joi, 13 martie 2008

Costel Busuioc a câştigat marea finală a concursului ''Hijos de Babel


Costel Busuioc a câştigat marea finală a concursului "Hijos de Babel". În ultima ediţie a concursului, Costel Busuioc a interpretat "La Traviata" (Verdi), şi, în urma punctajului obţinut, a fost ales unul dintre cei trei finalişti. El a mai interpretat şi "Nessum Dorma", ultima dovadă a talentului său înainte de aflarea punctajului final.

În calitate de câştigător al concursului, tânărul va avea un contract semnat cu una dintre cele mai importante case de producţie din lume. Aceasta se va ocupa de înregistrarea, lansarea şi promovarea primului său album şi apoi îl va sprijini în cariera muzicală. Ziarele au scris zilele trecute că românul a semnat deja un precontract cu Sony.
După victoria de aseară, Costel Busuioc a ţinut să mulţumească, prin intermediul postului Realitatea TV tuturor celor care l-au sprijinit şi l-au ajutat cu încurajările lor să câştige concursul spaniol Hijos de Babel. Costel a povestit şi despre emoţiile din timpul concursului şi despre clipele de tensiune prin care a trecut chiar înaintea intrării pe scenă pentru prestaţia din marea finală.

Nu în ultimul rând Costel a ţinut să îşi salute familia şi prietenii rămaşi în România, care l-au privit cu sufletul la gură pe parcursul întregului concurs. El a mărturisit şi ce planuri de viitor areplanuri care sunt strîns legate de cele ale casei de producţie Sony BMG.

Costel Busuioc a reuşit aseară să îi facă fericiţi pe români. După o finală urmărită cu sufletul la gură în studioul Realităţii TV, victoria lui Costel a reuşit să scoată lacrimi de bucurie chiar şi invitaţiilor Melaniei Medeleanu.

Bucurie mare acasă la Costel. Tot satul a ieşit aseară în stradă. Familia lui Costel, prietenii şi vecinii din Ghilad, s-au strans la căminul cultural şi au stat cu pumnii stranşi pe toată durata concursului.

(Articol preluat de pe site-ul www.rombel.com)
Posted on 19:54 / 0 comentarii / Read More

Mai facem si lucruri bune in Italia


EROUL
• Iosif Petrisor, din Adjudeni, comuna Tămăseni, si-a riscat viata salvînd dintr-un incendiu doi bătrîni dintr-o localitate de lîngă Roma • după ce i-a scos pe cei doi bătrîni din vila cuprinsă de flăcări, a plecat fără să spună un cuvînt • desi rănit, a mers la serviciu • după terminarea programului s-a prezentat la spital • carabinierii l-au căutat cîteva zile pentru a-l felicita pentru gest • Cotidianul „Il Tempo“ l-a numit „Superman din Est“ • autoritătile italiene vor să îi răsplătească gestul cu o medalie • mama sa, Maria Petrisor, aflase că făcuse ceva, dar nu stia „dacă de bine sau de rău“ • nu l-a mai văzut de 13 ani, iar acum îl asteaptă, de Paste, acasă •


Gestul lui Iosif Petrisor din Adjudeni, comuna Tãmãseni, care, cu riscul de a-si pierde viata, a salvat dintr-un incendiu doi bãtrîni din localitatea Maccarese a fãcut înconjurul Italiei. Bãrbatul, care peste o sãptãmînã va împlini 40 de ani, a fost numit de cotidianul „Il Tempo“ „Superman din Est“. Întîmplarea s-a petrecut în dimineata de 22 februarie. În timp ce se îndrepta spre locul de muncã, Iosif Petrisor a observat, în satul Maccarese, situat la circa 20 de kilometri de Roma, o vilã cuprinsã de flãcãri. S-a gîndit cã poate fi de ajutor si, fãrã sã stea pe gînduri, a coborît din masinã. Aflînd cã în locuintã au rãmas blocati Mirella Camillo, de 66 de ani, si sotul acesteia, cu sapte ani mai în vîrstã, a intrat si i-a scos, pe rînd, pe brate. Mai întîi pe bãtrînã. La al doilea drum, a avut ghinion: acoperisul a cedat, iar o grindã, în cãdere, l-a rãnit la piciorul stîng. A reusit sã îl scoatã pe bãtrîn pe un geam. Apoi, fãrã un cuvînt, s-a urcat în masinã si a plecat spre locul de muncã. Desi rãnit, s-a dus la spital abia dupã încheierea programului de muncã si atunci a aflat cã rana pe care o avea la picior era destul de serioasã. Carabinierii italieni l-au cãutat cîteva zile ca sã îl felicite pentru curaj. Primãria localitãtii Maccarese a decis ca tînãrul din Tãmãseni sã fie rãsplãtit cu o medalie. Vestea a ajuns si în comuna natalã a lui Iosif Petrisor, autoritãtile dorind sã îl rãsplãteascã pentru gestul prin care a adus faimã numelui de român.
Iosif Petrisor a absolvit scoala în satul natal, dupã care a urmat cursurile unui grup scolar cu profil CFR, în meseria de mecanic. Înainte sã plece peste hotare, a lucrat cîtiva ani la Depoul Roman, alãturi de tatãl sãu, Petre. La 27 de ani, a pãrãsit România, cu destinatia Franta, dupã care s-a stabilit în Italia, în localitatea Maccarese, angajîndu-se în meseria pentru care se pregãtise, la un garaj de autobuze. Ulterior, si-a luat o a doua slujbã, ca sofer la un depozit de materiale de constructii, în localitatea Fiumicino. Nu este cãsãtorit, iar pe 19 martie va împlini 40 de ani.

Nu si-a vãzut fiul de 13 ani

Vizita reporterului „Monitorul“ la casa pãrinteascã a lui Iosif i-a luat prin surprindere pe membrii familiei Petrisor. Maria, mama eroului de la Maccarese, auzise doar cã fiul sãu a fãcut „ceva“ însã nu stia dacã „este de bine sau de rãu“. La fel de uimiti, fratele lui Iosif, Valentin, în vîrstã de 23 de ani, si vãrul acestuia, Ciprian Petrisor, de 28 de ani, au spus cã Iosif este un om bun, care a ajutat multe persoane pînã acum. „Iosif m-a ajutat foarte mult pînã am gãsit de lucru în Italia. Mi-a oferit cazare si masã, cîteva luni, fãrã a avea vreo pretentie. Nici fratele meu, aflat tot la Roma, nu m-a putut ajuta. Iosif, dacã poate oferi sprijin cuiva aflat la necaz, sare imediat în ajutor. Astfel, i-a dat bani unui om din sat, foarte sãrac, tatã a sapte copii, si i-a gãsit si de muncã în Italia, fãrã a avea pretentii“, a spus Ciprian Petrisor. Mama sa a povestit cã a fost un copil bun la scoalã, dar si un real sprijin în gospodãrie, fiind cel mai mare din cei opt frati, toti bãieti. „O rudã de la Piatra Neamt m-a sunat si mi-a spus cã Iosif ar fi fãcut ceva în Italia, dar nu stia exact ce anume. Eram îngrijoratã, într-un fel, pentru cã nu stiam dacã s-a întîmplat ceva cu el sau a fãcut vreo faptã rea. Fiind cel mai mare dintre frati, i-a ajutat pe toti ceilalti sã-si gãseascã un rost, tot în Italia“, a precizat Maria Petrisor. Aceasta a mai povestit cã nu si-a vãzut fiul de circa 13 ani, de cînd a luat calea strãinãtãtii, dar cã sperã sã vinã acasã, dupã cum i-a promis, pentru sãrbãtorile Pastelui Romano-Catolic, de peste douã sãptãmîni. „Nici pe ceilalti bãieti plecati în Italia nu i-am vãzut de multã vreme, cu exceptia lui Adrian si a lui Iulian, care au venit anul trecut, în august, dar au stat foarte putin. De asemenea, îmi este dor de cei trei nepoti pe care îi am, pentru cã dintre fiii mei doar trei sînt însurati. Pînã acum, niciunul nu mi-a spus cã ar dori sã se reîntoarcã si sã îsi construiascã o locuintã aici“, a mai spus femeia. Maria Petrisor are si o umbrã de tristete cînd se gîndeste la viata printre strãini a fiilor ei, mai ales a lui Valentin, care a trebuit sã renunte la muncã din cauza unei depresii.

Cazul lui Iosif Petrisor - „Superman din Est“ nu este singular. Originar tot din Adjudeni, însã domiciliat în Cartierul Favorit din Roman, Mihai Andrici a salvat de la înec doi copii, la Tel Aviv (Israel), plãtind cu propria viatã gestul altruist. Tragedia s-a petrecut în anul 2002, iar comunitatea evreiascã l-a numit, la vremea respectivã, „Bunul Samaritean“. Un alt tînãr, din satul Recea, comuna Ion Creangã, a încercat, cu un an mai tîrziu, sã salveze victimele unui accident rutier, în Italia, dar a fost lovit mortal de un sofer imprudent.

(Articol preluat de pe site-ul www.rombel.com)
Posted on 19:48 / 0 comentarii / Read More

„Ma feresc sa le spun ca sunt roman”


Catalin Burlacu, cel mai bun baschetbalist tricolor al momentului, povesteste viata din Italia si de la Air Avellino

Este considerat cel mai bun produs al baschetului masculin românesc. În 2007 i s-a împlinit cel mai mare vis: s-a transferat în Italia, la Air Avellino, devenind primul tricolor transferat în Peninsula. Venirea lui a coincis cu câstigarea de catre formatia sa de club a Cupei Italiei, o performanta deosebita pentru o echipa totusi fara nume si pretentii. Numele sau? Catalin Burlacu.

„Este foarte greu ca din România sa ajungi sa joci direct în Italia. Si antrenorul mi-a spus ceva de genul asta când am ajuns la Avellino. Aici esti nobody chiar daca în România esti Mister Burlacu . În România nu eram motivat chiar daca aveam un salariu mai mare decât altii.

Am plecat pe aceiasi bani în Estonia pentru ca am vrut performanta. Atunci toata lumea mi-a spus ca sunt nebun ca fac asa ceva", îsi începe Catalin povestea despre cum a ajuns sa evolueze în Italia. „La început nu am înteles nimic, parca se juca un altfel de baschet, era o alta lume.

Dar am crezut în mine si, treptat, m-am adaptat. Am avut ghinionul ca am venit si ultimul la echipa si a trebuit sa învat repede vreo 500 de scheme de joc. În România jucam din talent, aici faci ce ti se cere si nimic în plus. Tot ce se face aici se face pentru baschet. Pai dimineata ma duc la antrenamente, dupa care dorm si iar ma duc la antrenament", spune sportivul despre cum se traieste în baschetul italian.

Nebunie dupa ce au luat Cupa

La începutul lunii ianuarie, Air Avellino a câstigat Cupa Italiei dupa ce a trecut în finala de La Fortezza Bologna, scor 73-67. Burlacu a jucat opt minute, dar nu a reusit sa-si treaca numele nici pe lista marcatorilor, nici pe cea a recuperatorilor.

„Dupa ce am câstigat Cupa Italiei a fost o adevarata nebunie în oras. A fost o sarbatoare extraordinara, tot orasul a iesit în strada. Cam cum ieseau românii în strada dupa succesele de la fotbal. Italienii sunt înnebuniti dupa sport", ni s-a confesat Burlacu, baschetbalist care va mai juca la Avellino si în urmatorul sezon.
De când a ajuns în Italia, Catalin Burlacu se fereste sa le spuna omenilor pe care îi întâlneste ca este român. Este rusinat de ceea ce fac conationali în Peninsula.

„Trebuie sa ma feresc sa le spun ca sunt român. Ma doare sufletul când vine directorul tehnic si îmi spune ca a vazut la televizor ca românii au mai facut cine stie ce prostii. Trebuie sa fug de români ca nu stiu ce probleme au, criminali, droguri. Asa ca stau cu echipa mea, în lumea mea. Aveam un sentiment de scuza pentru ce faceau românii nostri, dar colegii mi-au spus sa stau linistit, ca sunt de-al lor. Este frustrant ca nu pot sa fiu mândru ca sunt român", a spus Catalin.

„Aici nu sunt atâtea masini scumpe"

Chiar daca munceste de dimineata pâna seara, Burlacu a apucat sa vizite Italia. „Am fost în primul loc din lume în care s-a facut pizza, dar si la Roma, care mi se pare un oras fantastic. Ca idee, italienii muncesc mai mult decât noi si apreciaza mai mult banii.

Nu am vazut atâtea masini scumpe ca în România", a mentionat baschetbalistul, care are si câteva sfaturi pentru cei care vor sa-l urmeze în Italia. „Antrenorii de aici pun mare accent pe college-ul american. Daca ai facut asa ceva, nici nu-i mai intereseaza ce nationalitate ai. Românii trebuie sa-si faca o carte de vizita înainte sa vina aici. Si, nu în ultimul rând, trebuie sa-si schimbe mentalitatea. La început o sa li se para ca oamenii astia sunt nebuni, dar nu este asa", a mai spus sportivul.

60 de ani de istorie la Avellino

Echipa de baschet din Avellino a fost înfiintata în anul 1948 sub numele de SS Felice Scandone, denumire care astazi este eclipsata de cea a sponsorului principal, Air Avellino. De-a lungul timpului a mai fost cunoscuta sub diverse denumiri, precum Pasta Baronia Avellino (1996-1997), Cirio Avellino (1997-1998), Select Avellino (1998-1999), Nicoloro Avellino (1999) sau De Vizia Avellino (1999-2002).

Formatia a obtinut cea mai buna clasare în campionat, locul 9 în 2001, iar cupa câstigata la începutul acestui an este singurul trofeu din vitrina clubului din Avellino. Alaturi de Catalin Burlacu, la gruparea italiana mai evolueaza alti sase jucatori straini.


(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)
Posted on 19:30 / 0 comentarii / Read More

Romanii nu vor sa voteze in Italia


Constatând dezinteresul conationalilor, candidatii români se retrag din cursa pentru alegerile administrative

Desi au dreptul de a vota pentru alegerile administrative din Italia, românii au alte prioritati. La Roma, pe listele alegatorilor s-au înscris doar 30 de români.

Cu aproximativ 600.000 de rezidenti cu drept de vot pe teritoriul Italiei, românii ar putea influenta alegerile locale. De exemplu, fostul ministru al justitiei Clemente Mastella, principalul vinovat de caderea Guvernului Prodi, a ajuns în parlament cu o treime din voturile pe care le-ar putea da românii.

La dezinteresul românilor se adauga legea electorala, care prevede ca cetatenii comunitari sa se înscrie pe listele de alegatori cu cel putin 90 de zile înainte de scrutin. Masura permite autoritatilor locale sa verifice daca în tara de origine alegatorului nu i s-a retras dreptul la vot.

Întrucât românii nu vor conta la alegerile din 13-14 aprilie, Partidul Democrat i-a retras sprijinul lui Silviu Ciubotaru, candidat pentru un post de consilier în municipiul al X-lea din Roma.

Românii nu participa nici la vot, nici la ...
„Românii vor fi exploatati pâna la epuizare"

Suparat pe dezinteresul românilor fata de interesele comunitatii în care traiesc, Giancarlo Germani, italian cu cetatenie româna si presedinte al Partidului Identitatea Româneasca (PIR), ne-a spus, în româneste: "Ma retrag de la alegeri, pentru ca românii sunt interesati doar de salariu.

Slabiciunea lor va fi exploatata de italieni. Îi anunt pe români ca vor câstiga tot mai putin si vor fi exploatati pâna la epuizare". Pentru un post de consilier la Primaria Romei, va candida Gabriel Rusu, fost consilier fara drept de vot la aceeasi institutie. "Nu ma bazez pe sustinerea românilor, eu candidez pentru toti strainii si ma bucur de sprijin si din partea italienilor", spune Rusu.

(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)
Posted on 19:28 / 0 comentarii / Read More

10 romani arestati in Italia, pentru trafic cu tigari




Garda Financiara din Roma a arestat zece romani si un italian, sub acuzatia de trafic international cu tigari de contrabanda, informeaza agentia de stiri italiana Prima. Autoritatile au confiscat 5 tone de tigari.

Banda facea parte dintr-o organizatie industriala din provincia Pordenone, centrul de triere al tigarilor provenite din Europa de Est.

Organizatia introducea tigari in Italia, uneori cu documente false, la bordul unor tiruri, care transportau containere cu marfa de acoperire si aveau podele duble.
(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)
Posted on 19:26 / 0 comentarii / Read More

Soferii romani se plang ca sunt tratati prost de vamesii maghiari la Nadlac



Soferii romani de tir se plang ca primesc amenzi uriase pentru nereguli minore la intrarea in Ungaria dinspre Nadlac, transmite Realitatea.net. preluat de Romanian Global News. Conducatorii auto spun ca sanctiunile ajung chiar si la mii de euro in multe cazuri.

Autoritatile din tara vecina precizeaza insa ca dure sunt legile maghiare, si nicidecum vamesii. In urma cu doua saptamani, un sofer roman a reclamat ca a fost batut intr-un ghiseu al vamesilor maghiari. Cazul este anchetat acum de Parchetul General de la Szeged. Anul trecut, vamesii maghiari au dat peste 2.400 de sanctiuni, in valoare totala de aproape doua milioane de euro. In acest an s-au dat 508 sanctiuni, dintre care 415 soferilor romani. 90% dintre soferii care trec prin vama Nadlac sunt de nationalitate romana.

(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)
Posted on 19:23 / 0 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact