vineri, 24 octombrie 2008

Diaspora: Informaţii despre votul uninominal doar pe internet

MAE a iniţiat o campanie de informare a cetăţenilor români din afara graniţelor ţării privind noua procedură de votare. Procedura votului uninominal este deocamdată explicat doar pe site-ul MAE. Secţiunea „Alegeri parlamentare 2008” poate fi accesată pe pagina de internet a MAE aici.

În cadrul secţiunii se oferă informaţii referitoare atât la atribuţiile MAE în cadrul alegerilor, precum şi informaţii legate de Circumscripţia 43, creată special pentru românii din diaspora. Pe aceeaşi pagină MAE informează : “Potrivit noii legislaţii în domeniu, la secţiile de vot din afara graniţelor României pot vota numai cetăţenii români care au domiciliul sau reşedinţa în ţara în care se află.

Pentru a vota, cetăţenii români au nevoie de acte de identitate valabile. Cetăţenii români nu vor putea vota pe baza documentelor de identitate provizorii, cum ar fi titlul de călătorie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact