joi, 13 martie 2008

Romanii nu vor sa voteze in Italia


Constatând dezinteresul conationalilor, candidatii români se retrag din cursa pentru alegerile administrative

Desi au dreptul de a vota pentru alegerile administrative din Italia, românii au alte prioritati. La Roma, pe listele alegatorilor s-au înscris doar 30 de români.

Cu aproximativ 600.000 de rezidenti cu drept de vot pe teritoriul Italiei, românii ar putea influenta alegerile locale. De exemplu, fostul ministru al justitiei Clemente Mastella, principalul vinovat de caderea Guvernului Prodi, a ajuns în parlament cu o treime din voturile pe care le-ar putea da românii.

La dezinteresul românilor se adauga legea electorala, care prevede ca cetatenii comunitari sa se înscrie pe listele de alegatori cu cel putin 90 de zile înainte de scrutin. Masura permite autoritatilor locale sa verifice daca în tara de origine alegatorului nu i s-a retras dreptul la vot.

Întrucât românii nu vor conta la alegerile din 13-14 aprilie, Partidul Democrat i-a retras sprijinul lui Silviu Ciubotaru, candidat pentru un post de consilier în municipiul al X-lea din Roma.

Românii nu participa nici la vot, nici la ...
„Românii vor fi exploatati pâna la epuizare"

Suparat pe dezinteresul românilor fata de interesele comunitatii în care traiesc, Giancarlo Germani, italian cu cetatenie româna si presedinte al Partidului Identitatea Româneasca (PIR), ne-a spus, în româneste: "Ma retrag de la alegeri, pentru ca românii sunt interesati doar de salariu.

Slabiciunea lor va fi exploatata de italieni. Îi anunt pe români ca vor câstiga tot mai putin si vor fi exploatati pâna la epuizare". Pentru un post de consilier la Primaria Romei, va candida Gabriel Rusu, fost consilier fara drept de vot la aceeasi institutie. "Nu ma bazez pe sustinerea românilor, eu candidez pentru toti strainii si ma bucur de sprijin si din partea italienilor", spune Rusu.

(Articol preluat de pe site-ul www.realitateadinitalia.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact