vineri, 10 octombrie 2008

Murcia: Primaria promoveaza tinerii imigranti

Departamentul pentru Tineret din cadrul Primăriei din Murcia, Impreună cu Departamentul Servicii sociale, precum si cu asociatiile din municipio, pun In practică un nou proiect social destinat tinerilor imigranti.

Prin aceste activităţi, care vor Incepe sâmbătă, 12 octombrie, se urmăreste participarea activă a tinerilor străini In viata socială, politică, economică si culturală din Murcia. Vor participa 7.000 de tineri, dintre care cel puţin 30% sunt straini.

Prin promovarea activitătilor mixte (noii vecini si tinerii spanioli) cum ar fi muzica, graffiti, video, fotografie, se urmăreste deopotrivă sensibilizarea societătii spaniole, dar si Incurajarea tinerilor străini de-a convietui cu autohtonii. Populatia din Murcia este de  422.861 de locuitori, dintre care 50.397 sunt imigranti.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 11:01 / 0 comentarii / Read More

joi, 9 octombrie 2008

Hramul Bisericii 'Sf. Parascheva'

Duminicã 12 octombrie 2008 la orele 10.30 la Biserica 'Sf. Parascheva' din Torino, via Cottolengo n. 26, în prezenţa Prea Sfinţitului Episcopul Siluan Spân va fi sărbătorit Hramul Sfintei Parascheva.

Troparul Sf. Parascheva

În cadrul sfintei liturghii arhiereşti vor fi hirotoniţi:

* P. Diacon Nicolae Vasilescu, în preot,
* Liviu Todiraşcu în diacon,
* Ion Ungureanu în ipodiacon

Informaţii de background:

In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. In chip deosebit ea este cinstita in Moldova, intrucat de 350 de ani moastele ei se gasesc la Iasi. Este cunoscuta in popor si sub numele de “Sfanta Vineri” sau “Vinerea Mare”. Se cuvine, asadar, ca noi, credinciosii romani, mai ales cei din Moldova, sa-i cunoastem viata si nevointele duhovnicesti, precum si imprejurarile in care cinstitele ei moaste au fost aduse in Moldova.

Sursa: http://www.comune.torino.it/ro/actualitate/hramul-bisericii-sf-paras.shtml
Posted on 20:05 / 0 comentarii / Read More

Romanii din Diaspora se intalnesc pe Strada32!

Lasalle Corp lanseaza astazi noul www.Strada32.com, retea globala pentru romanii din lume in cautarea unor posibilitati reale de dezvoltare personala cu impact semnificativ asupra experientei de roman international si asupra societatii romanesti.Cel putin 3,5 milioane de Romani traiesc sau calatoresc dincolo de frontierele tarii, conform datelor oficiale. Pe www.strada32.com ei pot gasi resursele necesare pentru a se integra mai usor in comunitatile din toata lumea pastrand in acelasi timp legatura cu Romania, cu noutatile, transformarile si cu oportunitatile care apar in tara. Noua retea ofera in aceeasi masura servicii si resurse celor stabiliti in afara tarii cat si celor care contempleaza ideea revenirii sau doar perspectiva unor posibilitati de investitie. Strada32 aduce ELEMENTELE DE REFERINTA in sustinerea romanilor din Diaspora pentru a crea contextul in care ei se conecteaza, au posibilitatea de a se promova si de a se investi in zonele cheie din Romania cu un maxim de aport si succes personal.


Noua retea integreaza intr-o platforma tehnica online aplicatii interactive de comunicare si un set de resurse si servicii personalizate pentru nevoile specifice romanilor din Diaspora.
Pe Strada32 sunt asteptati romanii care traiesc, studiaza sau lucreaza pretutindeni in lume, cei care se decid sa revina in tara sau se intereseaza de oportunitati de investitie in mediul de afaceri din Romania.
De la noutati legate de comunitatile de romani din lume si pana la posibilitati concrete de business sau integrare profesionala, Strada32 devine un sistem de referinta in procesul de migratie al romanilor de pretutindeni.

Despre Strada32. Proiectul a fost lansat in noiembrie 2007 de catre Lasalle Corp, companie infiintata in acelasi an, ca un serviciu de e-shopping destinat romanilor plecati din tara. Initiativa apartine unui grup de antreprenori pasionati, cu experiente dintre cele mai diverse, acumulate in Romania si in Statele Unite si transpuse intr-un proiect complex care reflecta si ofera o perspectiva noua, proaspata asupra Romaniei si a romanilor de pretutindeni.

Sursa: www.newspress.ro

Preluat de pe www.rombel.com
Posted on 19:50 / 0 comentarii / Read More

Invitatie la recital de poezie romana contemporana

Asociatia Bibliopolis(Romania) si Centrul Roman de Informare Bruxelles au placerea de a va invita la recitalul de poezie romana contemporana „Ora Astrala”
Cand? Miercuri, 15 octombrie orele 19
Unde? PASSA PORTA, MAISON INTERNATIONALE DES LITTERATURES, 46 RUE ANTOINE DANSAERT, BE-1000 BRUXELLES
Cine? Poetii Constantin Abăluţă, Gabriel Chifu, Dinu Flamand, Claudiu Komartin, Mircea Malut, Ion Mircea, Ion Mureşan, Ovidiu Pecican , Mircea Petean, Ioan Es. Pop, Adrian Popescu, Aurel Rău, Roxana Sicoe-Tirea, Robert Serban, Traian Stef, Gelu Vlasin, George Vulturescu, vor citi creatiile lor si vor dialoga despre poezia romaneasca contemporana. Picturile maestrului Marcel Lupse vor completa textele poetice. Vor fi distribuite gratuit tuturor participantilor antologii bilingve de poezie romana contemporana (romana/franceza) . Un proiect sustinut de Ministerul Culturii din Romania. Asociatii partenere: Dialogue européen (Espagne), Synthèses culturelles (France)

Sursa: www.rombel.com
Posted on 19:49 / 0 comentarii / Read More

La Monza, pe pistă, demarează “Romania, piacere di conoscerti”

Studiul comandat de Guvernul României în aprilie 2008 şi executat de Focus Marketing arată că doar un italian din zece cunoaşte un imigrat român. Cei care intră des în contact cu românii (la muncă, şcoală, universitate) declară că au un bun raport cu aceştia.

Pentru ca italienii şi românii să se cunoască mai bine, în prezent, în Peninsulă se desfăşoară campania “Romania, piacere di conoscerti”. Firma Playteam, responsabila proiectului, a evitat publicitatea gen reclamă TV.

S-a ales aşadar promovarea câtorva poveşti de viaţă ale unor români pe canalele televiziunii italiene. De exemplu, povestea lui Nelu, artist român care a ales Italia pentru a picta şi care s-a îndrăgostit de amabilitatea italienilor, sau a Ioanei şi a lui Sorin, doi bucătari români, care se vor căsători, după ce s-au cunoscut în Italia, deşi în România locuiesc la cinci kilometri unul de celălalt.

Logo peste tot

Campania are un logo: două mâini, una făcută din steagul românesc şi alta din steagul italian, care se strâng. Acest logo însoţeşte diferite momente ale campaniei.

De exemplu, va fi putea fi văzut pe maşinile Ferrari, uniformele piloţilor şi pe automobilele parcului de maşini Playteam, în competiţiile Gran Turismo. Logoul va fi din nou prezent pe maşinile Playteam pe pista din Vallelunga (lângă Roma), în 18 şi 19 octombrie.

În 4 octombrie, la Monza (Regiunea Lombardia, nordul Italiei), s-a afişat pentru prima dată acest logo, pe maşinile Playteam. La manifestare a participat şi Ramona Bădescu. La masa oratorilor, Bădescu a salutat audienţa cu formula “Piacere di conoscervi” (“Încântată să vă cunosc”). Românca a adăugat:

“Sunt foarte fericită că guvernul României a promovat această iniţiativă. Obiectivul e să fie depăşite  prejudecăţile în ceea ce ne priveşte, prin intermediul poveştilor de viaţă reale, nu numai prin intermediul cazurilor limitate din telejurnale. E corect ca cine a greşit să plătescă, dar în acestă situaţie nu trebuie implicat un întreg popor. Fiecare persoană are povestea sa  şi cine a venit în Italia a ales să facă acest lucru în speranţa unei vieţi mai bune.”

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 11:00 / 0 comentarii / Read More

Comisarul-sef al Ambasadei României a fost decorat de ministrul spaniol de interne

Ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, l-a decorat pe atasatul pentru afaceri interne al Ambasadei României In Spania, comisarul-sef Codrut VIrcolacu, pentru contributia adusă la combaterea criminalitătii In Spania.

Intr-o ceremonie care a avut loc In data de 2 octombrie 2008, cu ocazia ”Zilei Politiei”, VIrcolacu a primit distinctia pentru participarea la actiunile politiei spaniole pentru anihilarea unor retele organizate din care făceau parte si cetăteni români.

Comisarul-sef a fost singurul străin decorat In cadrul ceremoniei la care au luat parte oficialii Gărzii Civile si ai Curtii Supreme din Spania.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 10:58 / 0 comentarii / Read More

miercuri, 8 octombrie 2008

România, descoperită de puţini spectatori


Doar aproximativ 200 de persoane, printre care şi simpli privitori ocazionali, au asistat sâmbătă seară la spectacolul organizat la Roma în cadrul campaniei pentru reabilitarea imaginii României în Italia, intitulată „Romania, un mondo da scoprire” (n.r. - România, o lume de descoperit).

Pe scenă au urcat trupa Sistem, Damian Drăghici, alături de trupa Village Jazz, iar creatoarea de modă Doina Levintza şi-a prezentat ultima colecţie. 

Organizatorii au renunţat la grilajele de protecţie pe care doreau să le monteze în cazul în care publicul ar fi umplut Piaţa Poporului (n.r. - Piazza del Popolo) din Roma.

 „Treceam prin piaţă şi am văzut afişul cu spectacolul, dar nu ştiam de el. Şi eu, şi prietenul meu ne-am oprit să vedem despre ce este vorba. Păcat că este frig, dar rămânem până la final”, ne-a spus Monica Amihăiesei (22 ani), din Iaşi, în timpul spectacolului.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 22:53 / 0 comentarii / Read More

Primarul Romei către români: “Sunteţi ca nişte fraţi pentru noi”

“Deşi fiii voştri au comis greşeli grave, Roma este primitoare cu voi şi vă respectă identitatea. Sunteţi la voi acasă aici, şi vă considerăm fraţii noştri”, a afirmat primarul Romei, Gianni Alemanno. Declaraţia a fost făcută cu ocazia inaugurării noului sediu al Comunităţii catolice româneşti de rit latin în cadrul parohiei Santi Vitale e Compagni Martiri din Fovea , duminică, la Roma.


“Între italieni şi români – a adăugat Alemanno – trebuie să existe respect şi prietenie, deoarece   împărtăşim  valori comune, peste care nu se poate trece cu vederea.”

Primarul Romei a subliniat, de asemenea, faptul că  “în trecut au fost folosite cuvinte destul de grele şi pline de echivoc la adresa românilor, dar că acum principalul obiectiv este acela de a ne debarasa de umbrele trecutului şi de a arăta lumii cât de mult lucrează şi se implică românii din Italia”.
Posted on 22:50 / 0 comentarii / Read More

Plasencia: Mâncăruri româneşti, la Fiesta Aperitivelor

În cadrul celei de-a V-a ediţii a Fiestei Aperitivelor, organizată între 3 şi 10 octombrie, în oraşul Plasencia, provincia Caceres, la care participă diferite restaurante din localitate, mâncărurile specifice româneşti au avut cel mai mare succes.

Victoria Brătăşanu şi Federico Diaz, patronii restaurantului Miralvalle din localitate, au preparat pentru această ocazie mâncăruri precum musaca, sarmale şi salată de vinete.

„Au venit mult mai mulţi clienţi decât avem de obicei la noi în restaurant. Unii dintre ei au venit chiar şi din oraşele vecine”, a declarat românca.

Sarmalele au fost cele mai căutate. „Sâmbătă, am servit peste 500 de sarmale şi am muncit din greu toată ziua ca să nu rămânem fără acest produs”, a declarat Diaz.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 19:39 / 0 comentarii / Read More

90% din gresia si faianta spaniole se fabrica în provincia Castellon

Emilio Rodriguez (33 de ani), director de vânzãri la o firma de distributie de materiale de constructie din Castellon, spune cã 90% din fabricile de gresie si faiantã de pe teritoriul Spaniei se aflã în Castellon.

„Calitatea argilei din aceastã zonã a fost declaratã ca fiind cea mai bunã din lume”, afirmã Rodriguez. In acelasi timp, spaniolul spune cã produsele din Castellon sunt cãutate în întreaga lume si cã firmele de constructii mai importante din Europa preferã gresia si faianta produse în aceasta provincie.

Insã, dacã potentialii clienti cer materiale mai ieftine „vom cumpãra si din China, chiar dacã nu sunt atât de bune. Clientul are ultimul cuvânt.”

Calitate, nu cantitate

Rodica Vîlcea (45 de ani), originarã din Suceava a lucrat sase ani la fabrica de gresie si faianta Cima Ceramica. Primii doi ani a muncit la împachetarea gresiei.

Dupã doi ani, a schimbat încadrarea: a lucrat ca sortatoare, munca sa constând în alegerea pieselor cu defecte (ciobite, sparte sau zgâriate) pe care le arunca la containere.

„Trebuia sã iau fiecare piesa de gresie sau faianta în parte si sã le studiez. La început puneam si plãci care nu erau bune... mi se pãrea cã este pãcat sã le arunc doar o zgârieturã care abia se zãrea. Mi-au explicat cã politica firmei se baza pe calitate si cã nu se admiteau produsele care aveau cel mai mic defect”, adaugã Rodica. Acum o sãptãmânã, din cauza crizei economice din Spania, Rodica a fost concediatã.

“Cea din China e de proasta calitate”

Mari Carmen Sanz (40 de ani) proprietara unei firme de vânzari de materiale de constructii din Castellon declarã: „Am fost în China si am vizitat o fabricã de ceramicã spaniola din Pekin. Am rãmas uimitã de cum muncesc acei oameni. Pentru o bucatã de pâine si pentru un pat, chiar în fabricã, lucreazã mai mult de 14 ore zilnic. Produsul final este de proastã calitate fiind destinat tãrilor care vor materiale mai ieftine”.

Sanz sustine cã niciodatã nu va cumpãra, pentru firma sa, produse din China, pentru cã nu are încredere în acestea. De asemenea, ei nu i se pare normal ca fabricile din Spania sã fie închise, iar spaniolii sã rãmânã fãrã locuri de muncã, pentru a deschide fabrici în China.

Gresia şi faianţa din Spania, apreciate în România

În România, firmele de construcţii importã plãci ceramice (gresie şi faianţã) din Occident, mai ales din ţãri precum Spania şi Italia, pentru cã raportul calitate-preţ este foarte important pentru români, când vine vorba de amenajarea unei locuinţe.

Dan Mihãilã, patronul unei firme de construcţii din Capitală, spune cã românii preferã marfa de import, mai ales pe cea din Spania, pentru cã prezintã mai multã garanţie pentru ei. Printre plãcile ceramice preferate de români se numărã şi Gama Premium, din Spania sau Italia.

Compania Pro-Mac Impex S.R.L., din Bucureşti, activeazã de 13 ani pe piaţa importurilor şi distribuţiei de produse ceramice aduse din Spania, Polonia şi China. “Produsele din Spania se cumpãrã mult mai bine decât cele româneşti, pentru cã sunt mai de calitate şi nici nu au preţuri foarte mari. De obicei, clienţii cautã ceva care sã le placã şi sã nu aibã un preţ mare, dar nu se gândesc numai la bani, ci şi la calitate”, a afirmat un reprezentant al firmei.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 19:37 / 0 comentarii / Read More

Festivalul umorului "CONSTANTIN TANASE" - Vaslui 2008

In saptamana 6-12 octombrie 2008, la Vaslui, se desfasoara ce-a de-a XX-a Festivalul umorului "CONSTANTIN TANASE".
Prima editie a Festivalului a avut loc in anul 1970, festivalul dezvoltandu-se de la an la an, atat prin numarul participantilor (actori profesionisti si amatori, trupe de teatru, grupuri umoristice, umoristi, caricaturisti) ,dar mai ales prin calitatea artistica a actiunilor organizate.
Festivalul se desfasoara pe trei sectiuni de "confruntare" a umorului si
bunei dispozitii:
- Concurs de carte satirico-umoristica
- Concurs de interpretare literatura satitico-umoristica
- Concurs de caricaturi
Spectacolele de teatru de comedie si revista incanta publicul vasluian, de la o varsta frageda (copii prescolari) pana la spectatori de varsta a treia.
Semnalam participarea la aceasta editie a Festivalului umorului a unor nume importante ale artei teatrale si cinematografice romanesti (actorii: Dorel Visan, Mircea Albulescu, Sebastian Papaiani, Horatiu Malaiele, Matian Ralea,Florin Piersic Junior, s.a., Geo Saizescu -regizor), literaturii satirico-umoristice (Cornel Udrea, George Corbu, George
Zarafu, Vasile Largu, Aurel Bruma, Mihai Batog Bujnita etc., Bogdan Ulmu- critic de teatru), caricaturii (MARELE caricaturist Stefan Popa Popa's, Nicolae Viziteu din Vaslui, Valentin Ciuca - critic de arta).
Spectacolele vor fi prezentate de Teatre de prestigiu din Romania: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Scena Bucuresti, Teatrul "George Ciprian" Buzau, Teatrul "M. Eminescu " Botosani, Teatrul "Victor Ion Popa" Barlad, Teatrul de Revista Majestic din Ploiesti) si din Republica Moldova (Teatrul National din Chisinau).
Biblioteca Judeteana Vaslui s-a ocupat de Sectiunea de Concurs de carte satirico umoristica, de lansarea unor carti si a realizat Bibliografia: Literatura satirico-umorsitica romana contemporana. Institutia noastra detine un numar semnificativ de volume de literatura umoristica, majoritatea cu dedicatie si autograf de la autori, care fac parte din
BIBLIOTECA UMORULUI, infiintata cu ani in urma la sugestia regretatuluiscriitor umorist si critic de teatru Valentin Silvestru.
Pe buna dreptate, monumentalul actor FLORIN PIERSIC afirma intr-un interviu acordat unui ziar vasluian ca "Fara doar si poate, Vasului este capitala umorului romanesc".
In acest an Publicul vasluian se bucura de o gama larga de activitati deosebite:
LUNI, 6 oct:
- Vernisarea expozitiei de caricatura "NOSTRADAMUS SPUNE ..." – 109 sefi de state si guverne, fotografii si scrisori de multumire pentru autorul albumului si expozitiei - STEFAN POPA POPA'S
- Deschiderea SALONULUI CARICATURII 2008 si lansarea albumului cu lucrarile Laureatilor concursului Salonului caricaturii : 1970-2008, - Vernisarea expozitiei "RETRO-ESPO"; tetrostentiva Salonului caricaturii : 1970-2006. Toate cele trei expozitii sunt prezentate de criticul de arta Valentin Ciuca din Iasi, prieten si collaborator al festivalului.
- Conferinta de presa si lansarea filmului de comedie PACALA SE INTOARCE, in prezenta regizorului Geo Saizescu si al actorilor Sebastian Papaiani si Denis Stefan
- Spectacolul de deschidere a celei de-a XX-a editii a Festivalului umorului "C. Tanase, 2008, cu piesa SANZIANA SI PEPELEA dupa V. Alecsandri. In distributie actori de marca: Mircea Albulescu, Ileana Olteanu, Razvan Oprea, Ovidiu Cuncea, Silviu Biris, Monica Davidescuy, Magda Catone s.a.
MARTI, 7 oct.
- Spectacolul pentru copii: SAMANTA VRAJITA, preyinta Teatrul "Ion Creanga" Bucuresti
- Intalnirea actorilor de la Teatrul National din Bucuresti cu liceenii vasluieni
- Premierea laureatilor Salonului de literatura satirico-umoristica
- Spectacolul DOCTORUL FARA VOIE de Moliere, prezinta Teatrul National din Chisinau
- Spectacolul SANZIANA SI PEPELEA, prezinta Teatrul National Bucuresti MIERCURI, 8 oct.
- Lansari de carte: "Asta seara dansam... cu Bachus" si "Istoria dramatica a unui film comic" de Geo Saizescu; "Antologia epigramei romanesti" de George Corbu, Valerian Lica, George Zarafu; "Calendarele magarilor" si "Miracolul la Glodeni" de Mihai Batog Bujenita; "Inima de rezerva" de Aurel Bruma; "In asteptarea luminarii" de Vasile Larco; "Tichia de Margaritar" de Val Andreescu; De cine se teme Virginia Woolf, Eu, cel Ego, Aut Caesar, ofsaid Nihil, Romanul brusc de Cornel Udrea.
- Dueluri epigramistice intre membrii Cenaclului umoristilor "Valentin Silvestru" din Vaslui si ai Academiei "Pastorel Teodoreanu" Iasi.
- Vernisarea expozitiei de caricatura semnata Nicolae Viziteu si lansarea volumului sau de caricatura "Flori de cactus". Prezinta Bogdan Ulmu.
- Spectacolul "BLOCATI ... IN DORMITOR" de John Tobias, prezinta Teatrul "George Ciprian" din Buzau
- Spectacolul "ZARURI SI CARTI" dupa Tommy Mcweeney, in distributie Florin Piersic jr. si Petre Fumuru
JOI, 9 oct.
- Spectacol de teatru pentru copii cu actorul Marian Ralea
- Spectacolul "BOLNAVUL INCHIPUIT" de Moliere, prezinta Teatrul "Victor Ion Popa" Barlad
VINERI, 10 oct.
- Concursul de interpretare satirico-umoristica cu un juriu de exceptie, format din: Dorel Visan (actor, pres. juriului), Geo Saizescu (regizor), Dan Mihaiescu (umorist), Aurelian Balaita (prof. univ. Iasi), Luminita Uta (director Casa de cultura), Cornel Udrea (dramaturg), Stefan Oprea (critic de teatru), Marcel Anghel (actor, director Teatru "V.I.Popa" Barlad)
- Premierea castigatorilor concursului de interpretare
- Spectacol "IVAN TURBINCA" dupa Ion Creanga, prezinta Teatrul "M. Eminescu" din Botosani
SAMBATA, 11 oct.
- Spectacol oferit de castigatorii Marelui Premiu la concursul de interpretare satirico-umoristica
- Spectacol "MASCARICIUL" de A.P. Cehov, Prezinta Teatrul Scena DUMINICA, 12 oct.
- Spectacol pentru copii "CARTEA JUNGLEI" dupa R. KIPLING, prezinta Teatrul de Revista Majestic din Ploiesti
- Inchiderea celei de-a XX-a editii a Festivalului umorului "C. Tanase" Vaslui cu spectacolul extraordinar "CLEPSIDRA CU ARIPI" de Cornel Udrea,
prezinta Teatrul de Revista Majestic din Ploiesti
Posted on 19:30 / 2 comentarii / Read More

Mailat: Stiu cine a ucis-o pe Giovanna Reggiani, dar nu va spun

In cadrul audierilor de luni Romulus Mailat, romanul de etnie rroma, acuzat ca la sfarsitul lunii octombrie ar fi ucis-o pe italianca Giovanna Reggiani, a spus ca nu el a comis crima si ca stie cine este faptasul, dar nu vrea sa-i spuna numele.

Luni au fost interogati politistii care au sosit la fata locului dupa ce i-a chemat un sofer care a fost anuntat de Emilia Neamtu, ca l-a vazut pe acuzat cand transporta un cadavru in spate, informeaza agentia italiana de stiri Ansa. Politistul a declarat ca Mailat era plin de sange pe fata.

Tot luni au mai fost audiati si inspectorii Stefano Valdannini si Sara Barrella, asistenul Mario Forgetta si inspectorul sef Franco Martinelli. Acestia au reconstituit faptele dupa semnele de violenta descoperite pe cadavru.

"Victima avea bluza ridicata, ii lipsea un pantof si pantalonii erau desfacuti. Prezenta rani pe fata si ii curgea sange din nas", afirma inspectorul legist Mario Forgetta.

Agresiunea a fost semnalata de martora Emilia Neamtu. "Ea l-a indicat pe Mailat si i-a condus pe anchetatori pana la o tabara de nomazi situata in apropiere de locul agresiunii. Acolo ne-a aratat o baraca din care tocmai iesea Mailat. Avea sange pe fata si era zgariat", a mai adaugat acesta.

Potrivit agentilor de politie, in baraca lui Romulus Mailat a fost gasita geanta Giovannei Reggiani, in care se aflau o teaca de umbrela, bonul de la un magazin, o cutie de plastic si o agrafa de par.

Piero Piccinini, avocatul lui Romulus Mailat, sustine ca nu exista dovezi materiale sau biologice care sa confirme implicarea clientului sau.

"Nu au fost gasite urme de sange pe hainele lui Mailat si nici indicii ca le-ar fi sters. Sunt multe contradictii, ploaia nu poate sterge sangele de pe fata cuiva. Urmele vazute in momentul arestarii au disparut pana la sectia de politie. Este uimitor.

Doamnei Emilia i s-a spus ca beneficiaza de protectie, dar acum nu mai este de gasit. Ar mai fi de audiat martorii Dorin Obedea si Clopotar, poate aflam ce s-a intamplat.

Au fost citati si altii martori romani. Este vorba de persoane care se aflau in acea seara in tabara de rromi si sunt in stare sa indice ora la care a sosit Mailat acolo. Nu se poate ca nimeni de acolo sa nu fi auzit nimic", a precizat avocatul acuzatului, informeaza Il Messaggerro.

Saptamana trecuta, au fost ascultati medicii legisti care au descris starea in care se afla victima la sosirea ambulantei si cauzele medicale care au dus la deces. Ei au reconfirmat faptul ca Giovanna Reggiani nu prezenta urme de agresiune sexuala.

De asemenea, tot saptamana trecuta, a fost citat si principalul martor al acuzarii, Emilia Neamtu, cea care l-a denuntat pe Mailat. Pentru ca romanca nu a venit la audiere, presedintele Curtii a cerut audierea inregistrarii audio a primei sale depozitii.

Nicolae Romulus Mailat, in varsta de 24 de ani, este acuzat ca a agresat-o, la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, pe italianca Giovanna Reggiani (47 de ani), in apropierea statiei de metrou Tor di Quinto din Roma. Potrivit procurorilor, romanul a batut-o, jefuit-o si violat-o pe italianca, dupa care a abandonat-o intr-un sant. Femeia a murit la scurt timp dupa ce a fost internata in stare grava. 



Sursa: www.realitateadinitalia.com
Posted on 11:12 / 0 comentarii / Read More

Victimele accidentului în care a fost implicat autocarul Atlassib se revoltă

Un autocar al firmei Atlassib a fost implicat în data de 19 septembrie într-un accident în Italia, pe autostrada A4, între localităţile San Giorgio di Nogaro şi Latisana. Bilanţul a fost tragic: un pasager a murit pe loc, alţi zece fiind grav răniţi.

La aproape două săptămâni de la tragedia trăită de călătorii care se aflau în autocarul firmei Atlassib, victimele şi familiile lor dezvăluie pentru „Adevărul” detalii din culisele cumplitului accident.

Taşcău Marius Ionuţ (22 ani), din Galaţi, se întorcea în Italia după o scurtă vacanţă petrecută în ţară. Tânărul munceşte împreună cu familia sa în orăşelul Trapani, Sicilia.

“Şoferul, cu ochii pe pasageră”

Cu puţin timp înainte de incident, Marius îşi aminteşte că una dintre pasagere a făcut schimb de locuri cu şoferul copilot, acesta retrăgându-se să se odihnească.

 „Fata a intrat în vorbă cu şoferul, glumeau, practic bărbatul nici nu prea mai era atent la drum. Pe traseul nostru pe autostrada A4, un tir avusese un accident şi era pus pe avarii, locul respectiv fiind vizibil delimitat.

Cum şoferul era mai mult cu ochii la fata din dreapta sa, el nu a apucat să ocolească tirul care staţiona la doar câteva zeci de metri în faţa autocarului”, povesteşte Marius.

„Noi priveam îngroziţi cum maşina se îndrepta ameninţător către tir. Avertismentele pasagerilor au fost zadarnice, căci la viteza cu care circula, şoferul nu a mai avut timp de nicio manevră şi a intrat din plin în tir”.

În urma impactului, tânăra care ocupa locul copilotului, Ramona Ţurcanu, a murit pe loc. Alţi zece pasageri au fost răniţi, cinci dintre aceştia fiind internaţi în stare gravă la spitalele din Latisana şi Udine. În accident a mai fost implicat şi un camion care se deplasa în spatele autocarului.

Film de groază

„Am fost proiectat prin geam, direct pe şosea. Eram plin de sânge, cioburi de sticlă şi grâu - de la tirul în care intrasem. Imaginile parca erau desprinse dintr-un film de groază: urlete de durere, sânge peste tot”, relatează gălăţeanul. Marius s-a ales cu o fractură la cap şi una la coloană.

Familia Ramonei Ţurcanu (18 ani), din Galaţi, este în stare de şoc. Nimeni nu poate crede că Ramona nu mai e. „Se întorcea în Italia, la muncă. Avea patru frăţiori acasă pe care  îi întreţinea aşa cum putea... Acum cartierul în care locuia a devenit un punct de pelerinaj pentru toţi colegii, prietenii, cunoscuţii care nu pot crede ce i s-a întâmplat Ramonei”, plânge neîncetat mătuşa fetei.

„Ne aşteptam şi noi la o justificare, un ajutor din partea firmei Atlassib, dar au venit cu o zi înainte de înmormântare, au analizat atmosfera şi au oferit doar o coroană cu flori”, precizează aceasta.

Damian Anica, mama lui Marius, susţine că a solicitat şi ea explicaţii Atlassib-ului. „Nouă ni se pare că au încercat să camufleze cât mai bine accidentul şi pagubele de nedescris provocate oamenilor care călătoreau cu autocarul lor”, spune femeia.

“M-au scos din spital”

„E normal ca, în astfel de situaţii, firma să ofere scuze public, o despăgubire, dar nu au dat niciun semn. Mi s-a părut însă ciudat că doi reprezentanţi ai Atlassib au solicitat documentele mele, după ce fusesem internat, fără a-mi explica de ce, şi au convenit cu medicii să mă scoată din spital, la doar două zile după accident”, povesteşte indignat Marius.

„Mi-au spus că mă vor duce ei la destinaţia finală şi că medicul i-a asigurat că sunt în afara oricărui pericol. Eram internat la spitalul din Latisana”.  Deşi acuza dureri de cap şi pierderi de memorie, lui Marius i s-a cerut să semneze foaia de externare şi a fost predat angajaţilor de la Atlassib. Odată cu el, a mai fost externată o româncă grav ranită în acel accident.

Tânărul le-a cerut reprezentanţilor firmei de transport să justifice tot ceea ce s-a întamplat, exprimându-şi intenţia de a face o plângere. În replică, angajaţii Atlassib i-au spus: „Fă o cerere! Crezi că eşti singurul?”.
Posted on 10:57 / 0 comentarii / Read More

marți, 7 octombrie 2008

Se inaugurează Episcopia Ortodoxă Română la Roma

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu,  vor fi prezenţi joi la Roma, la inaugurarea sediului Episcopiei Ortodoxe Române din capitala Italiei, precizează Agerpres.
Prima slujbă oficiată în incinta Episcopiei a avut loc la începutul lunii septembrie, la slujbă fiind prezent şi preşedintele Traian Băsescu.
În Italia există în prezent 76 de parohii ortodoxe române.

Sursa: www.adevarul.ro
Posted on 22:48 / 0 comentarii / Read More

Arthis va invita : Ziua Dialogului la Bruxelles - 11 octombrie 2008



Ziua Dialogului la Bruxelles

SÂMBATA 11 OCTOMBRIE (14.00-16.30)

la Arthis – 33 Rue de Flandre, 1000 Bruxelles


Doriti sa conversati cu alte persoane ? Rendez-vous în data de 11 octombrie !
În aceasta zi are loc, pentru al doilea an consecutiv la Bruxelles, Ziua Dialogului.
Mai multe asociatii vor primi în localurile lor, în jurul unei mese rotunde, un grup eterogen de 8 -10 persoane.
Persoanele prezente vor participa la o conversatie deschisa în cadrul careia îsi vor împartasi ideile si experientele în jurul unei teme legate de convietuirea într-un oras.
Tema din acest an este : „Tânar sau mai putin tânar, bruxelez sau nu,...sa vorbim împreuna”.
De ce? Este ocazia de a dialoga cu persoane pe care poate nu le-ati întâlni în alte circumstante, de a cunoaste opiniile lor, de a împartasi experiente,...pe scurt, o întâlnire amuzanta si interesanta.

Pentru a participa alaturi de noi la aceasta zi, completati formularul de mai jos. Acesta trebuie trimis la adresa: info@arthis.org
Dialogul se va face în jurul unui pahar de vin românesc!

ÎNSCRIERI
Tel/Fax: 02/511 34 20
info@arthis.org
Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna
33 Rue de Flandre – 1000 Bruxelles
www.arthis.org

Mai multe informatii:
dialoog.dialogue@foyer.be
www.journeedudialogue.be



Datele dumneavoastra personale nu vor fi folosite decât în cadrul organizarii Zilei Dialogului.

Formular de participare

Nume si prenume * : ………………………………………………………………………………………………..

Categorie de vârsta *:
● < 20 ani ● 20-40 ani ● 40-60 ani
● > 60 ani

Tara de origine : ……………………………………………………………………………………………

Contact:
• Telefon *: …………………………….
• Mail: …………………………….

În ce zona ati dori sa participati la aceasta întâlnire ? (încercuiti preferinta dvs)
o Regiune 1: Metro Brouckère
o Regiune 2: Metro Anneessens
o Regiune 3: Metro Parc
o Regiune 4: Metro St. Catherine
o Regiune 5: Metro Etangs Noirs
o Regiune 6: Parvis Saint-Jean-Baptiste
o Regiune 7: Metro Yser
o Regiune 8: Place du Jeu de Balle
o Regiune 9 : Parvis Saint-Gilles
o Regiune 10 : Schaerbeek
o Regiune 11 : Ixelles
o Fara preferinta

* Obligatoriu


Sursa: www.dirobenelu.com
Posted on 11:10 / 0 comentarii / Read More

luni, 6 octombrie 2008

Certificatul comunitar, act aşteptat cu greu de românii din Spania

Birocraţia îi obligă pe românii din Spania să aştepte multe luni pentru eliberarea certificatului comunitar. Fără el nu pot lucra legal, nu pot închiria o casă şi nu pot cere credite la bancă.
Certificatul comunitar act asteptat cu greu de romanii din Spania La Alcala de Henares românii stau la coadă cu o seară înainte. A doua zi doar primii 20 pleacă spre casă cu acte în regulă.
"Stăteam pe vremea lui Ceauşescu pentru un kilogram de lapte sau pentru o pâine şi mi se pare absurd", declară Adrian, unul dintre românii care stă la coadă pentru certificat.
Mii de români din Alcala de Henares consideră acestă situaţie absurdă, unii dintre ei simţindu-se chiar umiliţi.
"Ce să facem, noi suntem slugi, nu suntem stăpâni", declară Mircea.
Pentru a putea lucra sau pentru a locui legal în Spania, orice cetăţean comunitar trebuie să se înscrie în registrele Ministerului de Interne, după maxim trei luni de la sosirea în ţară. Poliţia nu face însă faţă solicitărilor, iar programările se fac de acum pentru luna iunie a anului viitor.
"Am făcut cerere prin telefon în iulie şi m-au programat pentru 3 martie 2009", afirmă Adrian.
Toţi au nevoie urgentă de actul comunitar. Stau în faţa sediului poliţiei de seara şi nu se mişcă de acolo până dimineaţa la ora 9, când se deschide. Într-o zi doar 20 dintre ei primesc certificatul european, iar restul aşteaptă şi zilele următoare.
Jesus Figon, comisar la Poliţia Naţională Alcala de Henares spune că autorităţile au intenţionat le dea numere de ordine celor care aşteptau serile pentru eliberarea certificatului, însă adaugă ca nu au rezolvat nimic prin această acţiune.

Observator
Posted on 02:02 / 0 comentarii / Read More

Bijuterii ale Romaniei in Patrimoniul UNESCO (I)

Incepem, din acest numar, o calatorie tematica. Vom vizita, de acum inainte, cele mai de pret comori ale tarii noastre – mai exact siturile romanesti de o valoare culturala sau naturala exceptionala pentru umanitate si care apartin (fiind recunoscute ca atare de catre UNESCO) patrimoniului mondial.
Pentru inceput, o scurta prezentare: UNESCO este Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura. Unul dintre obiectivele ei este acela de a identifica si proteja, in lumea intreaga, monumentele culturale si naturale care merita sa fie recunoscute ca fiind parte a patrimoniului comun al umanitatii. In 1972, UNESCO a adoptat Conventia pentru Protejarea Patrimoniului Mondial. De atunci, 183 de state au ratificat-o si mai bine de 850 de situri au fost inscrise pe lista obiecti¬velor de patrimoniu.

Romania a aderat la Conventia UNESCO in anul 1990 si, pana in acest moment, are sapte situri recunoscute: Delta Dunarii, bisericile fortificate din Transilvania (Calnic, Valea Viilor, Biertan, Saschiz, Darjiu, Viscri, Prejmer), Manastirea Hurezi, bisericile pictate din Moldova (Probota, Voronet, Humor, Moldovita, Arbore, Patrauti, Suceava), fortaretele dacice din Muntii Orastiei (Banita, Luncani-Piatra Rosie, Costesti Blidaru, Costesti Cetatuie, Sarmizegetusa Regia, Capalna), centrul istoric al Sighisoarei si bisericile de lemn din Maramures (Rogoz, Ieud-Deal, Poienile Izei, Plopis, Surdesti, Desesti, Budesti, Barsana).

Ne vom incepe pelerinajul printre nestematele noastre de patrimoniu mondial cu Manastirea Hurezi. Situata in satul Romanii de Jos, in imediata apropiere a orasului Horezu (Valcea), manastirea este ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu. Ridicat intre anii 1690 si 1697, ansamblul monahal a fost extins, de-a lungul secolelor, de egumenii manastirii. Despre ctitor, Enciclopedia Romaniei, alcatuita de Lucian Predescu si publicata de Editura Cugetarea – Georgescu Delafras, la anul 1940, glasuieste astfel: „Domnia lui Brancoveanu, de 26 de ani, sustinuta cu o diplomatie rara intre turci, austrieci si rusi, a fost epoca de glorie cum Tara Romaneasca inainte nu avusese. Literatura si artele luasera o dezvoltare exceptionala. Cartile romanesti au inundat tot pamantul romanesc, precum cele tiparite in limbile tuturor ortodoxilor supusi
s-au raspandit in tot Orientul ortodox.

Milostenia lui Brancoveanu nu cunostea margini. Banii si daniile lui s-au revarsat la toate patriarhiile, episcopiile si manastirile ortodoxe ale Rasaritului. Stilul brancovenesc predomina in secolul al XVIII-lea in arhitectura, sculptura, pictura, aurarie si mobilier. Zideste biserici si manastiri intre care cea mai frumoasa e cea de la Hurez. (...) Diferitele curti si palate vestesc marirea lui Brancoveanu in interiorul tarii si departe in afara.“
De atata bine cat a facut, Brancoveanu a fost vandut turcilor de boierii Cantacuzinesti. Cum a sfarsit o domnie glorioasa aflam tot din Enciclopedia Romaniei: „Un aga veni pe ascuns la Bucuresti, mazili si ridica (23 martie 1714) pe Brancoveanu cu intreaga familie. A fost dus la Constantinopol, inchis si torturat in Sapte Turnuri; iar in 15 august 1714 fu decapitat cu cei trei fii ai sai si ginerele sau. Trupul lui Brancoveanu, aruncat in apele Bosforului, a fost adus la 1720, de sotia sa, Maria, si ingropat la biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Bucuresti.“ Astfel, cavoul pe care domnitorul si-l pregatise pentru odihna de veci in biserica mare a Manastirii Hurezi a ramas gol pana in zilele noastre, marturie a unuia dintre cele mai tragice destine din istoria Romaniei.
Manastirea Hurezi a functionat pana la anul 1872 cu obste de monahi, apoi a devenit de calugarite, asa cum se gaseste si acum. Astazi, la mai bine de 300 de ani de cand i s-a asezat piatra de temelie, Manastirea Hurezi este un model de referinta pentru ceea ce s-a impus in timp, prin frumusete si desavarsita armonie, a fi stilul brancovenesc.

Daca tot ati ajuns la Manastirea Hurezi, va sugeram sa mai vizitati cateva interesante obiective aflate la distante rezonabile. Astfel, pe Valea Oltului puteti poposi la Castrul roman Arutela sau va puteti abate pe la Muzeul Satului Valcean din comuna Bujoreni. La Costesti, va puteti plimba prin fascinanta rezervatie naturala a trovantilor, iar la Maldaresti intrebati de cele doua cule (Greceanu si Duca). Merita sa popositi si la Manastirile Govora, Dintr-un Lemn, Arnota, Bistrita, Polovragi sau Surpatele. Dincolo de frumusetea fiecarui loc in parte, calatoria in sine ofera bucuria de a strabate un peisaj de o frumusete unica. 


Sursa: www.descopera.ro
Posted on 00:54 / 0 comentarii / Read More

Descopera in Romania

Incepand de astazi o sa preiau din revista Descopera (www.descopera.ro), special pentru voi, romanii ce va aflati departe de tara, articole dedicate frumusetii plaiurilor romanesti. Voi incepe printr-o serie de articole, serie intitulata "Bijuterii ale Romaniei in patrimoniul UNESCO".
Posted on 00:50 / 0 comentarii / Read More

duminică, 5 octombrie 2008

DJ Gabi a deschis o noua discoteca pentru romani, la Milano


Începând cu data de 13 septembrie, la Milano, a fost deschisa discoteca ”Palko”, local care se adreseaza în primul rând românilor care traiesc în Lombardia. Organizatorul discotecii este un român care în ultimii ani a facut tot posibilul sa mențina o atmosfera placuta, tipic românesca, deși a fost nevoit sa schimbe denumirea sau patronul localului.

Posta Gabriel are 33 de ani, este originar din Satu Mare iar în prezent locuiește la Milano. A venit în Italia în urma cu noua ani, mânat cam ca orice tînar, de curiozitatea occidentului și a câștigurilor materiale. ”Am ajuns în Italia în anul 1999. Era perioada când se intra doar cu viza și înca reprezenta pentru mulți tineri ca mine, un vis sa ajungi în Occident. Deasemenea, ideea de a câștiga un ban cinstit, a fost un al doilea motiv principal.”

Ajuns în Italia, a reușit sa se angajeze la o firma de vânzari engross. ”M-am angajat la o firma care facea vanzari engross cu produse din sudul Italiei și erau distribuite în regiunea Lombardia. Am dus-o destul de bine acolo dar dupa cinci ani a dat faliment și a trebuit sa ma gândesc la altceva.”

Dupa întreruperea activitații la firma de distribuție, lui Gabriel i-a venit ideea de a incerca sa organizeze seri românești. ”Ideea de a organiza o discoteca româneasca mi-a venit cand am descoperit pe internet ca românii din Germania fac tot felul de seri românești care au un succes foarte mare. Am constatat ca erau foarte organizați iar experiența lor mi-ar putea folosi pentru a face același tip de activitate la Milano. Nu exista în toata Lombardia, nici macar un local dedicat românilor. Am decis ca nu-i rau sa încerc. Prietenii mei m-au încurajat și m-au asigurat ca nu voi duce lipsa de clienți, mai ales ca numarul românilor se dublase în ultimul timp fața de perioada când venisem eu în Italia.”

Organizarea unei astfel de activitați nu a fost însa chiar ușoara pentru Gabriel. „M-am hotarât sa fac tot posibilul sa fie o discoteca a românilor la Milano. Ar fi fost o premiera si eram foarte orgolios de ideea mea. A urmat însa un maraton de batut „din poarta în poarta”, la o multime de localuri. Le-am ales în special pe cele care stiam ca merg mai prost si care aveau clienti mai putini. Speram ca ideea mea le poate stârni interesul si le poate da o perspectiva mai optimista asupra afacerii lor. Dupa gasirea localului a urmat o perioada în care am facut publicitate, împartind fluturase, dând anunturi în ziare sau postând informații pe internet. Nu mai spun cu câți români din Milano am intrat în contact rugându-i sa duca informația mai departe.

 Primul cântareț invitat de onoare a discotecii a fost ”luat” dintr-un anunț al Gazetei Românești. ”Îmi amintesc ca prin 2003 am citit în Gazeta Româneasca despre un concert al cântarețului Nicu Paleru. El a fost pâna la urma primul invitat din România al discotecii noastre. Și cred ca ne-a purtat noroc”

 A urmat o perioada buna dar cu schimbari dese de denumire și de proprietari ai localului. ”În ultimii ani am reușit sa ramînem stabili în același local, dar cu dese schimbari de gestiune și inevitabil a denumirii. Cea mai lunga denumire, aproape trei ani, a fost ”Indian Saloon”, perioada în care am avut mulți invitați celebrii din România și ne-am facut un prestigiu și un nume. Am organizat spectacole de ziua naționala a României, în principalele zile de sarbatoare, Paște, Craciun sau revelion. Am fost prezentați chiar și pe televiziunile din România sau în ziare importante din România. Datorita schimbarii proprietarului am renunțat și la aceasta denumire dar am continuat activitatea.”

 Începând cu 13 septembrie discoteca are o noua denumire și un nou look. ”În prezent localul a primit denumirea de ”PALKO”, are o noua înfațișare și a avut un succes mare înca din prima seara. În prima sîmbata am avut circa 300 de invitați iar în cea de-a doua , numarul lor a depașit 400. A fost o atmosfera incendiara și toți invitații s-au simțit excelent. Folosesc acest prilej pe care mi-l ofera ziarul dumneavostra sa invit pe toți românii care au posibilitatea sa vina la Milano, sa ne viziteze și le garantez o seara excepționala. Suntem deschiși în fiecare zi de sâmbata începând cu ora 22.”

Gabriel crede ca totusi, uneori, lipseste ceva ca totul sa fie perfect. „O singura chestie mai strica atmosfera. Câteodata unii nu stiu sa bea cu masura si mai iese, ca peste tot dealtfel, câte o mica „cearta”. Nu degenereaza niciodata pentru ca avem zece angajati care au ”misiunea” de a restabili ordinea.”

Informații și rezervari se pot obține la numarul de telefon 3333273418 sau accesând siteurile internet www.kefdekef.com sau www.ilpalko.com. Localul este situat în via Clerici, 342, Sesto San Giovanni (direcția Bresso).

Andi Radiu

Sursa: www.gazetaromaneasca.com
Preluare de pe www.realitateadinitalia.com
Posted on 01:44 / 0 comentarii / Read More

Ancona: Marş pentru convieţuire paşnică

Azi se desfaşoară la Ancona „Marşul pentru convieţuirea paşnică a tuturor”, sloganul acestuia fiind „Putem trăi împreună”. Iniţiativa îi aparţine unui grup de organizaţii, printre carese numără: Caritas, centralele sindicale CISL şi CGIL, Asociaţia pentru apărarea drepturilor categoriilor sociale defavorizate (ARCI). La această cauză au aderat şi comunităţile locale reprezentând România, Camerun, Senegal, Bangladesh sau Peru.

Manifestanţii vor parcurge un traseu care va include zonele din oraş în care sunt concentrate comunităţile de străini. Vor lua cuvântul  mai mulţi imigranţi, reprezentanţi ai unor categorii socio-profesionale diverse: un delegat sindical, o învăţătoare, o muncitoare, dar şi o elevă născută în Italia, provenită dintr-o familie de imigranţi. Va mai vorbi şi Nazzareno Guarnieri, preşedintele Comunităţii de romi din Pescara.

Sursa: adevarul.ro
Posted on 00:48 / 0 comentarii / Read More

Wizz Air în Spania şi Italia

Compania aerianã low-cost Wizz Air va lansa anul viitor, din România, curse cãtre opt destinaţii noi, printre care se numără Madrid şi Veneţia, au anunţat reprezentanţii companiei.

Începând cu 1 martie 2009, Wizz Air va avea curse din Capitalã cãtre Madrid, Bologna şi Paris (Beauvais). Tot de anul viitor, compania va lansa curse de la Cluj spre Veneţia (Treviso), Paris (Beauvais), Madrid şi Bologna, iar de la Timişoara - cãtre Veneţia (Treviso), Milano (Bergamo), Roma (Fiumicino), Paris (Beauvais), Dortmund, Londra (Luton), Barcelona şi Valencia.

De asemenea, compania va creşte şi frecvenţa zborurilor pe rutele pe care le opereazã în prezent din Bucureşti şi Cluj. Biletele sunt disponibile pentru vânzare la preţuri pornind de la 89 de lei pentru o cãlãtorie.

Obiectivul companiei pentru anul 2009 este de a transporta 1,7 milioane de pasageri din şi înspre România, dublând numărul pasagerilor anului 2008. Flota companiei în România se va mãri de la trei, la şase aeronave noi Airbus A320. Până în mai 2009, Wizz Air va opera pe 30 de rute din România şi va avea 200 de angajaţi. 

“Această extindere reprezintă un pas important în efortul nostru de a obţine şi a susţine poziţia de lider de piaţă în România. Wizz Air operează - cel mai eficient din punct de vedere al costurilor - cea mai tânără şi cea mai modernă flotă de aeronave faţă de oricare altă companiei aeriană din România, ceea ce ne permite să oferim cele mai mici preţuri pasagerilor din România”, declară József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

În ceea ce priveşte veniturile obţinute, România este a doua piaţã a companiei în termeni de numãr de pasageri, venituri, baze operaţionale şi numãr de aeronave alocate. Din totatul veniturilor Wizz Air, cele provenite din România reprezintã aproximativ 20%. Astfel, veniturile companiei din România în anul 2008 vor fi de peste 70 milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro
Posted on 00:46 / 0 comentarii / Read More

Festival international de film pentru imigranţi

În perioada 10-19 octombrie, va avea loc, la Madrid, Festivalul intercultural de film “El ojo cojo”. Cu această ocazie, vor fi proiectate 160 de filme din ţările de origine ale imigranţilor din Spania.

Printre organizatorii celei de-a patra ediţii a Festivalului, alături de Agenţia spaniolă de cooperare internaţională, Secretariatul General Iberoamerican şi Primăria Madrid, se numără şi Institutul Cultural Român.

Cu acest Project, se urmăreşte promovarea relaţiilor între grupurile de imigranţi, dat fiind că se vor urmări producţii din America latină, asiatice, arabe şi din ţările Europei de Est.

Vineri, 17 octombrie va avea loc festivitatea de premiere.
Posted on 00:44 / 0 comentarii / Read More
 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact