vineri, 8 mai 2009

Echipajul navei-şcoală „Bricul Mircea” a fost vizitat de ambasadorul României în Spania

Maria Ligor, ambasadorul României în Spania, s-a aflat în zilele de 5 şi 6 mai a.c. în Cadiz, cu ocazia escalei în pe care a făcut-o în localitate "Bricul Mircea", nava-şcoală a Marinei Române.


Cu ocazia escalei efectuate în Cadiz de nava-şcoală a Marinei Române, „Bricul Mircea”, Ambasada României în Spania a derulat o serie de acţiuni diplomatice, care s-au bucurat de interes din partea autorităţilor, a publicului local şi a turistilor aflaţi pe litoral. Autorităţile române au permis accesul liber la bordul navei şi au oferit o recepţie oficialităţilor civile şi militare.

Vizita în Cadiz a ambasadorului României în Spania, Maria Ligor a fost organizată cu sprijinul Consulatului General al Romaniei la Sevilla. Maria Logor s-a întâlnit cu primarul localităţii, Teofila Martinez Saiz, cu subdelegatul guvernului (prefectul), Sebastian Saucedo Moreno şi cu Francisco Hernandez Moreno, contra-amiral la Comandamentul de Acţiune Maritimă Cadiz.

Întâlnirile au prilejuit discutarea unui program de intensificare a relaţiilor dintre Cadiz şi parteneri români, atât la nivelul autorităţilor locale şi militare, cât şi în ceea ce priveşte schimburile culturale sau cooperarea economică. Ambasadorul roman a fost însoţit de comandantul navei, lt. cmdr. Gabriel Moise, şi alţi ofiţeri superiori, precum şi de consulul României în Andaluzia, Monica Ştirbu.

Bricul Mircea urmează să mai viziteze un port spaniol înainte de a începe traversarea Atlanticului, urmând a pleca în regata "Tall Ships Atlantic Challenge 2009" din Tenerife, la 17 mai 2009.

Nava-şcoală "Mircea” sărbătoreşte în cursul acestei luni 70 de ani în serviciul Marinei Militare, la bordul ei formându-se zeci de generaţii de ofiteri români de marină. Este un velier cu trei catarge, construit în anii 1938-1939, la Şantierul Naval "Blohm und Woss" din Hamburg, Germania, care a înlocuit prima Navă Şcoală Bricul Mircea, distrusă în timpul primului război mondial.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact