vineri, 11 ianuarie 2008

Ministrul italian de externe vine la Bucuresti sa discute problema imigrantilor romani


Massimo D'Alema, ministrul italian de Externe s-a intalnit miercuri,9 ianuarie, la Bucuresti, cu omologul sau roman, Adrian Cioroianu. Vizita sefului diplomatiei italiene are loc pe fondul tensiunilor create intre Roma si Bucuresti de ceea ce s-a numit "criza imigrantilor romani in Italia".

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, agenda de discutii va fi axata pe problematica relatiilor bilaterale, inclusiv dimensiunea sociala reprezentata de comunitatea romaneasca din Italia si cea italiana de afaceri din Romania. "Vor fi disutate, de asemenea, modalitatile de intensificare in continuare a dialogului politic bilateral la nivel inalt, parlamentar si ministerial, consolidarea conlucrarii romano-italiene din cadrul Uniunii Europe pe dosare de inters reciproc, mai ales evolutiile din Balcanii de Vest si Kosovo, vecinatatea estica", se mai arata in document.

Totodata, convorbirile vor viza si chestiuni ce tin de situatia din regiune si cea internationala. Va fi semnata si Declaratia comuna actualizata asupra parteneriatului strategic consolidat romano-italian, de la a carei lansare s-au aniversat 10 ani.

Sursa: www.hotnews.ro

(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact