sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Sfintii Trei Ierarhi marcheaza o alta data importanta in calendarul religios ortodox

In fiecare an, in ziua de 30 ianuarie, crestinii ortodocsi ii sarbatoresc pe Sfintii Trei Ierarhi-Vasile, Grigorie si Ioan, transmite Romanian Global News. Sarbatoarea a fost celebrata inca din anul 1081, pe vremea imparatului bizantin Alexie Comnen cand invatatii timpului nu se puteau hotari asupra importantei mai mari a unuia sau a altuia dintre ierarhi.
Pentru a indeparta aceste discutii, sfintii s-au aratat arhiereului care pastorea cetatea Evhaitenilor spunandu-i ca in fata lui Dumnezeu ei sunt una si nu exista vrajba intre ei. Sfintii Trei Ierahi Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur si Grigorie Teologul sunt considerati a fi adevarate modele de urmat si propovaduitori de cinste ai cuvantului lui Hristos.

Vineri, 30 ianuarie, la sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, ocrotitorii spirituali ai Facultatii de Teologie Patriarhul Justinian a Universitatii din Bucuresti, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a participat la Sfanta Liturghie oficiata la biserica Sfanta Ecaterina, paraclisul facultatii.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a adresat un cuvant de invatatura profesorilor si studentilor care au participat la Sfanta Liturghie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact