vineri, 19 septembrie 2008

Contra, Craioveanu şi Busuioc, într-o campanie de promovare a imigranţilor români

Contra Craioveanu si Busuioc intr-o campanie de promovare a imigrantilor romaniGheorghe Craioveanu, Cosmin Contra şi, poate, chiar Costel Busuioc vor participa la o campanie care să amelioreze percepţia spaniolilor faţă de imigranţii români. Numai că Executivul dă bani pe un proiect pus sub semnul întrebării chiar de spanioli. Percepţia că românii ar fi infractori şi violatori este demontată de iberici, care scot în faţă relaţiile individuale foarte bune cu români plecaţi în Spania. Campania a costat câteva milioane bune de euro, bani plătiţi de Guvern.
Campania lucrează subtil şi la schimbarea percepţiei că românii sunt exclusiv căpşunari, încercând să întărească ideea că mulţi români sunt foarte instruiţi. Şi că mulţi au reuşit să se integreze deja foarte bine în societatea spaniolă. Dincolo de folosirea unor indivizi obişnuiţi pentru a derula campania, notorietatea personajelor este un avantaj care nu poate fi neglijat. Cosmin Contra sau Gică Craioveanu sunt două nume vizate, dar lista nu e definitivată.

Pe lângă clipurile video, campania include un documentar despre România, invitarea unor jurnalişti spanioli cunoscuţi să viziteze ţara noastră, precum şi folosirea tuturor canalelor de comunicare.
Ca orice campanie, şi aceasta a început cu un scandal pentru că alegerea firmei care se ocupă de proiect nu s-a făcut prin licitaţie. Preşedintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale spune însă că o licitaţie clasică este bună pentru maşini, nu pentru campanii de comunicare şi precizează că formula aleasă, cea a dialogului competitiv, este legală şi are şanse mai mari de reuşită.
Pentru a schimba imaginea României şi a românilor, Guvernul a pus la bătaie aproape opt milioane de euro. Patru milioane au fost luate de firma Saatchi&Saatchi pe relaţia cu Spania, patru de firma Playteam pentru o campanie similară cu românii din Italia.
Observator

Sursa: antena3.ro
Posted on 23:05 / 0 comentarii / Read More

Guvernul spaniol a aprobat planul privind repatrierea voluntară a imigranţilor şomeri

Guvernul spaniol a aprobat planul privind repatrierea voluntara a imigrantilor someriGuvernul de la Madrid a aprobat vineri planul privind repatrierea voluntară a imigranţilor şomeri, a anunţat vicepreşedinta executivului spaniol Maria Teresa Fernandez de la Vega după reuniunea Consiliului de Miniştri - informează cotidianul spaniol El Pais.
Prin acest plan, ministrul spaniol al muncii, Celestino Corbacho, doreşte ca străinii afectaţi în număr tot mai mare de actuala criză, mai ales în domeniul construcţiilor, să aibă posibilitatea de a primi tot ajutorul de şomaj deodată, în schimbul întoarcerii în ţara de origine. Decretul va intra în vigoare în luna noiembrie, cu caracter 'permanent'.
Planul este destinat imigranţilor proveniţi din cele 19 ţări care au acorduri cu Spania în materie de securitate socială. Mai bine de jumătate dintre cei 165.000 de imigranţi din afara spaţiului Uniunii Europene contabilizaţi fără un loc de muncă în luna iulie provin din Ecuador şi Maroc.
Străinii din aceste ţări rămaşi fără un loc de muncă vor putea primi în două tranşe tot ajutorul de şomaj la care au dreptul: prima tranşă, de 40% din total, în Spania, iar 60% în luna următoare, în ţara de origine. Ministrul muncii a explicat că participarea la acest plan 'are un caracter voluntar'.
Pentru a avea acces la aceşti bani, imigrantul trebuie să renunţe la permisele sale de rezidenţă şi de muncă. De asemenea, trebuie să se angajeze să nu se întoarcă în Spania în următorii trei ani. După acest interval, poate solicita din nou intrarea în Spania pentru a munci.
Dacă persoana în cauză depune cerere pentru a reveni în Spania după cinci ani de la repatriere pe baza acestui plan, executivul de la Madrid se angajează să-i acorde prioritate în programele de recrutare în ţara de origine. În acest caz, va putea recupera condiţia administrativă pe care o avea înainte de repatriere: dacă atunci când a plecat în ţara sa avea rezidenţă permanentă, la revenirea în Spania nu va primi un permis provizoriu, ci unul permanent.
Proiectul, care a primit critici din partea unor asociaţii de imigranţi, a fost avansat de preşedintele guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, în luna aprilie, în discursul de învestitură. Deşi calculele iniţiale ale ministrului muncii indicau peste un milion de posibili solicitanţi ai acestor ajutoare, la mijlocul lunii iulie guvernul a redus aşteptările la ceva mai mult de 10.000 de persoane.
La acea dată, numărul total de şomeri străini din afara spaţiului comunitar urca la 165.000, adaugă El Pais. Numărul imigranţilor din afara UE care trăiesc legal în Spania este de 2,2 milioane de persoane, potrivit aceleiaşi surse.
Sursa foto: kwintessential.co.uk
Antena3.ro
Posted on 23:00 / 0 comentarii / Read More

joi, 18 septembrie 2008

Cristeşti, satul fără divorţuri

Cristeşti, satul fără divorţuri
Tradiţiile şi obiceiurile din satul Cristeşti, comuna Brăieşti, din judeţul Iaşi, au rămas neschimbate de sute de ani Biserica şi credinţa în Dumnezeu au făcut ca, în ultimii 15 ani, în acest sătuc să existe un singur divorţ Americanii şi japonezii s-au numărat printre străinii care au fost întâmpinaţi cu sare, colac şi prosoape tradiţionale După sute de ani, oamenii rămân la fel Îşi lucrează pământul, sunt aproape de biserica din satul lor, chiar dacă mare parte din tineri îşi construieşte viitorul în altă parte
La intrarea în satul ce numără în prezent 200 de familii, întâlnesc o căruţă trasă de doi cai puternici. Le dau bineţe sătenilor care se pare că sunt încântaţi de prezenţa mea. Pe măsură ce tropăitul cailor se îndepărtează, mă apropii de o turmă de oi gălăcioasă care tocmai traversează uliţa. Pe drumul pietruit, o bătrână trecută probabil de 70 de ani, îşi mută cu greutate paşii. Din când în când se uită în urmă, de parcă cineva ar trebui să o urmeze.
Fie că stau liniştiţi pe o băncuţă, fie că joacă prinsa, odraslele sătenilor din Cristeşti îşi trăiesc din plin copilăria. Anul acesta nu vor fi nevoiţi să mai facă orele de curs la casa praznicală din curtea bisericii, pentru că noua şcoală a scăpat de furia apelor.
Biserica ridicată cu lemnul stejarilor din sat
După ora prânzului, ajung la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Cristeşti, ascunsă printre copacii din curte. Clopotniţa este aşezată la poartă, lângă o troiţă din piatră. În curtea bisericii, credincioşii au ridicat, de-a lungul timpului, nu mai puţin de trei troiţe. Sfântul lăcaş de cult din lemn de stejar, atestat, potrivit pisaniei din lemn, la 1806, a fost construit de logofătul Anastasie Scutescu pe aceeaşi temelie a unei biserici de la 1460, după cum arată documentele. Bătrânii satului povestesc că biserica ar fi construită din lemnul unor stejari care au crescut în satul lor. Catapeteasma veche este împodobită cu prosoape albe, ţesute de ţărănci pe timpul iernii.
Pe părintele paroh Eugen Marin Atomei din Cristeşti l-am găsit în curtea bisericii în care slujeşte de 14 ani. Prin geamurile micuţe ale bisericii vechi de 200 de ani, soarele pătrunde discret, astfel încât să pot recunoaşte chipurile sfinţilor zugrăviţi pe pereţi. O lumânare arde în faţa icoanei Maicii Domnului, luminând chipul pruncului pe care îl ţine în braţe. Părintele îmi povesteşte despre biserică din puţinele documente care mai există. Îmi arată literele chirilice încrustate în pisania de la intrarea în biserică, vopsită în albastru, traducând. În partea stângă, observ un epitaf sfinţit de Mitropolitul Moldovei şi Sucevei, Pimen Georgescu, la 1925.
Doi călugări la Prodromu
Sătenii din Cristeşti sunt oameni harnici şi credincioşi. Biserica a reprezentat pentru ei locul în care au împletit rugăciunea cu munca. Fie că au venit la Sfânta Liturghie să mulţumească pentru roadele câmpului, multe sau puţine, de la an la an, fie că au făcut o smerită cruce atunci când au trecut prin faţa sfintei biserici, oamenii şi-au păstrat credinţa, tradiţiile şi obiceiurile. Fiii satului din Cristeşti s-au răspândit în mai multe oraşe ale României sau chiar au ales să plece din ţară. Părintele Eugen Atomei îmi povesteşte, nu pentru a se lăuda, că din cei 22 de vieţuitori cât are Prodromu, doi sunt din Cristeşti. „A fost şi un al treilea, însă de curând Domnul l-a luat la El. Îi cunosc foarte bine pentru că sunt de la noi din sat. Este vorba de părinţii Emilian Ciubotaru şi Gherasim Păiuş. Anul acesta, am fost pentru prima dată la Sfântul Munte şi m-am bucurat. Dintre toţi vieţuitorii schitului, să fie acolo doi monahi din Cristeşti, e un lucru minunat. Asta dovedeşte faptul că oamenii încă mai au credinţă. Poate că eu sunt şi mai bătrân sau i-am ţinut în frâu şi mai dau cu barda, pe româneşte (râde), dar oamenii vin la biserică“.
Un singur divorţ în ultimii 15 ani
În satul Cristeşti nu se poate vorbi de cuvântul divorţ la plural. Şi asta pentru că, în ultimii 15 ani, doar o singură relaţie s-a destrămat. Părintele paroh recunoaşte că „a fost o nepotrivire de caracter. Eu însă am vorbit cu fiecare în parte, şi cu tânărul şi cu tânăra, şi cu părinţii, adică să văd motivul. Cred că era ceva la mijloc care nu s-a potrivit. Băiatul chiar era aproape de biserică“.
Din Cristeşti sunt plecaţi 120 de tineri care s-au stabilit deja în străinătate. Vreo 20 muncesc periodic la Sfântul Munte. „Oamenii câştigă cinstit. Prin faptul că ei câştigă un bănuţ, ajută în primul rând satul“, a mai spus părintele.
Obiceiuri păstrate de la strămoşi
La Cristeşti, obiceiurile rămase de la înaintaşi au fost respectate cu sfinţenie. Mai mult decât atât, fiii satului se întorc la Paşti sau la Crăciun în locurile unde au copilărit pentru a se ruga pentru părinţii lor care odihnesc în cimitirul satului, aflat mai sus de biserică. „Obiceiurile sunt încă destul de puternice şi se ţin chiar dacă copiii celor răposaţi sunt plecaţi din sat. Adică, tot ce am primit de la strămoşi. La noi, există tradiţia ca, de Sfintele Paşti, să ieşim la cimitir chiar duminică dimineaţa, după Înviere. Aşa am prins această tradiţie şi nu avem cum să o schimbăm. Şi se observă că, deşi sunt oameni plecaţi de ani de zile, căsătoriţi prin Bucureşti, prin Timişoara, în prima zi de Paşti, toţi vin la cimitir la morminte. Toţi! Nu există! Vin din alte oraşe sau chiar din afara ţării. Stau la Înviere, iar duminică sunt toţi la cimitir pentru a-şi pomeni morţii. Sunt tineri care nu au uitat de unde au plecat“, a amintit părintele paroh.
În urmă cu o lună, în biserica din Cristeşti au avut loc trei cununii religioase ale unor tineri care, deşi muncesc în afara ţării, au venit să-şi unească destinele în satul în care au crescut. Credinţa dobândită acasă ţine familiile întregite şi departe de ţară, acestea intrând şi ele în statistica referitoare la divorţurile de care se poate spune că n-au auzit localnicii sau fiii satului Cristeşti.
„Nu cred că am pe vreunul care să-mi fi zis că vrea să se stabilească în străinătate“
În ciuda greutăţilor provocate de lipsa precipitaţiilor, în unii ani, sau de inundaţii, în alţi ani, oamenii nu-şi pierd niciodată nădejdea. Îşi ară ogoarele, după care le seamănă, iar dacă Dumnezeu dă ploaie la vreme potrivită, se strânge şi recolta. „Traiul la noi este susţinut de munca la câmp şi de creşterea animalelor. Cu atât se ocupă omul. Puţini sunt cei care au un loc de muncă. Sunt doi-trei bărbaţi care lucrează la stat, iar şapte femei lucrează la patron. În rest, tot ce se mai câştigă şi se mai construieşte se datorează copiilor care sunt plecaţi departe de ţară. Alţii îşi fac câte o casă. Adică ei pleacă cu gândul că vor reveni. Nu cred că am pe vreunul care să-mi fi zis că vrea să se stabilească în străinătate. Îi lauzi pentru că merită, pentru că nu au uitat de unde au plecat“, mărturiseşte părintele.
Dacă fiii ţăranilor nu vor avea în primul rând locuri de muncă, aceştia vor continua să plece din ţară. Vor trimite bani la familii sau rude, îşi vor construi o casă sau vor rămâne în străinătate. Până atunci, bătrânii trăiesc cu speranţa că vatra satului nu va fi pustie, iar credinţa, tradiţiile şi obiceiurile se vor păstra în continuare.
Gazdă pentru americani
Satul Cristeşti a fost gazda unor schimburi de experienţă cu grupuri de străini formate din americani şi japonezi, care au venit în România să-i cunoască frumuseţea. În 2002 şi 2003 a venit câte un grup de americani, iar în 2005 a venit un grup de japonezi. De fiecare dată au fost întâmpinaţi de săteni cu sare, colac şi prosoape tradiţionale. Părintele Eugen Atomei spune că le-a oferit cazare şi masă străinilor care au stat la Cristeşti, iar „ei şi-au luat angajamentul să ne cheme în străinătate. Deja am fost în Danemarca şi trebuia să mergem şi în America. I-am cunoscut printr-un ONG care ne-a întrebat dacă ne luăm angajamentul ca să ţinem un grup de americani timp de zece zile. Împreună am avut în fiecare zi un traseu în care am vizitat principalele obiective din Iaşi. Pentru noi a fost interesant să intrăm contact cu aceşti americani, trecuţi de prima tinereţe. Erau oameni simpli. I-am adus aici la biserică. Au rămas impresionaţi şi cred că le-a plăcut la slujbă. S-au oferit chiar să cumpere şi ei ceva pentru creştini. Au mers în Iaşi şi au făcut 50 de pachete pentru 50 de familii“.
Străinii care au stat la Cristeşti în 2003 au scos o revistă care a apărut în 40 de ţări. Părintele Atomei răsfoieşte publicaţia primită „cu dedicaţie“ de la americani şi îmi arată poze cu sătenii, făcute în faţa bisericii din Cristeşti, dar şi textul scris în engleză. Părintele spune că pşstrează încă legătura cu americanii care au scris despre plaiurile româneşti şi despre primirea frumoasă de care au avut parte în ţara noastră.
Articol preluat din ZiarulLumina
Posted on 19:51 / 1 comentarii / Read More

Biserici romanesti în Spania

 Biserica reprezintă o instituţie cu puternic impact social, reuşind să grupeze în jurul său, nu numai din raţiuni religioase, membrii comunităţilor româneşti din Spania, devenind, astfel, o oglindă a dinamicii imigraţiei compatrioţilor noştri şi a problemelor acestora.
 Una dintre  necesităţile esenţiale pentru românul aflat în afara graniţelor este cea a asistenţei religioase care-i marchează existenţa în momentele fundamentale - botez, cununie, înmormântare -, adăugând, totodată, în desfăşurarea vieţii de zi cu zi, o conotaţie care-i defineşte identitatea şi-i asigură legătura spirituală cu ţinutul natal.
În urma eforturilor preoţilor ortodocşi români, îndeosebi a pr. protopop Teofil Moldovan, în 2004 Biserica Ortodoxă Română din Spania a fost recunoscută oficial. Acest lucru permite parohiilor să beneficieze, pe plan local, de cont în bancă şi ştampile. Ambasada a propus începerea formalităţilor - pe lângă Ministerul spaniol al Justiţiei - pentru încheierea unor Acorduri de Cooperare între statul spaniol şi entităţile religioase ortodoxe existente pe teritoriul Spaniei (română, rusă, greacă, sârbă şi bulgară), similare celor semnate cu alte culte (catolicism, protestantism, iudaism şi islam). Asemenea acorduri ar aduce unele privilegii si avantaje (scutirea de taxe şi impozite, sedii etc.).

BISERICI ORTODOXE

Alcalá de Henares
Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe (23 apr)
Biserica : Paseo de la Estación 17, 28806 Alcala de Henares
Preot Adrian Pintea
Calle Torres de la Alameda nr. 6, 6°-C, 28806 Alcala de Henares
mobil: 0034 666 949 885
mail : valerianpintea@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Amposta
Parohia Sfânta Parascheva (14 oct)
Biserica: Capilla del Calvario, Tortosa
Filia Gandesa
Preot Andrei Marandiuc
Avenida La Rapita 76 4B, Amposta (Tarragona)
mobil: 0034 670 784 044
Arganda del Rey
Parohia Sfântul Apostol Andrei (30 nov)
Biserica : Calle de la Cuesta nr. 15 (Centro paroquial), 28500 Arganda del Rey
mail : parohia.arganda@personal.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preot Ciprian Ioan Fărcaş
Calle Jacinto Benavente nr. 1 - bajo C, 28500 Arganda del Rey
mobil: 0034 617 712 589; 0034 666 792 873
Barcelona
Parohia Sfântul Gheorghe (23 apr)
Biserica : Gran Via 406, 08015 Barcelona
Viitoarea biserică : Calle Capella no. 29, Barcelona
Preot Aurel Bundă
Calle Torent de les Roses n° 20, 08034 Barcelona
tel: 0034 932 525 268
mobil: 0034 650 318 404
mail : a_bunda@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Benidorm
Parohia Naşterea Maicii Domnului (8 sep)
Biserica : "El Buen Pastor", Puig Campana 6, Benidorm - Alicante
Preot Cristian Chiorescu
Avenida de Noruega, 4 Gemelos 8, Torre 2A, 17H, 03502 Benidorm - Alicante
fax:0034 966 874 393
mobile: 0034 687 165 206
mail : chiorescucristian@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Bilbao
Parohia Tuturor Sfinţilor
Biserica : San Cristobal, Plasa Zeroetxe no. 4 Derio
mail : parohia_bilbao@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preot Petru David
Gernicaco Arvola no. 72 Piso 7-F, 48902 Barakaldo
tel:0034 944 378 262
mobile: 0034 620 072 827
Burgos
Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iun)
Biserica : San Vincente de Villayuda, Barrio de Villayuda, 09007 Burgos
Preot Alexandru Bodea
Calle Marques de Berlanga, Nr.10, 4b, 09006 Burgos
mobile: 0034 663 268 105
mail : ninabodea@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Calatayud
Parohia Sfântul Ioan Românul (5 aug)
Biserica : Sediul Asoc. Pro Romania, C. Sancho y Gil, no. 19, et. II (deasupra Bibliotecii)
contact: Pr. Cristian Groza
tel:0034 976 88 71 43
mobile: 0034 697 430 575
mail : prcristian_groza@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Castellón de la Plana
Parohia Sfântul Ierarh Nicolae (6 dec)
Calle Benicarló nr. 22, Bajo, 12003 Castellón de la Plana
mail : parohiaortodoxacastellon@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Ieromonah Arsenie (Nicodim)
mobil: 0034 667 971 258
Ciudad Real (Tomelloso)
Parohia Sfântul Mucenic Mina (11 nov)
Biserica : San Roque nr.179, Tomelloso (Ciudad Real)
Filia Herencia
Biserica : San José
Filia Villarubia de Los Ojos
Biserica : San Isidro, Calle Convento
Preot Alexandru Cotoraci
tel: 0034 926 551 409
mobil: 0034 677 340 583
mobil: 0034 666 008 857
mail : cotoracia@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Coslada
Parohia Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul (9 nov)
Biserica : Calle Chile s.n. (în imobilul parohiei catolice „Santa Cruz”), 28820 Coslada
mail : parohiasfnectarie_coslada@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preot George Cimpoca
Coslada-Madrid, 28820, Calle de Uruguay 35, 2A
tel: 0034 911 560 940
mobile: 0034 677 275 236
mail : gcimpoca@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Elche
Parohia Adormirea Maicii Domnului (15 aug)
Biserica : San Crispin en Poligono Industrial Carrus
Preot Cristian Toderici
mobile: 0034 670 671 725
mail : prtoderici@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Ieromonah Macarie (Amoros)
tel: 0034 965 204 649
mobile: 0034 696 100 423
mail : hieromakarios@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Figueres
Parohie în formare
Biserica : Calle Sardana no. 24, 17600 Figueres
Preot Laurenţiu Rezeanu
Llado, Carrer Nou no. 1, 17745 Poble Nou
mobile: 0034 629 961 638; 678 004 034
mail : preot_laurentiu@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Gandesa
Contact : Preot Simeon Bojinescu
Calle Aragon no. 16 piso 2, 43780 Gandesa
mobile: 0034 671 217 479
Gijón-Oviedo
Parohie în formare
Biserica : Calle Cabrales n.57, Gijon
Preot Florin Goia
Calle Lanuza no.16, piso 3- centro, 33210 Gijón
mobile: 0034 600 278 871
mail : padreflo75@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Girona
Parohia Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul (20 iul)
Biserica : C/Doctor Ferran, no. 34 - Salt (Girona), (Parroquia de Sant Cugat)
mail : parohiagirona@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preot Mihai Solomon
C/Angel Guimera no 74, 2/4, 17190 Salt (Girona)
tel: 0034 972 236 740
mobil: 0034 696 062 693
mail : mihai_solomon@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Ibiza
Parohia Sfinţii Trei Ierarhi (30 ian)
Biserica : San Pablo, Casas Baratas, 07800 Ibiza
mail : parohiaibizapr@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preot Mihai Seman
Avenida España n° 104, piso 1, pta B, 07800 Ibiza (Baleare)
tel: 0034 971 305 994
birou: 0034 971 342 143
mobil: 0034 666 754 821
fax: 0034 971 803 157 [para P. Miguel]
Lleida (Lerida)
Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie)
Biserica : Rambla Ferran n.31, 25002 Leida
Preot Daniel Șimon
tel: 0034 973 237 129
mobil: 0034 671 161 045
mail : prdanielsimon@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Logroño
Parohia Sfânta Treime
Biserica : Iglesia de los Padres Salvatorianos, Calle Madre de Dios no. 17, Logroño
Filia Pamplona
Biserica : San Pablo, Plaza de Paz, Calle Barañan, Pueblo Viejo, nr. 22
Preot Vasile Magnet
Doctores Castroviejo nr: 38, 4B, 26001 Logroño
tel/fax: 0034 941 238 429
mobil: 0034 659 226 360
mail : vasile_magnet@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Madrid
Parohia Prea Sfânta Fecioară Maria (21 nov)
Biserica : Calle Nicasio Gallego n° 24, 28010 Madrid
Protoiereu Teofil Moldovan
Calle Bustamante n° 2, 28045 Madrid
tel/fax: 0034 91 530 15 60
Málaga
Parohia Sfântul Ioan Botezătorul (7 ian)
Biserica : Capilla Nuestra Señora de Fatima, Calle San Valentin s.n., Mijas-Costa, Málaga
mail : parohiamalaga@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Preot Dimitrie-Mugurel Onica
C/ Mirlo nr. 3, 29649 Mijas Costa, Malaga
mail : parohiamalaga@k.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza parohiamalaga@k.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
mobil: 0034 670 891 805
Motril
Parohia Pogorârea Sfântului Duh
Biserica : Calle Miguel Fernandez no. 4, 18600 Motril
Preot Ioan Poştoi
Calle Miguel Fernandez nr. 4, 18600 Motril
mobil: 0034 670 716 938
Murcia-Alicante
Parohia Înălţarea Sfintei Cruci (14 sep)
Biserica : Nuestra Señora Estrella, Santiago el Mayor, Calle Pio XII nr. 1 (centrul parohial), Murcia
Filia Pilar de la Horadada
Biserica : Capela Torre de la Horadada, calle Salar
Preot Ovidiu Hordoan
Calle Jupiter no.13. sc.9b, ap.1, San Pedro del Pinatar (Murcia)
mobil: 0034 600 282 544
mail : hordoan_ovidiu@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Oliva
Parohia Sfântul Dumitru (26 oct)
Biserica : Santa Maria Mayor bajo, Calle de la Iglesia, 46780 Oliva
Filia Aielo de Malferit
Biserica : La Ermita San Joachin
Preot Emanuel Pop
Pintor Velazquez no. 28, puerta 16, 46100 Burjassot Valencia
tel:0034 961 828 081
mobil: 0034 667 929 117
mail : emanuel_pop@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Palma del Mallorca
Parohia Sfântul Evanghelist Luca (18 oct)
Biserica : M-rea Congregaţiei Augustinelor, calle de la Concepción 7
Preot Niculiţă Doboş
Calle Guillem Massot no. 27 2, 07003 Palma de Mallorca
tel:0034 971 915 215
mobile: 0034 666 295 606
mail : parohiamallorca@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Puerto de Sagunto
Parohie în formare
Biserica : Reyna Fabiola nr. 81, Plasa R. Fabiola, 46520 Puerto de Sagunto
Preot Liviu Mihoc-Petaca
mobile: 0034 637 230 349
Roquetas de Mar
Parohia Botezul Domnului (6 ian)
Biserica : Calle Seneca nr. 13, 04740 Roquetas de Mar
Preot Emil-Ioan Șomodean
Plaza Doctor Marin No 11, piso 3C, 04740 Roquetas de Mar
mobil: 0034 6100 81 243
mail : esomodean@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Santander
Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iun)
Biserica : Calle General Davila nr. 57, 39006 Santander
Preot Sorin Tomuţiu
mobil: 0034 647 111 536
Talavera de la Reina
Pogorârea Sfântului Duh
Biserica : Callejon de Santo Domingo nr 6, 45600 Talavera de la Reina
Preot Cristian Suciu
Calle Tembleque, 130 2B, 28024 Madrid
tel/fax:0034 912 990 587
mobil: 0034 66 11 777 22
mail : ms77duh@yahoo.caAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Tarancon
Parohia Naşterea Maicii Domnului (8 sept)
Biserica : Calle Murillo n°8, 16400 Tarancon (Cuenca)
Preot Gavrilă Ciunterei
Calle Pena del Aguila n° 3 - 1° - C, 16400 Tarancon (Cuenca)
tel: 0034 969 326 152
mobile: 0034 677 078 486
mail : ciunterei.personal@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Tarragona
Parohia Sfântul Calinic și Sfântul Fructuosus (11 apr și 21 ian)
Biserica : Calle Portal del Carro no. 13
Preot Vasile Băltăreţu
Urbanizacio Icomar bloque A6, esc. 1 1°-2°, 43006 Tarragona
tel: 0034 977 556 727
mobil: 0034 677 136 510
mail : prvasile@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Teruel
Parohia Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Nichifor Mărturisitorul
mail : sfandreinichifor@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
mail : teruel
Preot Octavian Dicu
C/ Dolores Romero no. 39, Teruel
mobil: 0034 663 752 780; 0034 671 357 657
Valencia
Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil (8 nov)
Biserica : Calle de los Rosales nr. 7, 46025 Valencia
tel: 0034 963 296 608
mail : parohiavalencia@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
site: www.parohiavalencia.go.ro
Preot Dumitru Daniel Toadere
tel/fax: 0034 963 155 405
mobil: 0034 687 263 145
Villarreal
Parohia Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur (13 nov)
Biserica : Calle Calvario nr. 90B, Villarreal
Preot Aurelian Stoica
Calle Miguel Perisy Segarra no. 20m, Benicasim
tel/fax: 0034 607 154 169
mobil: 0034 663 681 746
Vitoria-Gasteiz
Parohie în formare
Biserica : Calle Florida No. 94
Preot Radu Ursu
Calle Polvorin Viejo no. 2 - 3- derecha, 01003 Vitoria-Gasteiz
mobil: 0034 678 867 245
mail : dursu25@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Zaragoza
Parohia Adormirea Maicii Domnului (15 aug)
Biserica : Iglesia Inmaculada Concepción
Avenida Alcalde Sainz de Varanda nr. 1-3, 50009 Zaragoza
Filia Alcañiz
Biserica : Santa Maria la Mayor, Plaza de España 1, 44600 Alcañiz (duminica I a lunii, orele 20)
Preot Aurel Nae
Calle Utrillas 16, 1C, 50013 Zaragoza
tel: 0034 976 597 898
mobil: 0034 686 792 227
mail : aurelnae@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza




BISERICI CATOLICE
 Madrid
Biserica Catolica din Madrid
C. Cuart de Poblet 6-8 (statia de
Cercanias si de metro Laguna L 6)
Pr. Leonard Diac
 tel. 660 891 060
Malaga
Parroquia San Manuel
Avda de los Lirios s/n
Mijas Costa
29650 – Malaga
Pr. Petre Chelaru
Tel. 667 814 064

BISERICI PENTICOSTALE
Madrid
Biserica "Harul", Madrid, c/Ercilla nş 48, Metro:
Embajadores - Madrid. Tel. 678421103
La Roda, Albacete
Biserica "Maranata", La Roda, C/Martinez, nş
149, La Roda - Albacete. Tel. 659997523
 Getafe, Madrid
Biserica "Maranata" Getafe, c/Calvario nş 4,
Getafe - Madrid. Tel. 678985586
Pamplona
Biserica "Maranata" Pamplona, c/Virgen del
Rio, n4 bj, Pamplona - Navarra. Tel. 666306076
Miranda del ebro, burgos
Biserica "Betel" Miranda del Ebro, c/Leopard
Levini, Miranda del Ebro - Burgos.
 Zaragoza
Biserica din Zaragoza, c/Parce Picnateli, nş 15,
Zaragoza, Tel. 677674895
Bilbao
Biserica "Filadelfia" Bilbao, c/Gastelondo nş 5,
P3, nr. 27, Bilbao - Bizkaia, Tel. 696091880
Veldemingomez, Madrid
Biserica din Veldemingomez, c/Cañada, nş
162, Veldemingomez - Madrid, Tel. 677888571

BISERICI ADVENTISTE

Madrid
Madrid, c/ Ribadavia 18, 4ºG
Pastor Liviu Olteanul
iviuicaolteanu@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Coslada, Madrid
c/ Cisneros 4, 3ºB –
Pastor Titi Gâdea
c/ Trafalgar 4, 1ºDr –
Pastor Ştefan Nădăban
nadabanstefan@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pastor Mircea Constantinescu
constantmir@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pastor Richard Ruszuly
richardruszuly@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pastor Cornel Serban
cornelazs@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pastor Corneliu Dan
 Pastor Remus Soare
soareremus@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pastor Sergiu Gavrila
gavril_e@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Pastor Elvis Tuteanu
Pastor Marius Nita
mariusnita@hotmail.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Leganes, Madrid
c/ Garcilaso 11, 1ºD
Pastor Gabriel Bîrsan
birsan@yahoo.esAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Zaragoza
Pastor Ciceroni Comanescu
ciceronicomanescu@yahoo.comAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

BISERICI BAPTISTE
Coslada, Madrid
Biserica Baptista Romana
Pastor Nicu Tatar
nickemat@yahoo.com 


Preluat de pe site-ul www.spaniaromaneasca.com
Posted on 15:01 / 15 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact