sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Alerta in Timoc: Ultimatum de 15 zile pentru daramarea fundatiei altei biserici romanesti

Pe 21 ianuarie, parintele Boian Alexandrovici, Protopop de Dacia Ripensis, a primit o instiintare ultimativa de la Primaria din Negotin in care i se dau 15 zile pentru daramarea fundatiei celei de-a doua biserici romanesti la Malainita, fundatie sfintita in martie 2008, transmite Romanian Global News.

Parintele Boian face apel atat la Presedintele Traian Basescu cat si la Presedintele Tadici, dar si la romanii de pretutindeni care au stat alaturi de el in lupta dusa pentru Credinta si Neam in Timocul sarbesc.

Romanian Global News prezinta scrisorile Parintelui Boian in speranta ca institutiile statului roman, alte mijloace media dar si Asociatiile romanesti din intreaga lume vor reactiona la politica antiromaneasca care se practica de catre autoritatile sarbe.
 (Reamintim ca Parintele Boian nu a facut scoala romaneasca, iar in text el scrie utilizand deseori cuvinte din graiul romanesc timocean)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact