sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Alerta in Timoc: Ultimatum de 15 zile pentru daramarea fundatiei altei biserici romanesti

Pe 21 ianuarie, parintele Boian Alexandrovici, Protopop de Dacia Ripensis, a primit o instiintare ultimativa de la Primaria din Negotin in care i se dau 15 zile pentru daramarea fundatiei celei de-a doua biserici romanesti la Malainita, fundatie sfintita in martie 2008, transmite Romanian Global News.

Parintele Boian face apel atat la Presedintele Traian Basescu cat si la Presedintele Tadici, dar si la romanii de pretutindeni care au stat alaturi de el in lupta dusa pentru Credinta si Neam in Timocul sarbesc.

Romanian Global News prezinta scrisorile Parintelui Boian in speranta ca institutiile statului roman, alte mijloace media dar si Asociatiile romanesti din intreaga lume vor reactiona la politica antiromaneasca care se practica de catre autoritatile sarbe.
 (Reamintim ca Parintele Boian nu a facut scoala romaneasca, iar in text el scrie utilizand deseori cuvinte din graiul romanesc timocean)
Posted on 20:39 / 0 comentarii / Read More

Ziua Unirii, celebrata la biserica „Sf. Gheorghe” din Toronto

Ziua Unirii se va satrbatori duminica, 25 ianuarie, si de catre biserica ortodoxa romana „Sfantul Gheorghe" din Toronto, transmite Romanian Global News, care citeaza parohia romana.
Evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 13:00, in Sala "Dacia" a Centrului Cultural din cadrul parohiei Sfantul Gheorghe. Manifestarea va fi marcata printr-o masa festiva, momente muzicale si dans. Totodata, in acea duminica, credinciosii sunt asteptati, ca de obicei, la slujba Sfintei Liturghii, care va incepe la ora 09:30.
Posted on 20:36 / 0 comentarii / Read More

Adunare Generala la parohia romaneasca „Sf. Mihail si Gavriil” din Berlin

Toti membrii parohiei ortodoxe romane „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Berlin sunt asteptati duminica, 25 ianuarie, de la ora 12:30, in sala parohiala, la Adunarea Generala Anuala, transmite Romanian Global News, care citeaza biserica romaneasca. Sala parohiala se afla la adresa Heerstr. 63, 14055 Berlin. Pe ordinea de zi sunt urmatoarele puncte: raportul activitatii Consiliului parohial pe anul 2008; raportul financiar si si cel al Comisiei de cenzori pe 2008, alegerea Consiliului parohial; prezentarea situatiei in legatura cu construirea noii biserici; discutii generale si propuneri.Pentru orice alte informatii Pr. Dr. Constantin Mihoc, parohul acestui lacas de cult, le sta la dispozitie celor interesati.

Parohia Ortodoxa Romana din Berlin "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" apartine de Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, care, la randul ei, este subordonata Patriarhiei Ortodoxe Romane cu sediul la Bucuresti. Mitropolia il are in funtea sa pe Inalt Prea Sfintia Sa Dr. Serafim Joanta, Arhiepiscop si Mitropolit.

In capela in care au loc slujbele in momentul de fata se afla Vesmantul cu care au fost infasurate Sfintele Moaste ale Prea Cuvioasei Maicei Paraschea de la Iasi, impreuna cu particele din Sfintele Moaste ale Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon si din ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, martirizati la Halmyris, in pamantul Dobrogei de astazi. Enoriasii bisericii spera sa isi poata vedea visul cu ochii, acela de a avea un lacas propriu de inchinare. Primul pas in acest sens a fost facut in luna mai a anului 2006, cand PF Patriarh Teoctist a participat alaturi de un sobor de ierarhi si preoti la punerea pietrei de temelie a viitorului lacas de cult al acestei parohii.

Credinciosii care doresc sa devina membri ai Parohiei "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Berlin sunt rugati sa descarce formularul cerere_de_inscriere_in_parohie.doc, sa il completeze si sa il trimita Parintelui Constantin Mihoc prin email ( rok.mihoc@googlemail.comAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. ) sau prin posta (Sybelstr. 41, 10629, Berlin).
Posted on 20:33 / 0 comentarii / Read More

Actiune de strangere de fonduri la biserica ortodoxa romana "Inaltarea Sfintei Cruci" din San Diego

Biserica ortodoxa romana „Inaltarea Sfintei Cruci" din San Diego, California, va organiza duminica, 25 ianuarie, dupa slujba Sfintei Liturghiii ce va incepe la ora 12:00, Masa Lunara (cu specific romanesc), care se vrea a fi si un eveniment de strangere de fonduri, transmite Romanian Global News, care citeaza lacasul de cult romanesc.  
Manifestarea va incepe la ora 13:30, preparatele ce vor fi servite fiind donate de catre Familia Cristina si Cristian Duroiu.
Biserica „Inaltarea Sfintei Cruci" este o misiune a Episcopiei Ortodoxe Romane in America, dioceza a Bisericii Ortodoxe din America. Arhiepiscopul acestei Episcopii este IPS Parinte Nathaniel, iar Episcop Vicar este PS Parinte Irineu. Preotul paroh al lacasului de cult romanesc este preotul Iustin Capsa, avand-o alaturi, in activitatea sa, pe sotia Simona Capsa. Parintele a aniversat in luna decembrie a anului trecut trei ani de cand s-a alturat comunitatii de romani din aceasta parte a Americii de Nord si, totodata, trei ani de cand a oficiat Sfanta Liturghie pentru credinciosii romani de aici.
Posted on 20:32 / 0 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact