vineri, 3 octombrie 2008

Suporterii romani, monitorizati in Italia ca niste infractori


Isprava câtorva zeci de suporteri dinamovisti, care s-au dedat la acte de huliganism la Nijmegen, i-a transformat pe microbistii români in proscrisii Europei. Autoritatile italiene sunt in alerta maxima inaintea meciului de mâine, dintre Fiorentina si Steaua. Un colectiv international de politisti va supraveghea fiecare pas al ultrasilor stelisti, pe care ii va filma in permanenta cu mai multe camere inca de pe aeroportul din Bucuresti.

Microbistii romani vor avea viata grea in deplasarile din Europa de acum incolo. Incidentele in care au fost implicati cativa suporteri dinamovisti in Olanda, la Nijmegen, au facut inconjurul lumii. Suporterii echipelor noastre de club vor fi priviti pe viitor ca niste potentiali infractori si vor fi supravegheati ca atare. Primii care vor simti schimbarea pe pielea lor vor fi fanii Stelei, care se vor deplasa in Italia pentru a urmari meciul cu Fiorentina, programat maine, in Liga Campionilor. Potrivit site-ului oficial al gruparii “viola”, autoritatile italiene au anuntat o mobilizare cum numai la derby-urile dintre Lazio si Roma se mai poate vedea, in ciuda faptului ca la Florenta sunt asteptati numai 2.000 de suporteri stelisti. Un comisar al politiei italiene, care isi desfasoara activitatea de mai multi ani in Romania, va coordona o echipa ce va supraveghea plecarea ultrasilor din Bucuresti. Acestia vor fi filmati in permanenta cu mai multe camere de luat vederi pe drum, pe stadion si la intoarcere. In Italia, stelistii vor fi inconjurati de sute de carabinieri. Pentru o cat mai sigura separare a celor doua tabere, suporterii Fiorentinei care vor merge la stadion ca sa cumpere bilete vor fi obligati sa aiba la ei cartea de identitate.

Italienii le-au stâlcit numele jucatorilor stelisti
Presa din Peninsula a folosit termeni elogiosi atunci cand a relatat despre egalul obtinut de Steaua la Cluj. Cu exceptia unei inexactitati, Dayro Moreno fiind numit “Moreno Galindo, un jucator foarte periculos”, italienii au dovedit ca cunosc foarte bine echipa Stelei. “Antrenorul Marius Lacatus, fost fotbalist al Fiorentinei, a programat duminica dimineata o sedinta de antrenament inchisa, la care a participat si abilul atacant Semedo. Portarul Robinson Zapata si talentata extrema Szekely considera ca Steaua este suficient de puternica sa bata pe oricine”, au scris cei de la “La Repubblica”. La randul lor, jucatorii Fiorentinei sunt increzatori intr-un rezultat bun in meciul de maine. „Vrem sa învingem Steaua si daca vom evolua asa cum am facut-o în meciul cu Genoa, sunt convins ca vom reusi“, a spus Dario Dainelli, capitanul Fiorentinei. El a fost completat de atacantul Gilardino: “Dupa înfrângerea cu Lazio, reactia echipei a fost optima, victorie cu Genoa. Am fost apasati de critici, dar pe teren am dat tot ce e mai bun. Am demonstrat caracter si calitate. Acum ne asteapta o noua provocare, meciul cu Steaua din Liga Campionilor. Trebuie sa ramânem concentrati pentru meciul cu Steaua“.

Adrian Mutu s-a rastit la antrenorul Prandelli
Tensiunea este din ce in ce mai mare pentru Adrian Mutu. Atacat din toate partile din tara, atacantul trece prin clipe grele si la Fiorentina. Desi ar fi trebuit sa fie relaxat dupa ce cu numai doua zile in urma avusese botezul fetitei, Mutu a fost foarte nervos in timpul meciului cu Genoa. Romanul a fost inlocuit de Cesare Prandelli exact cand se pregatea sa execute o lovitura libera. In drum spre banca de rezerve, el a tipat la antrenor: “Ma lasi si pe mine sa termin un meci?!”. Tehnicianul a preferat sa nu reactioneze. “L-am vazut furios pe Mutu pentru ca, atunci cand a fost inlocuit, arbitrul acordase o lovitura libera pe care el voia sa o execute. Dar acesta este un semn de determinare si de implicare in meci”, a declarat Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei.

Sursa: www.gardianul.ro 
Preluare de pe www.realitateadinitalia.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact