miercuri, 15 octombrie 2008

Întâlnire literara si lansare de carte

ARTHIS – Casa de Cultura Belgo-Româna organizeaza în data de 20.10.2008 începând de la ora 19.00 la Arthis, intâlnire literara: Constantin ABALUTA | Carl NORAC | Jan MYSJKIN | Laurence VIELLE (de confirmat). Program: Lansarea traducerilor în româna si olandeza a cartilor: Caietul albastru de Carl Norac, Bel si Zebuth de Laurence Vielle, traduceri de Gabriela si Constantin Abaluta, De Indringer(Intrusul) de Constantin Abaluta, traducere de Jan Mysjkin, Uitgeverij P, Leuven, 2008 si expozitie de carte si desene : Constantin Abaluta


Constantin Abaluta, poet, prozator, dramaturg si traducator, s-a nascut în 1938, la Bucuresti.
A terminat studiile de arhitectura pe care a practicat-o pâna în 1969.
În 1958 îsi începe cariera literara în presa cu mai multe publicatii si mai ales cu poezii.
Primul sau volum de poezie este publicat în 1964 si pâna astazi a publicat în jur de patruzeci de carti de poezie, proza si teatru. Constatin Abaluta se consacra de asemenea criticii literare si traducerilor. Printre cele mai importante traduceri putem enumera operele lui Beckett, Baudelaire, Vian, Michaux, Dylan Thomas, Wallace Stevens, etc.
Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Constantin Abaluta a primit numeroase premii literare pentru scrierile sale, atât în România cât si în întreaga lume.

33 Rue de Flandre - 1000 Bruxelles
Tel : 0032 2 511.34.20
info@arthis.org; www.arthis.org

Sursa:www.rombel.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact