luni, 23 februarie 2009

Aniversare a Comunităţii Ortodoxe Române 'Sfânta Treime' din Turcia

Duminică, 22 februarie 2009, la Biserica 'Sfânta Mc. Paraschevi-Prikidion din Istanbul, creştinii ortodocşi români din Turcia i-au adus mulţumire lui Dumnezeu pentru cei opt ani de slujire şi vieţuire creştinească ai Comunitatii Ortodoxe Române 'Sfânta Treime' din Turcia. La data de 25 Februarie 2001, preotul Silviu State a oficiat prima Sf. Liturghie în limba română, iar duminică 4 martie 2001, în cadrul Adunării creştinilor ortodocşi români din Istanbul, s-a hotărât înfiinţarea parohiei.

La Sfânta Liturghie aniversară a participat Excelenţa Sa, domnul Radu Băjenaru, director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, care în perioada 1997-2001, în calitatea sa de Consul General al României la Istanbul, a reprezentat cu cinste interesele românilor înaintea autorităţilor turce pentru înfiinţarea parohiei româneşti.

La acest moment aniversar, preotul Silviu State a mulţumit Patriarhiei Române pentru părinteasca dragoste şi putare de grijă, Patriarhiei Ecumenice pentru binecuvântare, autorităţilor turce pentru înţelegerea şi bunătatea arătată faţă de minoritatea românilor ortodocşi, precum şi Ministerului Afacerilor Externe, care au contribuit la înfiinţarea şi viaţa Comunitaţii Ortodoxe Române 'Sfânta Treime' din Turcia.

Corespondent: Pr. Silviu State

Sursa: www.basilica.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact