joi, 7 mai 2009

Problemele Bisericii Ortodoxe Române din Serbia prezentate Raportorului Special ONU

La invitatia Asmei Jahangir, raportor special al ONU. pentru libertatea religiei, in sediul din Belgrad al UNDP, Misiunea din Serbia, s-a vorbit despre situatia Bisericii Ortodoxe Romane in aceasta tara.

Despre problemele pe care le are aceasta biserica in special in Serbia de Nord-Est, a vorbit Presfintia Sa Daniil, Episcop de Dacia Felix din Vârşeţ, Protopopul iconom stavrofor Boian Alexandrovici, paroh al Mălainiţei şi Remesianei şi protopop al Daciei Ripensis si Duşan Pârvulovici, Presedinte al Comitetului pentru Drepturile Omului din Negotin, membru al Retelei Comitetelor pentru Drepturile Omului din Serbia CHRIS, transmite Timoc Press, preluata de Romanian Global News.

La intilnire au mai participat si Michael Wiener, Ofiter ONU pentru Drepturile Omului si Maria Rauš, Ofiter ONU al Programului National pentru Drepturile Omului.

In cadrul discutiilor reprezentantul ONU a fost informat asupra incalcarii drepturilor religioase ale romanilor/vlahilor din Timoc de catre Biserica Ortodoxa Sarba si de catre autoritatile de stat din Serbia.

Dupa intilnirea cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Române din Serbia si ai organizatiilor pentru drepturile omului care sprijina juridic Biserica Ortodoxa Română, Asma Jahangir, impreuna cu ceilalti reprezentanti ONU, si-au exprimat dorinta sa se intilneasca si cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Sârbe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact