joi, 7 mai 2009

Pelerinaj romanesc la moastele Sfantului Ioan Casian din Marsilia

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, prin Parohia Ortodoxa Romana „Sfintii Trei Ierarhi" din Marsilia, organizeaza in perioada 9-10 mai, la Marsilia, un pelerinaj la moastele Sfantului Ioan Casian, transmite Romanian Global News, care citeaza eparhia romana.

Pelerinajul va debuta sambata, 9 mai, la biserica Sf. Cannat, la ora 14:00, cu primirea participantilor, prezentarea programului de pelerinaj si un dejun oferit de Parohia Ortodoxa Romana din Marsilia. De la ora 16:00 va avea loc vizitarea Marsiliei. La ora 20:00, la biserica Sf. Victor, va avea loc primirea Delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane condusa de I.P.S. Parinte Iosif Pop, Arhiepiscopul si Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, de catre Monsenior Georges Pontier, Arhiepiscopul Marsiliei, Vecernia si inchinarea la Sf. Moaste ale Sfantului Ioan Casian si o scurta prezentare istorica si coborarea in cripta Manastirii. De la ora 21:30 va avea loc cina si pornirea spre locul de cazare.

Duminica, 10 mai, la biserica Sf. Cannat, de la ora 10:30 va incepe Dumnezeiasca Liturghie arhiereasca, iar la ora 13:30 participantii sunt invitati la Agapa. Incepand cu ora 15:00 la World Trade Center va avea loc prezentarea si proiectia filmelor: Obiceiuri de Pasti in Tara Lapusului si Mosii de Florii, de catre chiar autorul lor, Prof. Felician Sateanu, ambele premiate la Festivaluri Internationale, si o expozitie de fotografie: Pregatirea de Pasti si Muncile de primavara in Maramures, autor Prof. Felician Sateanu. Finalul intrunirii va fi marcat de un bufet si de o invitatie la discutii libere cu parintii episcopi. De la ora 19:00, la Biserica Sf. Victor, se va derula Conferinta: „Simtire si cuget romanesc in jurul Sfantului Ioan Casian, prezenta monahala romaneasca la Marsilia, la inceput de secol al V-lea", in timp ce la ora 21:00 va avea loc Cina si pornirea spre locul de cazare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact