joi, 13 decembrie 2007

CONCERTE DE CRACIUN




Institutul Cultural Român din Lisabona organizează în zilele de 13 decembrie 2007 la Basílica da Estrela din Lisabona, 15 decembrie 2007 la Igreja da Lapa din Porto şi 16 decembrie 2007 la Parohia Ortodoxă Română din Lisabona, concerte de muzică bizantină şi colinde de Crăciun susţinute de Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Corul de Camera "Psalmodia Transylvanica" a luat fiinta in anul 1990, an in care se reactiveaza vechea Academie Teologica Ortodoxa de la Cluj. Corul este condus de Preot Profesor Universitar Doctor Vasile Stanciu.
La invitatia fratilor ortodocsi din diaspora, cat si a celor catolici si protestanti, corul sustine o serie de concerte in urmatoarele tari: Ungaria, Austria, Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda. In data de 23 noiembrie 2005 are cinstea de a fi primit intr-o audienta generala de Sfantul Parinte, Papa Benedict al XVI-lea.
Din dorinţa de a continua programul iniţiat în decembrie 2006 în cadrul proiectului România în Advent, primit cu mult entuziasm în capitala lusitană, ICR Lisabona a considerat oportună organizarea şi în acest an a unui eveniment muzical de înaltă ţinută, menit să ofere publicului străin prilejul de a cunoaşte lucrări de mare frumuseţe şi valoare artistică izvorâte din sursele străvechi ale muzicii noastre bisericeşti, precum şi cântece tradiţionale româneşti. Sperăm ca acest concert să contribuie, o dată în plus, la marcarea specificităţii româneşti în concertul diversităţii culturale europene.
Menţionăm că în demersul nostru ne-am bucurat de sprijinul entuziast al Consulatului Onorific al României din Porto şi de bunăvoinţa Diocezei Catolice din Porto, a Catedralei Estrela din Lisabona care au acceptat, cu bucurie şi generozitate, includerea coralei bisericeşti transilvane în cadrul programului de Crăciun, desfăşurat pe parcursul lunii decembrie, în câteva din cele mai renumite catedrale din Portugalia.

Anca Milu-Vaidesegan
Dir.-adj. ICRL
(Articol preluat de pe site-ul www.romaninlume.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact