luni, 1 decembrie 2008

Te Deum de Ziua Națională a României la Oslo, Norvegia

Ieri, Duminică, 30 Noiembrie 2008, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, împreună cu Părintele Paroh Marius – Alin Țeican, au săvârșit dumnezeiasca Liturghie în Parohia Ortodoxă Română ˝Învierea Domnului˝ și ˝Sfinții Mucenici Ioan Valahul și Halvard Norvegianul˝ din Oslo.

După Sfânta Liturghie, s-a oficiat slujba Te Deum-ului cu prilejul sărbătoririi a 90 de ani de la Marea Unire. Preasfințitul Părinte Macarie a vorbit celor prezenți despre semnificația acestui mare moment din istoria poporului român.

La slujbă, alături de numeroși credincioși, a participat și Excelența Sa Domnul Cristian Istrate, Ambasadaorul României în Regatul Norvegiei.

Marți, 2 Decembrie, Prea Sfințitul Părinte Macarie va participa la recepția oferită de Ambasada României în Oslo, cu ocazia Zilei Naționlă a României.

( Sursa: Parohia Ortodoxă Română din Oslo + adaptare)

Site-ul Parohiei Ortodoxe Românești din Oslo: www.parohiaoslo.net
Adresa bisericii Østre Aker este Ulvenveien 110, 0665 Oslo.
Cum se poate ajunge la  Østre Aker Kirke?
De la staţia de metrou Helsfyr, se iau unul din autobuzele 401, 411 ori 76B si se coboară la staţia Ulvenkrysset. Apoi se trece pasarela şi se merge spre biserică.
Pr. Marius Alin Ţeican
tel.(+47) 45420196

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact