duminică, 12 octombrie 2008

Românii din Milano, lăudaţi de viceprimarul oraşului

Potrivit viceprimarului Riccardo De Corato, în faţa gării centrale a oraşului Milano nu mai au loc acte de de vandalism, nu mai există persoane care agresează trecătorii, iar copiii ţiganilor români care fură din genţile călătorilor au dispărut. Femeile cărora le era teamă să treacă singure prin faţa gării centrale din Milano nu mai au de ce să se teamă.

Viceprimarul a făcut aceste declaraţii în conferinţa de presă de după întrunirea responsabililor din primărie. Viceprimarul a precizat că nu se ştie unde au dispărut minorii ţigani români care furau din bagajele pasagerilor, dar e sigur că au dispărut datorită prezenţei forţelor de ordine din gara centrală a oraşului.

De Corato a precizat că Piazza Duca D'Aosta (n.r. din faţa gării centrale) nu mai e controlată de infractori. Oficialităţile oraşului au vrut să redea această piaţă cetăţenilor oneşti ai metropolei şi acest lucru s-a reuşit prin suplimentarea forţelor de ordine şi montarea a peste 500 de videocamere. De asemenea, se vor organiza acolo o piaţă de flori şi o fabrică de ciocolată, iar copiii se vor putea juca în zonă. De toate aceste schimbări pozitive, locuitorii oraşului Milano se vor putea bucura începând de duminică, 5 octombrie.

Referitor la românii din Milano, viceprimarul a spus că nu există probleme cu aceştia, pentru că sunt persoane foarte muncitoare. La final, De Corato i-a invitat şi pe copiii români să vină pentru a vizita fabrica de ciocolată din Piazza Duca D' Aosta, alături de copiii italieni.

Sursa: www.adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact