sâmbătă, 12 ianuarie 2008

REALITATEADINITALIA

Realitateadinitalia.com este un portal informativ,creat cu scopul de a aduna cat mai multe informatii despre romanii din Italia,creat pentru a aduna cat mai diversificate opinii despre emigratie si viata departe de tara si familie.A luat fiinta la inceputul lunii iunie 2007 si in scurt timp a reusit sa ajunga la aproape 5000 de vizitatori pe luna

Astfel meniul siteul are categorii separate care aduna :
• stirea zilei,
• stiri din Italia,
• stiri din viata asociatiilor romanesti,a ligii romanilor din Italia si a partidelor politice create recent care dau posibilitatea romanilor sa fie reprezentati de catre conationali de-ai lor in aparatul administrativ italian
• rubrica “romani in Italia” prezinta povesti adevarate despre romanii din Italia,pe de o parte persoane care au reusit sa se integreze si care au succes iar pe de alta parte istorii adevarate care descriu viata nu tocmai usoara a celor care au ales sa-si incerce norocul in Italia
• blogul siteului aduna opinii personale ale unor romani care au acceptat sa colaboreze cu siteul si unde ,cu cuvinte simple,incearca sa descrie momente din viata lor sau a altor romani,precum si reflexii asupra unor evenimente care au marcat comunitatea romaneasca din Italia
• nu in ultimul rand ,foarte activ,este forumulunde se pun in discutie nenumarate subiecte referitoare la comunitatea romaneasca si unde sunt activi in dialog presedintii principalelor asociatii romanesti,a ligii romanilor si a partidelor “identitatea romaneasca” si “partidul european al romanilor”

...toate acestea pentru a prezenta adevarata ...realitate din Italia.

Echipa siteului are in componenta romani de diferite varste si studii care traiesc si muncesc in diferite regiuni ale Italiei:Roma,Torino,Venezia,Padova,Ancona,San Marino si care in timpul liber colaboreaza GRATUIT .


...un post de radio care sa-si “dedice” spatiul si pt romanii din Italia este exact ceea ce ne lipsea!!!

Andi Radiu,administrator
Posted on 03:04 / 0 comentarii / Read More

vineri, 11 ianuarie 2008

Consulul roman promite deschiderea rapida a consulatului din Castellon

Levante de Castellon, Spania/Romanian Global News
miercuri, 09 ianuarie 2008
Primarul din Castellon, Alberto Fabra a primit recent vizita de curtoazie a consulului Romaniei, Liviu Popa, care i-a prezentat cu aceasta ocazie si detaliile privind „consulatul roman”, pe care l-a calificat ca fiind „foarte modern, mai ales ca va dispune de ultima tehnologie”, si care se va deschide la finele lunii februarie sau la inceputul lunii martie, potrivit promisiunilor consulului roman. Intalnirea, la care a participat si adjunctul primarului, Juan Jose Perez Macian, a avut loc in biroul primarului, din cadrul Primariei din Castellon.

( Articol preluat de pe site-ul www.spaniaromaneasca.com)
Posted on 21:42 / 0 comentarii / Read More

Asociatii romanesti de peste ocean

Aduc multumiri speciale domnului Vasile Pop, prin amabilitatea caruia am intrat in posesia adreselor a multor asociatii romanesti de peste ocean.
www.roembus.org
Posted on 21:37 / 0 comentarii / Read More

ROMANIA, INVITAT DE ONOARE LA CARNAVALUL DE LA VENETIA


România va participa, pentru prima data, în calitate de invitat de onoare, la traditionalul Carnaval de la Venetia. Propunerea apartine Primariei din orasul italian. Carnavalul se desfasoara în perioada 25 ianuarie, 5 februarie. România va fi prezenta cu mai multe manifestari, organizate de Ministerul de externe si cel al Culturii, cu sprijinul Institutului Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si al Oficiului român de Turism de la Roma -

În luna februarie, Venetia îsi reia masca medievala si redevine unul din cele mai importante orase din lume, ca atractie turistica. Organizat anual, Carnavalul din Venetia este primul mare eveniment turistic de dupa sarbatorile de iarna. Înca din secolul al XIII-lea, Carnavalul din Venetia a fost o sarbatoare magica ce s-a raspândit asupra orasului. A încalcat toate regulile societatii si a dat posibilitatea oamenilor sa viseze.
Sursa: www.antena3.ro
(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)
Posted on 21:34 / 0 comentarii / Read More

Ministrul italian de externe vine la Bucuresti sa discute problema imigrantilor romani


Massimo D'Alema, ministrul italian de Externe s-a intalnit miercuri,9 ianuarie, la Bucuresti, cu omologul sau roman, Adrian Cioroianu. Vizita sefului diplomatiei italiene are loc pe fondul tensiunilor create intre Roma si Bucuresti de ceea ce s-a numit "criza imigrantilor romani in Italia".

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, agenda de discutii va fi axata pe problematica relatiilor bilaterale, inclusiv dimensiunea sociala reprezentata de comunitatea romaneasca din Italia si cea italiana de afaceri din Romania. "Vor fi disutate, de asemenea, modalitatile de intensificare in continuare a dialogului politic bilateral la nivel inalt, parlamentar si ministerial, consolidarea conlucrarii romano-italiene din cadrul Uniunii Europe pe dosare de inters reciproc, mai ales evolutiile din Balcanii de Vest si Kosovo, vecinatatea estica", se mai arata in document.

Totodata, convorbirile vor viza si chestiuni ce tin de situatia din regiune si cea internationala. Va fi semnata si Declaratia comuna actualizata asupra parteneriatului strategic consolidat romano-italian, de la a carei lansare s-au aniversat 10 ani.

Sursa: www.hotnews.ro

(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)
Posted on 21:30 / 0 comentarii / Read More

Vremea rea face ravagii in Europa si Statele Unite

Vremea rea a facut ravagii în Europa si Statele Unite. Noua oameni au murit în Bulgaria din cauza valului de frig, iar în Austria noua schiori si-au pierdut viata în avalanse. Situatia este grava si în statul american California, unde ninge fara încetare de trei zile, dar si în Iran, tara care a fost paralizata de caderile abundente de zapada.


În Bulgaria, mercurul din termometre a urcat pâna la -11 grade, o crestere sensibila de la minus 31 grade celsius, cât indica zilele trecute. Traficul este pe cale sa revina la normal, însa starea de urgenta se mentine în zona oraselor Ruse si Dobritch. Dunarea este înghetata pe portiuni mari, iar portul Ruse este închis.

În Austria, vacanta la schi s-a terminat tragic pentru trei turisti, care au murit în avalanse produse la acest sfârsit de saptamâna, dupa ce alti sase si-au pierdut viata în aceleasi conditii zilele trecute.

Ninsoarea le da batai de cap si americanilor. Trei oameni au murit pâna acum în statul California din cauza ninsorii, care nu mai conteneste. În muntii Sierra Nevada, stratul de omat depaseste deja un metru si jumatate. Principala autostrada care traverseaza regiunea a fost închisa pe o portiune si aproape un milion de oameni au ramas fara curent electric, din cauza viscolului.

Un val de frig s-a abatut si asupra Iranului. La Teheran si în marile orase din nord, scolile au fost închise. Drumurile din regiune sunt blocate de zapada, iar numerosi soferi au ramas cu masinile în nameti. Zeci de oameni au fost salvati pâna acum de echipele de intervetie. Aeroportul din capitala a fost închis si toate cursele aeriene care îl aveau ca punct de plecare au fost anulate.

(Acest articol a fost preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)
Posted on 21:29 / 0 comentarii / Read More

Mii de romani continua sa munceasca in Italia

Tibi este unul dintre ei. Nu a aparut niciodata în ziarele din Cizma, pentru ca fura sau cerseste. A ajuns în Italia în 1990 si a fost primul care a facut sarmale, spectacole cu Adrian Copilul Minune si nunti cu dar la Roma.

Azi are undeva la periferie un restaurant plin tot timpul de oameni cu mâinile batatorite de munca. Sunt români cu totii, dar au în comun mai mult decât cetatenia: îi mai leaga si o viata luata de la capat.
Stergare traditionale, câteva mese din lemn, sculpturi cu Dracula si un bar cu palinca, visinata si vin fiert venite din tara. Muzica raspândeste orice urma de îndoiala - este un loc pentru români.

De cum intri, patronul îti iese în întâmpinare. Pe Tibi îl stie si îl respecta toata lumea. Are clientela permanent, iar între posturile mari organizeaza nunti si botezuri ca acasa. Vine românul pentru o petrecere si are pe masa de toate: sarmalute, ceafa la gratar, visinata si palinca românesca.

Tibi a fost rugybist de performanta la Constanta, dar aici a trebuit sa lase sportul. A venit la Roma în 1990, a muncit pe apucate si a dormit pe lânga aerisirile de la metrou.

De mâncat, mânca pe unde apuca. De cele mai multe ori de la filipinezi, pentru ca mâncarea lor semana cât de cât cu cea româneasca. S-a saturat însa repede si s-a hotarât sa faca el mâncare ca la mama acasa. Si n-a facut doar pentru el, ci a început sa o vânda prin pietele Romei sutelor de români care soseau la munca în Italia.

În 2000, Tibi si-a costruit primul local. Acum afacerea merge atât de bine, încât nici nu se mai gândeste sa se întoarca vreodata în Romania.

(Acest articol a fost preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)
Posted on 21:25 / 0 comentarii / Read More

Romani, atacati la Roma

Aproximativ 20 de imigranti romani din Italia au fost atacati de zece persoane, care au aruncat sticle incendiare in fabrica parasita in care locuiau acestia, informeaza Il Tempo, preluat de Mediafax.

Mai mult, agresorii au spart si geamurile autoturismelor parcate in fata adapostului. In total au fost avariate sase vehicule, doua fiind incendiate cu un cocktail Molotov.
In urma incidentelor, nicio persoana nu a fost ranita.

Trecatorii care au fost martori la incident au observat aproximativ zece tineri italieni, iar autoritatile banuiesc ca ar putea fi vorba de o razbunare fata de comunitatea de romani.

(Articol preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)
Posted on 21:22 / 0 comentarii / Read More

Singuri acasa: satul lui Cosbuc a fugit in tara lui Don Quijote


Copiii lor au calculatoare si merg la schi in Austria. Invata spaniola de la telenovele si viseaza sa se faca fotbalisti si cintareti. 648 de locuitori din Hordoul lui Cosbuc au plecat in Spania. Adica o treime din sat. Unii n-au ajuns de Craciun acasa, la familie. Toti barbatii in putere, femeile tinere si chiar copiii lor au luat drumul tarii lui Don Quijote. Au intors spatele satului dintre ape si munti, cel adunat pe pamint putin, sarac si aspru si au plecat sa munceasca pe plantatiile spaniole.

(Acest articol a fot preluat de pe site-ul www.spaniaromaneasca.com)
Posted on 21:17 / 0 comentarii / Read More

O artista romanca face cariera la Madrid


Majoritatea romanilor lucreaza in Spania in domeniul constructiilor, al menajului sau in cel hotelier. Exista insa si exceptii - patroni de restaurante, de centre de infrumusetare, de magazine electrocasnice, de firme de transport sau ... artisti. Printre ei - Andrada (foto). Este studenta la Scoala Superioara de Canto din Madrid. A cantat deja in spectacole in aproape toata Spania si a ajuns impreuna cu colegii ei pana in China. Mama Andradei s-a mutat in Spania in urma cu 7 ani, dar dupa un an in care au stat departe una de cealalta, fata a venit si ea la Madrid.

(Acest articol a fost preluat de pe site-ul www.spaniaromaneasca.com)
Posted on 21:09 / 0 comentarii / Read More

duminică, 6 ianuarie 2008

Soborul Sfantului Prooroc, Mergatorului inainte si Botezatorului Ioan



Ziua de 7 Ianuarie, a doua zi dupa Botezul Domnului, este inchinata preamaririi Sfantului Ioan Inaintemergatorul, ca unul care, botezand pe Mantuitorul in Iordan, a descoperit cel dintai lumii, dupa semnul ce i se dase de sus, ca Domnul Iisus este cu adevarat Mesia, Marele Trimis al lui Dumnezeu, Mesia cel asteptat de toata lumea si de noi, sa vina sa ne curete, sa ne sfinteasca, sa ne lumineze, sa ne primeneasca viata si fiinta noastra de oameni, mereu si de-a pururea si sa ne mantuiasca.

Dar Sfantul Ioan a fost Prooroc si un inaintemergator fata de Mantuitorul Iisus, in toala viata si stradania lui. Mai intai, Sfantul Ioan este pecetluit cu aceasta chemare inca de la venirea lui pe lume, printr-o nastere minunata si vestit de inger (Luca 1,17, 76); apoi, inca de foarte tanar, el este un Prooroc al pocaintei. El iubeste infranarea si viata aspra din pustia Iordanului. Aici traieste el, predica, marturiseste si boteaza in Iordan, pe cei care cred in el (Luca 3,1-6; Matei 3,2-6); predica lui era: schimbarea vietii, intoarcerea la Dumnezeu si impacarea cu El, pentru a primi viata noua pe care o aduce Imparatia lui Mesia: "Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia cerurilor" (Matei 3, 2). El este cel dintai care face ceea ce predica, prin infranarea si viata grea pe care o duce. Imbracat in haina aspra, de par de camila, nemancand paine, nici band vin (Matei 3, 4; Luca 7, 33), hranindu-se doar cu lacuste si miere salbatica, ca un adevarat inger in trup, cum il arata unele icoane; Botezul lui Ioan nu era botezul nostru al crestinilor. El insusi facea deosebirea intre cele doua botezuri: "Eu va botez cu apa spre pocainta. Mesia va boteza cu Duh Sfant si cu foc, spre mantuire" (Matei 3,11). Dar Sfantul Ioan, si pentru botezul sau, cere "roada vrednica de pocainta" (Mate's 3, 8), dragoste de oameni, milostenie, dreptate, omenie, osandind pe fatarnicii care-l ispiteau, carora el le spunea "pui de vipera" (Matei 3, 7); atat de mare faima de prooroc al Domnului isi atrasese Ioan, ca multi se intrebau: "Nu cumva Ioan este Hristos-Mesia ?" Iar Ioan le raspundea: "Nu sunt eu Hristos. Eu sunt glasul celui ce striga in pustie: Gatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui. Sunt solul trimis sa gatesc calea inaintea Lui. Eu va botez cu apa, dar in mijlocul vostru sta Unul, pe care voi nu-L stiti. Care este mai mare decat mine si eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintelor Lui. Si tocmai pentru aceasta am venit, botezand cu apa, ca El sa fie cunoscut in Israel" (loan 1,31); Mantuitorul insusi cinsteste pe Sfantul Ioan, ca pe un adevarat Prooroc al Domnului. Vorbind despre Ioan, Mantuitorul spune: "Ce ati iesit sa vedeti in pustie ? Un prooroc ? Da, va spun, dar si mai mult decat un prooroc. Adevar va spun ca, intre cei nascuti din femeie, nu s-a sculat unul mai mare decat Ioan Botezatorul" (Matei 11, 7-11). Iar dovada cu fapta este ca Iisus S-a lasat botezat de Ioan, in Iordan. In toata Evanghelia, dealtfel, Ioan este pentru Mantuitorul, un martor al lui Dumnezeu, de mare incredere; momentul de culme, din viata Sfantului Ioan a fost, insa, momentul cand, botezand, Ioan descopera, in sfarsit, printre oamenii din vremea lui, pe Hristos-Mesia, in persoana Domnului Iisus, dupa semnul ce i s-a incredintat; "Am vazut Duhul pogorandu-se, din cer, ca un porumbel si a ramas peste El. Si eu nu-L cunosteam pe El, marturiseste Ioan, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: "Peste Care vei vedea Duhul pogorandu-se si ramanand peste El, Acela este Cel ce boteaza cu Duh Sfant. Si eu am vazut si am marturisit ca Acesta este Fiul lui Dumnezeu" (Ioan, 1, 32-34). E ceasul din viata Sfantului pe care-l praznuim astazi, la 7 ianuarie. E ceasul cand Ioan intelege ca, la Botezul sau in Iordan, Domnul Hristos era, de fapt "Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatele lumii" (loan. 1,29), Care S-a botezat, adica, pentru noi. El fiind fara de pacat; dar, insasi slujirea Sfantului Ioan fata de Mantuitorul, din clipa aceasta, se schimba si se face o fierbinte daruire pentru Domnul Iisus, pana la jertfa. Asa, pe doi din cei mai buni ucenici ai sai, Sfantul Ioan ii indeamna sa se duca si sa urmeze pe Domnul Iisus (Ioan, 1, 35-40). Iar, cand cativa din ucenicii sai incearca sa destepte o pornire de invidie in inima invatatorului lor, fata de Mantuitorul, Sfantul Ioan, printr-o zguduitoare inaltime de suflet, le raspunde: "Un om nu poate sa ia nimic, daca nu-i este dat de sus. Cel ce vine din cer este mai presus de toti. Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez". (Ioan 3, 27-31); si, iata, acum, si sfarsitul. In lupta lui pentru trezirea sufletelor, Sfantul Botezator nu putea sa nu se intalneasca si cu pacatul cel mai scandalos din tara sa: regele Irod Antipa isi izgonise legiuita sotie si traia acum cu Irodiada, sotia fratelui sau Filip. Ioan ii zicea: "Nu se cade, rege, sa ai femeie pe sotia fratelui tau" (Marcu 6, 18). Dar mania Irodiadei nu dormea. Mai intai, ea a capatat de la Irod, arestarea lui Ioan si intemnitarea lui Maherus, dincolo de Iordan. La ospatul din ziua nasterii lui Irod, fata Irodiadei, insa, a dansat atat de placut, ca regele i-a fagaduit orice-i va cere. Si, astfel, prin dansul fiicei sale, Irodiada a avut pe tipsie, de la rege, capul marelui Prooroc. Prietenul Mirelui s-a mutat la cer, ca Mucenic al Legii Domnului.

(Articol preluat de pe site-ul www.romania.co.nz )

Cu ocazia nasterii Sfantului Ioan Botezatorul urez un sincer "La multi ani!" tuturor acelora care poarta numele sfantului!
Posted on 23:26 / 0 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact