghie arhiereasca, iar la ora 13:30 participantii sunt invitati la Agapa. Incepand cu ora 15:00 la World Trade Center va avea loc prezentarea si proiectia filmelor: Obiceiuri de Pasti in Tara Lapusului si Mosii de Florii, de catre chiar autorul lor, Prof. Felician Sateanu, ambele premiate la Festivaluri Internationale, si o expozitie de fotografie: Pregatirea de Pasti si Muncile de primavara in Maramures, autor Prof. Felician Sateanu. Finalul intrunirii va fi marcat de un bufet si de o invitatie la discutii libere cu parintii episcopi. De la ora 19:00, la Biserica Sf. Victor, se va derula Conferinta: „Simtire si cuget romanesc in jurul Sfantului Ioan Casian, prezenta monahala romaneasca la Marsilia, la inceput de secol al V-lea", in timp ce la ora 21:00 va avea loc Cina si pornirea spre locul de cazare.
Posted on 11:54 / 0 comentarii / Read More

Problemele Bisericii Ortodoxe Române din Serbia prezentate Raportorului Special ONU

La invitatia Asmei Jahangir, raportor special al ONU. pentru libertatea religiei, in sediul din Belgrad al UNDP, Misiunea din Serbia, s-a vorbit despre situatia Bisericii Ortodoxe Romane in aceasta tara.

Despre problemele pe care le are aceasta biserica in special in Serbia de Nord-Est, a vorbit Presfintia Sa Daniil, Episcop de Dacia Felix din Vârşeţ, Protopopul iconom stavrofor Boian Alexandrovici, paroh al Mălainiţei şi Remesianei şi protopop al Daciei Ripensis si Duşan Pârvulovici, Presedinte al Comitetului pentru Drepturile Omului din Negotin, membru al Retelei Comitetelor pentru Drepturile Omului din Serbia CHRIS, transmite Timoc Press, preluata de Romanian Global News.

La intilnire au mai participat si Michael Wiener, Ofiter ONU pentru Drepturile Omului si Maria Rauš, Ofiter ONU al Programului National pentru Drepturile Omului.

In cadrul discutiilor reprezentantul ONU a fost informat asupra incalcarii drepturilor religioase ale romanilor/vlahilor din Timoc de catre Biserica Ortodoxa Sarba si de catre autoritatile de stat din Serbia.

Dupa intilnirea cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Române din Serbia si ai organizatiilor pentru drepturile omului care sprijina juridic Biserica Ortodoxa Română, Asma Jahangir, impreuna cu ceilalti reprezentanti ONU, si-au exprimat dorinta sa se intilneasca si cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Sârbe.
Posted on 11:53 / 0 comentarii / Read More

Comemorarea mortii lui Al. Ioan Cuza, la Heidelberg

Cu ocazia comemorarii lui Alexandru Ioan Cuza (20. martie 1820, Husi - 15. mai 1873, Heidelberg), Asociatia Al.-I.-Cuza din Heidelberg organizeaza vineri, 15 mai, de la ora 16:30, un program variat cu slujba de pomenire, comunicari si cu muzica, transmite Romanian Global News, care citeaza organizatia romaneasca.


De la ora 16.30, la Petruskirche, Hegenichstraße 13, Heidelberg Kirchheim, pr. Viorel Mehedintu va oficia o Slujba de pomenire, de la ora 17.15 la ora 19.00, in Hermann-Maas-Haus, Hegenichstraße, va avea loc un Colocviu cu tema: Personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza. Josif Herlo va sustine un cuvant de deschidere in care va prezenta si oaspetii. Totodata, va mai avea loc si o cuvantare de salut - Mircea Cosma, Presedintele Consiliului Judetean Prahova si al Asociatiei de Prietenie Romano-Germana Al. I. Cuza, din Ploiesti, istoric

Comunicari:
-Al. I. Cuza - Napoleon al III-lea - Romania moderna - prezinta prof. univ. dr. Dumitru Preda, directorul
Directiei pentru Originarii din Romania, MAE,

-Aspecte inedite din corespondenta generalului Gheorghe Magheru cu Alexandru I. Cuza - prezinta Sevastian Balescu, presedinte/reprezentant al mai multor asociatii: Asociatia Stiintifica de Consultanta si Consolidare cu Mediul Asociativ, Fiii Gorjului de Predtutindeni, filiala din Timisoara, Fundatia General Gheorghe Magheru s.a.

De la ora 19.30 se va derula un Concert de muzica de camera - duo violoncel si pian
in Hermann-Maas-Saal. Programul va contine Pietro Locatelli - Sonata in re major pentru violoncel si pian Frédéric Chopin - Nocturna, Arcangelo Corelli - La Follia (transcriptie pentru violoncel si pian, de Ioana Meier-Ostafi), Camille Saint-Saens - Introducere si Rondo capriccioso (transcriptie pentru violoncel si pian, de Ioana Meier-Ostafi), Bernard H. Romberg - Capriciu pe teme moldave si valahe, Constantin Dimitrescu - Dans taranesc.

La comemorare participa, ca invitati: Bogdan Cuza, urmas, in linie directa, al lui Al. I. Cuza, insotit de fiul sau, Alexandru Ioan Cuza, Marcel Alexandru, Consul General al Romaniei la Strasbourg, Prof. univ. dr. h. c. Gheorghe Mecu, Bucuresti, cu doua volume de poezii, Familia prof. Avram, din Targu Neamt, cu reviste si carti din judetul Iasi, in care apar faptele lui Al. I. Cuza, Dr. Lucia Lia Epure, conf. univ., directoarea Trustului de presa „Ziua de Vest", o delegatie a Academiei Olimpice Romane, Filiala Valcea, a Forumului Cultural al Ramnicului si a Asociatiei Culturale Anton Pan, condusa de prof. dr. Nicolae Dinescu, insotit de operatori de la Postul de TV - Valcea

Se vor putea servi gustari si bauturi. Intrarea este libera.
Posted on 11:51 / 0 comentarii / Read More

Expoziţie de artă creştină românească la Praga

Institutul Cultural Român din Praga vernisează pe 12 mai a.c., în Galeria Institutului, expoziţia „Arta creştină românească“. Expoziţia de artă creştină contemporană include lucrări cu tematică religioasă, create prin diferite tehnici şi pe diferite materiale-suport: icoane tempera pe lemn, lucrări de grafică religioasă, icoane pe sticlă, icoane pe lemn, marmură şi mozaic, icoane pe pergament. Expoziţia este însoţită de filmul documentar „Arta smeritului iconar“, semnat de Anca Filoteanu, realizator şi producător, film consacrat artei iconografice româneşti şi artiştilor iconari.

Sursa: ziarullumina.ro
Posted on 11:43 / 0 comentarii / Read More

Mesaj de încurajare pentru tinerii basarabeni al Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

Studenţii basarabeni de la universităţile din Iaşi s-au întâlnit marţi, 5 mai 2009, în Sala „Dr. Iustin Moisescu“ a Centrului Eparhial Iaşi, cu Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Episcop al Huşilor. La această întrunire, ce a avut loc la ora 19:00, au participat 160 de studenţi din Basarabia. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a iniţiat această întâlnire pentru a-şi arăta sprijinul faţă de tinerii care au avut de suferit în urma evenimentelor de la Chişinău. „Înaltpreasfinţitul Teofan ne-a adresat un cuvânt de susţinere, sfătuindu-ne să fim tari în credinţă, pentru a putea reuşi în tot ceea ce ne propunem. Am rămas cu toţii plăcut surprinşi de întrevederea cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Înaltpreasfinţitul Teofan a povestit despre ultima sa vizită la Chişinău, despre oamenii şi întâmplările pe care le-a trăit acolo. În finalul întâlnirii ne-a transmis un mesaj de încurajare şi ne-a urat succes la examene. Membrii Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Iaşi aduc mulţumiri Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pentru sprijinul oferit în momentele de încercare“, a spus Dan Caramfil, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Iaşi.

Sursa: mmb.ro
Posted on 11:43 / 0 comentarii / Read More

Asociația INIMA COPIILOR - english

OUR PROJECT

For children with severe heart conditions there is often only one survival option: an operation - often very urgent and very specialized.
In Romania over 900 children with severe heart conditions are born every year, and there are very few clinics available to have them operated and treated properly.
It is inefficient, complicated and far too expensive to send all sick children for treatment abroad. Sometimes it's simply impossible! Sometimes its far too urgent!
In the Southern and Eastern parts of Romania there is no center for pediatric heart surgery available.
The Maria Sklodowska Curie Children's Hospital (also known as Budimex) in Bucharest has a recently built hospital wing, where the first heart-surgery department dedicated exclusively to children will function.
Our Association and the Hospital will establish there an operating room and an intensive care unit. For now, the space looks like in the pictures, but they soon will look like a high performance medical center.
The shopping list is obviously long! You can help us make it shorter.
Our project is endorsed by the Romanian Ministry of Health, of the Hospital Board and is pushed forward by specialized doctors who intend to come and work within the new department. What might seem unbelievable is that some of them plan to repatriate to be of use to our children.
We are trying to raise, with your help, at least 500.000 EURO, the minimal amount with which the new department can become functional. If you can help, please visit the HELP US page.

List of medical equipment for the cardiovascular operating room
(we apologize for the list being still in Romanian. An English translation will be available soon)

  1. Masa operatorie mobila pneumatica radiotransparenta
  2. Saltea cu sistem de racire/incalzire
  3. Ventilator pediatric - adult
  4. Injectomate (7)
  5. Pompe peristalice (2)
  6. Balon de contrapulsatie aortica pediatric - adult
  7. Electrocardiograf cu 6 sau 12 canale
  8. Defibrilator extern si intern
  9. Pacemaker temporar
  10. Sistem de incalzire a solutiilor perfuzabile si a derivatilor de singe
  11. Sistem de compresie a sacilor de infuzie
  12. Dulapuri mobile, sterilizabile pentru medicamente si aparatura (3)
  13. Dulap mobil anestezie
  14. Masa resuscitare (crash cart)
  15. Mese mobile pentru anestezie si pentru dispunerea instrumentarului chirurgical (4)
  16. Sistem de vid-aspiratie reglabil, sistem oxigen
  17. Frigider produse biologice
  18. Sistem sterilizare
  19. Ecocardiograf cu sonde pediatrice si de adulti, inclusiv transesofagiene
  20. Sfigmomanometru
  21. Diafanoscop
  22. Incubator neonatal si masa de transport pacienti
  23. Butelie oxigen, balon de ventilatie manuala si monitor de transport (adult - pediatric)
  24. Monitoare multifunctionale pentru anestezie-chirurgie si pompa de circulatie extracorporala
  25. Lampa scialitica cu 3 sateliti mobili
  26. Aparat determinare coagulare si tromboelastograma
  27. Aparat gazometrie sanguina si hemograma
  28. Electrobisturiu
  29. Ceas cu cronometru
  30. Sistem cell saver
  31. Masina de circulatie extracorporala cu 4 capete (2 pompe unice si 2 duble) cu sistem de racire-incalzire
  32. Sisteme de monitorizare hemodinamica (tensiune arteriala, venoasa, debit cardiac, electrocardiograma, saturatie a hemoglobinei, saturatie mixta venoasa), respiratorie, end-tidal CO2, temperatura periferica si centrala
  33. Pulsoximetru periferic
  34. Sistem monotorizare NIRS
  35. Sistem focalizat de iluminare a cimpului operator, eventual de inregistrare video a interventiilor sau CCTV
  36. Consola suspendata de adductie a gazelor respiratorii, vid-aspiratiei, conexiunilor electrice si monitoarelor
  37. Consumabile pediatrice - adulti: materiale de circulatie extracorporala (oxigenatoare, circuite, canule, filtre), tuburi si recipiente de drenaj, fire de stimulare, baloane de contrapulsatie, sisteme Swan-Ganz, catetere venoase si arteriale, alte materiale de anestezie. Medicatie specifica.
  38. Materiale si instrumentar chirurgical pediatric- adult si consumabile chirurgicale
  39. Sistem aer conditionat si incalzire centrala conform normativelor Hepa 5 cu filtre biologice
  40. Sistem de racire a salii la 7-10 ?C
  41. Sistem de purificare a aerului si creare de presiune pozitiva

List of medical equipment for the intensive care unit (5 beds)

  1. Paturi (3) mobile antidecubit, radiotransparente, cu lampi mobile si console pentru gaze respiratorii, vid-aspiratie, conexiuni electrice si monitoare individuale
  2. Saltele cu sistem de racire-incalzire
  3. Incubatoare neonatale (2)
  4. Ventilatoare pediatric-adult
  5. Injectomate (5 la fiecare pat)
  6. Pompe peristaltice (1 la fiecare pat)
  7. Aparat hemofiltrare si kit-ul aferent
  8. Aparat dializa peritoneala si kit-ul aferent
  9. Balonul de contrapulsatie, electrocardiograful mobil, frigiderul pentru produse biologice, sistemul de sterilizare, sistemul de incalzire a solutiilor perfuzabile si a derivatilor de singe, ecocardiograful, aparatele de gazometrie, hemograma, coagulare, trombelastograma pot fi initial utilizate in comun cu sala operatorie
  10. Defibrilatoare externe si interne
  11. Pacemaker-e temporare multicamerale
  12. Sistem radiologic mobil
  13. Sisteme de compresie a sacilor de infuzie (2 la fiecare pat)
  14. Dulapuri mobile, sterilizabile pentru medicamente si aparatura
  15. Dulap-masa mobil anestezie
  16. Masa resuscitare (crash cart)
  17. Mese mobile pentru dispunerea instrumentarului chirurgical in caz de interventie urgenta
  18. Camera izolare cazuri septice
  19. Diafanoscop
  20. Sigmomanometre
  21. Sisteme de monitorizare integrata hemodinamica (tensiune arteriala, venoasa, debit cardiac, electrocardiograma, saturatie a hemoglobinei, saturatie mixta venoasa), respiratorie, end-tidal CO2, temperatura periferica si centrala
  22. Pulsoximetru periferic
  23. Sistem monotorizare NIRS
  24. Paturi/incubatoare mobile de transport pacienti cu monitor, baloane de ventilatie, butelie oxigen, pulsoximetru
  25. Sistem aer conditionat si incalzire centrala conform normativelor Hepa 5 cu filtre biologice si purificatoare
  26. Consumabile terapie intensiva si anestezie
  27. Trusa de interventie rapida chirurgicala
Varianta în limba română - aici.

More details on www.inimacopiilor.ro
Posted on 11:38 / 0 comentarii / Read More

Asociația INIMA COPIILOR - română


PROIECT

Pentru copiii cu probleme cardiace grave exista o singura solutie: interventia chirurgicala - adeseori urgenta si foarte specializata.
In tara noastra se nasc anual peste 900 de copii cu probleme cardiace grave, iar pentru ei exista prea putine centre in care pot fi operati si tratati.
Este nefiresc, complicat si mult prea costisitor sa trimitem toti copiii bolnavi pentru tratament in strainatate. Uneori e imposibil! Uneori e foarte urgent!
In partea de sud a tarii nu exista nici centru de cardiochirurgie pediatrica.
La spitalul Maria Sklodowska Curie (fost Budimex) exista o aripa de spital nou construita unde urmeaza sa functioneze primul departament de chirurgie cardiaca din Bucuresti dedicat exclusiv copiilor.
Asociatia noastra si spitalul vor utila o sala de operatii si un salon pentru terapie intensiva postoperatorie. Incaperile arata in momentul de fata ca in fotografii dar trebuie sa arate ca un centru medical performant.
Lista de cumparaturi este lunga! Puteti sa ne ajutati sa nu ni se mai para asa.
Proiectul are sprijinul Ministerului Sanatatii, al conducerii Spitalului si este impins inainte de specialisti care doresc sa vina si sa lucreze in noul departament. Ceea ce poate parea incredibil este ca unii dintre ei se intorc din strainatate ca sa le fie de folos copiilor nostri.
Ne propunem, cu ajutorul vostru, sa strangem cel putin 500.000 EURO, suma minima cu care departamentul poate incepe sa functioneze. Cum puteti sa ne ajutati aflati in pagina AJUTA-NE!.

Lista echipamente pentru dotarea unei sali de operatii cardiovasculare

  1. Masa operatorie mobila pneumatica radiotransparenta
  2. Saltea cu sistem de racire/incalzire
  3. Ventilator pediatric - adult
  4. Injectomate (7)
  5. Pompe peristalice (2)
  6. Balon de contrapulsatie aortica pediatric - adult
  7. Electrocardiograf cu 6 sau 12 canale
  8. Defibrilator extern si intern
  9. Pacemaker temporar
  10. Sistem de incalzire a solutiilor perfuzabile si a derivatilor de singe
  11. Sistem de compresie a sacilor de infuzie
  12. Dulapuri mobile, sterilizabile pentru medicamente si aparatura (3)
  13. Dulap mobil anestezie
  14. Masa resuscitare (crash cart)
  15. Mese mobile pentru anestezie si pentru dispunerea instrumentarului chirurgical (4)
  16. Sistem de vid-aspiratie reglabil, sistem oxigen
  17. Frigider produse biologice
  18. Sistem sterilizare
  19. Ecocardiograf cu sonde pediatrice si de adulti, inclusiv transesofagiene
  20. Sfigmomanometru
  21. Diafanoscop
  22. Incubator neonatal si masa de transport pacienti
  23. Butelie oxigen, balon de ventilatie manuala si monitor de transport (adult - pediatric)
  24. Monitoare multifunctionale pentru anestezie-chirurgie si pompa de circulatie extracorporala
  25. Lampa scialitica cu 3 sateliti mobili
  26. Aparat determinare coagulare si tromboelastograma
  27. Aparat gazometrie sanguina si hemograma
  28. Electrobisturiu
  29. Ceas cu cronometru
  30. Sistem cell saver
  31. Masina de circulatie extracorporala cu 4 capete (2 pompe unice si 2 duble) cu sistem de racire-incalzire
  32. Sisteme de monitorizare hemodinamica (tensiune arteriala, venoasa, debit cardiac, electrocardiograma, saturatie a hemoglobinei, saturatie mixta venoasa), respiratorie, end-tidal CO2, temperatura periferica si centrala
  33. Pulsoximetru periferic
  34. Sistem monotorizare NIRS
  35. Sistem focalizat de iluminare a cimpului operator, eventual de inregistrare video a interventiilor sau CCTV
  36. Consola suspendata de adductie a gazelor respiratorii, vid-aspiratiei, conexiunilor electrice si monitoarelor
  37. Consumabile pediatrice - adulti: materiale de circulatie extracorporala (oxigenatoare, circuite, canule, filtre), tuburi si recipiente de drenaj, fire de stimulare, baloane de contrapulsatie, sisteme Swan-Ganz, catetere venoase si arteriale, alte materiale de anestezie. Medicatie specifica.
  38. Materiale si instrumentar chirurgical pediatric- adult si consumabile chirurgicale
  39. Sistem aer conditionat si incalzire centrala conform normativelor Hepa 5 cu filtre biologice
  40. Sistem de racire a salii la 7-10 �C
  41. Sistem de purificare a aerului si creare de presiune pozitiva

Lista echipamente pentru dotarea unei sali de terapie intensiva post chirurgie cardiaca pediatrica (5 locuri)

  1. Paturi (3) mobile antidecubit, radiotransparente, cu lampi mobile si console pentru gaze respiratorii, vid-aspiratie, conexiuni electrice si monitoare individuale
  2. Saltele cu sistem de racire-incalzire
  3. Incubatoare neonatale (2)
  4. Ventilatoare pediatric-adult
  5. Injectomate (5 la fiecare pat)
  6. Pompe peristaltice (1 la fiecare pat)
  7. Aparat hemofiltrare si kit-ul aferent
  8. Aparat dializa peritoneala si kit-ul aferent
  9. Balonul de contrapulsatie, electrocardiograful mobil, frigiderul pentru produse biologice, sistemul de sterilizare, sistemul de incalzire a solutiilor perfuzabile si a derivatilor de singe, ecocardiograful, aparatele de gazometrie, hemograma, coagulare, trombelastograma pot fi initial utilizate in comun cu sala operatorie
  10. Defibrilatoare externe si interne
  11. Pacemaker-e temporare multicamerale
  12. Sistem radiologic mobil
  13. Sisteme de compresie a sacilor de infuzie (2 la fiecare pat)
  14. Dulapuri mobile, sterilizabile pentru medicamente si aparatura
  15. Dulap-masa mobil anestezie
  16. Masa resuscitare (crash cart)
  17. Mese mobile pentru dispunerea instrumentarului chirurgical in caz de interventie urgenta
  18. Camera izolare cazuri septice
  19. Diafanoscop
  20. Sigmomanometre
  21. Sisteme de monitorizare integrata hemodinamica (tensiune arteriala, venoasa, debit cardiac, electrocardiograma, saturatie a hemoglobinei, saturatie mixta venoasa), respiratorie, end-tidal CO2, temperatura periferica si centrala
  22. Pulsoximetru periferic
  23. Sistem monotorizare NIRS
  24. Paturi/incubatoare mobile de transport pacienti cu monitor, baloane de ventilatie, butelie oxigen, pulsoximetru
  25. Sistem aer conditionat si incalzire centrala conform normativelor Hepa 5 cu filtre biologice si purificatoare
  26. Consumabile terapie intensiva si anestezie
  27. Trusa de interventie rapida chirurgicala
English - click here

Mai multe detalii pe www.inimacopiilor.ro
Posted on 11:32 / 0 comentarii / Read More

miercuri, 6 mai 2009

GEORGE ENESCU FESTIVAL STUTTGART - 21/22/23/24 Mai 2009


GEORGE ENESCU FESTIVAL STUTTGART - 21/22/23/24 Mai 2009
Kultur - und Kongresszentrum Liederhalle Stuttgart Germania
Cel mai important centru cultural din Stuttgart „Kultur - und Kongresszentrum Liederhalle”
gazduieste pentru a doua oara festivalul GEORGE ENESCU Stuttgart.
Organizat de Forumul German-Roman - FORUM GERRUM STUTTGART, la initiativa doamnei
LUMINITZA PETRE  - concertmaestru al „Staatsorchester Stuttgart”.
Festivalul de desfasoara sub inaltul patronaj al doamnei
BRANDUSA PREDESCU – consul general al Romaniei in Germania.
Stuttgart a atras si sustinut înca din vechi timpuri celebri muzicieni, poeti, filozofi, inventatori.
Personalitati  ca  Hegel, Schiller, Daimler, Porsche, Bosch au daruit  orasului Stuttgart un deosebit renume si au marcat prin spiritul lor exemplar capitala Landului Baden -Württemberg.
Pe plan national, Stuttgart  detine o pozitie cheie in economia germana.
Mercedes, Porsche, Bosch, Sthil, Mahle, Neoplan, s.a.m.d. sunt doar cateva din marcile autohtone care s-au impus pe plan international.
Exact în centrul acestui peisaj  se afla „Kultur und Kongresszentrum Liederhalle”  -„Centrul de cultura si Congrese Liederhalle”
Aici se interfereaza cultura, congrese, business, cercetarea si innovatia, performanta.
Construit într-o perioada cînd arhitectura moderna, armonioasa nu a trebuit sa economiseasca la detaliile interioare pretioase, si-a cîstigat  în decursul timpului un renume international bine meritat.
Complexul atrage anual 650 000 de vizitatori care iau parte la 1100 de Programe din care 60 % sînt de Cultura (Concerte) iar 40 % Congrese si simpozioane, dezbateri stiintifice.
O deosebit de importanta caracteristica a salilor complexului este însa acustica fenomenala redata de o arhitectura moderna si studiata pana in cele mai mici detalii, aceasta sustinuta de o tehnica performanta impecabila ofera publicului precizia sunetului natural, o precizie traditionala germana.
Pentru concertele recital, 22-24 Mai, am ales sala „Silcher” (Philipp Friedrich Silcher 1789-1860).
Pentru concertul  din deschiderea festivalului, 21. Mai cu orchestra „Camerata Enescu Stuttgart”
avem la dispozitie sala „Mozart” (Wolfgang Amadeus Mozart 1756 - 1791).
George Enescu Festival Stuttgart 2009 se afla la a doua editie, prima fiind organizata intre 23-24 octombrie 2007 in paralel si cu sprijinul festivalului George Enescu din Heidelberg – Germania.
Locatia, initiatoarea, organizatorii si sustinatorii sunt cu mici exceptii aceeasi ca la prima editie.
Un novum pentru aceasta editie reprezinta patronajul doamnei BRANDUSA PREDESCU cat si dublarea spatiului de desfasurare a festivalului de la 2 zile in 2007 la 4 zile in 2009.
Cu sprijinul MAE, DRRP, Primaria Stuttgart, Ministerul Culturi Stuttgart.
Partener media: Radio – „Vocea comunitatii romanesti Stuttgart” 99.2 FM
Contact/Presa/Acreditare/Sponsori:  
Florin Zaheu
Tel: 0049(0)15779078470      Fax: 0049(0)7111206642
Informatii detaliate  -  http://www.forum-gerrum-stuttgart.de
Detalii , informatii, rezervari : http://www.forum-gerrum-stuttgart.de
Sursa - e-mail
Posted on 14:35 / 1 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact