vineri, 11 ianuarie 2008

Vremea rea face ravagii in Europa si Statele Unite

Vremea rea a facut ravagii în Europa si Statele Unite. Noua oameni au murit în Bulgaria din cauza valului de frig, iar în Austria noua schiori si-au pierdut viata în avalanse. Situatia este grava si în statul american California, unde ninge fara încetare de trei zile, dar si în Iran, tara care a fost paralizata de caderile abundente de zapada.


În Bulgaria, mercurul din termometre a urcat pâna la -11 grade, o crestere sensibila de la minus 31 grade celsius, cât indica zilele trecute. Traficul este pe cale sa revina la normal, însa starea de urgenta se mentine în zona oraselor Ruse si Dobritch. Dunarea este înghetata pe portiuni mari, iar portul Ruse este închis.

În Austria, vacanta la schi s-a terminat tragic pentru trei turisti, care au murit în avalanse produse la acest sfârsit de saptamâna, dupa ce alti sase si-au pierdut viata în aceleasi conditii zilele trecute.

Ninsoarea le da batai de cap si americanilor. Trei oameni au murit pâna acum în statul California din cauza ninsorii, care nu mai conteneste. În muntii Sierra Nevada, stratul de omat depaseste deja un metru si jumatate. Principala autostrada care traverseaza regiunea a fost închisa pe o portiune si aproape un milion de oameni au ramas fara curent electric, din cauza viscolului.

Un val de frig s-a abatut si asupra Iranului. La Teheran si în marile orase din nord, scolile au fost închise. Drumurile din regiune sunt blocate de zapada, iar numerosi soferi au ramas cu masinile în nameti. Zeci de oameni au fost salvati pâna acum de echipele de intervetie. Aeroportul din capitala a fost închis si toate cursele aeriene care îl aveau ca punct de plecare au fost anulate.

(Acest articol a fost preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact