miercuri, 4 februarie 2009

PS Sofronie al Oradiei, in vizita la parohia ortodoxa romana „Sf. Maria” din Dacula

Preasfintitul Sofronie, intaistatatorul Episcopiei Ortodoxe Romane a Bihorului, Oradiei si Salajului, se va afla duminica, 8 februarie, in mijlocul credinciosilor romani de la biserica ortodoxa romana „Sfanta Maria" din localitatea americana Dacula, nostru pe transmite lacasul de cult romanesc gazda.

Aflat intr-o vizita in Statele Unite ale Americii cu o delegatie din Romania PS va participa la Sfanta Liturghie in aceasta biserica romaneasca. Parohia face apel la enoriasii sai sa vina la slujba pentru a-l primi asa cum se cuvine pe ierarhul roman.

Prea Sfintitul Sofronie s-a nascut la 3 octombrie 1967 la Arad. In 1993 si-a luat licenta la Facultatea de Medicina din Timisoara, iar in 1997 a absolvit, obtinand si titlul de licenta, Facultatea de Teologie din Arad. In perioada 1994-1995 a facut un stagiu de pregatire la Manastirea ortodoxa „Sfantul Ioan Botezatorul din Essex, Anglia. Intre 1995 si 1998, a fost inspector pe probleme de asistenta sociala la Episcopia Aradului, iar intre 1998-1999, secretar la Cabinetul Patriarhal din Bucuresti. A fost hirotonit arhiereu la 21 februarie 1999, ca Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact