marți, 27 ianuarie 2009

Cursuri de religie ortodoxa si de limba romana pentru copiii parohiei „Invierea Domnului”-Salzgitter

Parohia ortodoxa romana "Invierea Domnului" din localitatea germana Salzgitter organizeaza incepand cu 1 Ianuarie 2009, in duminicile cand Sfanta Liturghie se savarseste la Salzgitter, cursuri de religie ortodoxa si de limba romana pentru copiii credinciosilor din cuprinsul parohiei, transmite Romanian Global News, care citeaza lacasul de cult romanesc.
Este prevazut urmatorul program:

La circa 10 minute de la inceperea slujbei, copiii se vor retrage o ora in sala festiva a parohiei unde, sub supraveghere, vor avea posibilitatea sa participe la cursurile de religie ortodoxa si sa invete ori sa-si perfectioneze limba romana.

Parohia va pune la dispozitia copiilor: un televizor cu receptie pe satelit si cu un DVD-Player; material didactic de invatare si perfectionare a limbii romane; material didactic in limba romana, de insusire a credintei ortodoxe; materiale de popularizare a frumusetilor Romaniei, a traditiilor culturale si spirituale ale poporului roman; carti, atlase, jocuri si filme cu caracter educativ.

Inainte de rostirea rugaciunii "Tatal nostru", copiii vor fi invitati in biserica si vor fi rugati sa se aseze in genunchi in fata altarului si sa rosteasca in cor aceasta rugaciune. In continuare vor ramane in biserica si vor avea posibilitatea sa ia Sfanta Impartasanie. In functie de experienta acumulata, de propunerile pe care parohia le asteapta din partea parintilor, se va stabili o procedura concreta de desfasurare a acestui proiect.

De asemenea, familiile care au posibilitatea, sunt rugate sa contribuie la inzestrarea salii festive cu materialul didactic necesar.

Biserica romaneasca se afla la adresa Wehrstrasse 14, 38226, Salzgitter Lebenstedt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact