duminică, 28 septembrie 2008

Simona Farcas candideaza independent


Partidele au început deja sa-si anunte candidatii pentru diaspora. Exista însa si candidati independenti care strâng semnaturi de sustinatori pentru a-si valida candidatura. Simona Farcas, presedinta asociatiei Irfi onlus din Roma, este convinsa ca va reusi sa strânga semnaturile necesare.  

Absolventa a Facultatatii de Litere si Filosofie, si Simona C. Farcas, 31 de ani, din anul 2006 presedinta al asociatiei Irfi Onlus cu sediul la Roma, a fost prima persoana care si-a anuntat intentia de a candida la Camera Deputatilor. "Sunt hotarâta sa candidez la alegerile organizate în acest an, chiar daca de la momentul anuntarii intentiei am avut parte de câteva momente neplacute. Multe personae în care aveam încredere s-au îndepartat, unii au început sa-mi poarte pica, iar faptul ca particip ca independent ma dezavantajeaza pentru ca ma pune sa înfrunt partide care au un buget consistent si un important aport logistic. Cred încontinuare în sansa mea ca independent. Am început strângerea de semnaturi, în majoritatea regiunilor din Italia, printre membrii asociatiei Irfi onlus sau prietenii si colegii din scoala sau facultate. În momentul în care voi avea lista de semnaturi completa si îmi voi depune candidatura la Biroul Electoral Central, voi prezenta programul meu electoral, care este foarte ambitios, complex si care are referire la toate categoriile de români prezente în Italia, valabile chiar si pentru cei raspânditi în toata lumea."

În legea nr. 35 din 13 martie 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, asa-numita lege a votului uninominal, se spune ca cei care vor sa candideze trebuie sa fie propusi de un partid sau trebuie sa strânga semnaturi pentru putea candida.

Candidatii independenti pentru circumscriptia electorala a cetatenilor români cu domiciliul sau resedinta în afara tarii trebuie sa fie sustinuti de minimum 4% din alegatorii cu domiciliul stabilit în unul dintre statele ce fac parte din colegiul uninominal pentru care candideaza, dar nu mai putin de 2.000 de alegatori pentru Camera Deputatilor si 4.000 de alegatori pentru Senat.

Sursa: www.gazetaromaneasca.com
preluat de pe www.realitateadinitalia.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact