luni, 9 februarie 2009

Ultima ora! Parjolul din Australia da o imagine apocaliptica despre inconstienta umana

Din elicopter parjolul Australian arata ca o APOCALIPSA. Pana astazi, 9 februarie, cifra mortilor declarata in Parlament este de 129, iar de case arse peste 700, plus scoli, clinici, magazine si chiar intregi localitati etc. Flacara inca arde. Or fi si romani printre ei? Nu stim inca. Focul nu face discriminare. Cifrele sunt in crestere, transmite Ben Todica pentru Romanian Global News.


Incepand de azi guvernul Australian a alocat peste 10 milioane de dolari care sa fie distribuiti: pe adult 1000.00 de dollari, iar copii 400.00 - pentru imbracaminte mancare si strictul necesar. Prim ministrul Australiei, Kevin Rudd, declara ca guvernul australian, cu ajutorul Commonwealth-ului, urmeaza sa ii ajute pe oameni sa-si reconstruiasca casele. In cazul dezastrelor naturale asigurarile nu acopera si incendiul pentru ca altfel ar da faliment.

Imaginati-va ca avem statul Queensland sub ape iar Victoria sub flacari. O sa-i ajutam prin donatii si munca voluntara sa-si refaca vietile. Nu e usor sa-ti pierzi munca de-o viata intro clipita. Se presupune ca jumatate din focuri au fost initiate de indivizi pe care prim ministrul ii acuza de crima in masa.

O scena care m-a impresionat: stii ca de obicei cand te apropii de animale in padure ele se sperie si fug. De asta data am vazut un pompier care impingea un animal sa plece spre libertate iar acesta nu voia, se intorcea si incerca sa se catere pe pompier pe care erau deja vre-o trei - patru alte animale (pe umeri, pe spinare, stateau agatati de parca ai putea jura ca stiu cine sunt oamenii astia).

Din pacate focul continua....
Marysville este un oras completamente disparut de pa fata pamantului. Cunoscut odata ca locul preferat al cuplurilor proaspat casatorite, oraselul care era doar la 60 de mile departare de capitala statului Victoria, este acum numai scum, o imagine apocaliptica de nedescris in cuvinte.Din elicopter imaginile pe care jurnalistii le transmit sunt infioratoare: animale speriate, unele care mai ieri se vanau reciproc, cu toatele cauta acum un petic de pamant unde sa se adaposteasca de furia focului.Corpuri umane carbonizate care zac in fel si fel de pozitii, cum i-a prins focul. Masini abandonate pe drumuri, in multe cazuri, din cauza disperarii, acestea devenind si sicriele celor care cautat sa fuga din fata limbilor iadului. http://www.guardian.co.uk/world/2009/feb/09/australia-bushfires

Sursa: www.rgnpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact