sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Adunare Generala la parohia romaneasca „Sf. Mihail si Gavriil” din Berlin

Toti membrii parohiei ortodoxe romane „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Berlin sunt asteptati duminica, 25 ianuarie, de la ora 12:30, in sala parohiala, la Adunarea Generala Anuala, transmite Romanian Global News, care citeaza biserica romaneasca. Sala parohiala se afla la adresa Heerstr. 63, 14055 Berlin. Pe ordinea de zi sunt urmatoarele puncte: raportul activitatii Consiliului parohial pe anul 2008; raportul financiar si si cel al Comisiei de cenzori pe 2008, alegerea Consiliului parohial; prezentarea situatiei in legatura cu construirea noii biserici; discutii generale si propuneri.Pentru orice alte informatii Pr. Dr. Constantin Mihoc, parohul acestui lacas de cult, le sta la dispozitie celor interesati.

Parohia Ortodoxa Romana din Berlin "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" apartine de Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, care, la randul ei, este subordonata Patriarhiei Ortodoxe Romane cu sediul la Bucuresti. Mitropolia il are in funtea sa pe Inalt Prea Sfintia Sa Dr. Serafim Joanta, Arhiepiscop si Mitropolit.

In capela in care au loc slujbele in momentul de fata se afla Vesmantul cu care au fost infasurate Sfintele Moaste ale Prea Cuvioasei Maicei Paraschea de la Iasi, impreuna cu particele din Sfintele Moaste ale Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon si din ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, martirizati la Halmyris, in pamantul Dobrogei de astazi. Enoriasii bisericii spera sa isi poata vedea visul cu ochii, acela de a avea un lacas propriu de inchinare. Primul pas in acest sens a fost facut in luna mai a anului 2006, cand PF Patriarh Teoctist a participat alaturi de un sobor de ierarhi si preoti la punerea pietrei de temelie a viitorului lacas de cult al acestei parohii.

Credinciosii care doresc sa devina membri ai Parohiei "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Berlin sunt rugati sa descarce formularul cerere_de_inscriere_in_parohie.doc, sa il completeze si sa il trimita Parintelui Constantin Mihoc prin email ( rok.mihoc@googlemail.comAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. ) sau prin posta (Sybelstr. 41, 10629, Berlin).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact