sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Problemele bisericii ortodoxe romanesti din Monterotondo ajung in Parlamentul Italian

Deputatul italian PD Guido Melis a prezentat recent o interpelare Ministrului Justitiei si Ministrului de Interne italian in care, pe langa prezentarea problemelor celor aproximativ 6000 de credinciosi romani din Monterotondo, Provincia Roma, care au ramas fara biserica in luna iunie 2008, se cere celor doi ministri si solutii pentru rezolvarea cat mai grabnica a acestei probleme, transmite Romanian Global News, care citeaza Partidul Identitatea Romaneasca din Italia.
"Este in interesul public sa dam bisericii ortodoxe romanesti un lacas corespunzator pentru a oficia propriile manifestari de cult, cu scopul de a favoriza agregarea sociala a comunitatii romanesti din zona si de a facilita integrarea civila a acesteia," se citeste in interpelare.

Nu e primul demers facut de deputatul italian pentru a rezolva aceasta problema. In luna august a anului trecut, acesta a organizat o intalnire cu prefectul Romei din acea perioda, Carlo Mosca, la care au participat, pe langa parintele Petre Bogdan, parohul bisericii din Monterotondo, diaconul Tudor Cristian Chelaru, dar si reprezentanti ai Partidului Identitatea Romaneasca si ai Asociatiei "Amici della Romania".

Referitor la aceasta initiativa, Guido Melis, a declarat: " Ma ocup de problemele romanilor de ceva vreme si consider ca avem nevoie de o schimbare de mentalitate. Nu putem discuta la modul general destre aceasta comunitate si sa adoptam legi, fara ca mai intai sa ne ocupam si de problemele cu care aceasta se confrunta. Iar biserica este din punctul meu de vedere extrem de importanta pentru credinciosii romani si mi se pare o lipsa de civilizatie sa-i privam de acest drept."

Romanii din Monterotondo au ramas fara biserica pe data de 15 iunie, fiind privati de fostul lacaș datorita unor probleme structurale.

Considerand faptul ca din acea data preotul Bogdan este constrans sa oficieze slujba sub cerul liber intr-o piata, a devenit urgenta individuarea unei alte locatii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact