joi, 29 ianuarie 2009

PS Ioan Casian, in mijlocul credinciosilor bisericii romanesti „Toti Sfintii” din Toronto

Biserica ortodoxa romana „Toti Sfintii" din Toronto il va avea in mijlocul sau vineri, 30 ianuarie, pe Prea Sfintitul Episcop Ioan Casian, care va oficia Sfanta Liturghie cu prilejul sarbatorii Sfintilor Trei Ierarhi - Vasile, Grigorie si Ioan, transmite Romanian Global News, care citeaza lacasul de cult romanesc.

Sfanta Liturghie va incepe la ora 10:30. Parintele Arhimandrit Ioan Casian Tunaru s-a nascut la Comanesti, judetul Bacau. A studiat la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu, apoi si-a continuat studiile doi ani in Ierusalim si apoi trei ani la Roma. In 1995 a fost tuns rasofor de catre I.P.S. Mitropolit Serafim al Germaniei. A fost hirotonit diacon si preot in vara anului 2001 de I.P.S. Iosif Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale. Pana la venirea in America a fost Secretar la Centrul Eparhial al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale din Paris.

In urma recomandarii facute de IPS Arhiepiscop Nicolae in consultare cu Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada, Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta de joi 2 martie 2006, l-a ales pe P. Cuv. Protosinghel Ioan Casian Tunaru pentru pozitia de Episcop Vicar al Arhiepiscopiei cu titulatura de Ioan Casian de Vicina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact