joi, 13 decembrie 2007

A fost pusa piatra de temelie a primului lacas de cult ortodox român din Spania


Biserica Manastrii Nicula

Duminică, 9 decembrie 2007, Ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor a luat parte la punerea piatrei de temelie a primului lăcaş de cult ortodox român care se va construi în Spania. Biserica, cu hramul Sfântul Gheorghe, va aparţine parohiei din Barcelona, condusă de preotul Aurel Bunda.

Slujba care a avut loc cu această ocazie a fost oficiatã de Î.P.S. Iosif, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, în prezenţa a numeroşi preoţi români din parohiile învecinate Barcelonei, precum şi a unui număr însemnat de credincioşi români.

La ceremonie au fost prezenţi Ilie Bolojan, Secretar General al Guvernului României, Gigel Sorin Stirbu, secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei catolice a Barcelonei şi ai autorităţilor locale.

Domnul Ilie Bolojan, Secretar General al Guvernului, a dat citire mesajului adresat comunităţii româneşti, cu ocazia acestui eveniment, de către domnul Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministru. Guvernul României a oferit suma necesară cumpărării parcelei de teren pe care se va construi biserica, urmare solicitării membrilor parohiei, adresată cu ocazia vizitei din 2006 la Barcelona a premierului român.

(Articol preluat de pe site-ul www.spaniaromaneasca.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact