joi, 13 decembrie 2007

Simbolism si traditie




Vernisajul expoziţiei de icoane „Simbolism şi tradiţie” a artistei Adriana Pinoşanu Butzi, organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Primăria din Cividale del Friuli.

Prezintă: Iustinian Deac, Parohul ortodox al Bisericii S. Basilio il Grande din Udine
Expoziţia se doreşte a fi un omagiu adus acestui obiect de cult ce împodobeşte bisericile ortodoxe.
Adriana Pinoşanu Butzi s-a născut la Bucureşti şi trăieşte în Italia din 1982. A frecventat Şcoala de Iconografie Bizantină şi s-a specializat în pictura pe ulei urmând cursurile Şcolii de Artă „Circolo dell’Accademia” din Udine. De asemenea, este înscrisă în Asociaţia Artiştilor Fotografi din Italia. A organizat multe expoziţii de icoane şi fotografii în întreaga lume. Operele sale se află expuse în colecţii private din Japonia, Germania, Statele Unite ale Americii şi Italia.

Vineri, 21 decembrie, orele 20.00
Prezentarea şi proiecţia filmului documentar „Furlàns/Friulani di Romania” realizat de Gianni Facchin. Va participa şi Claudio Sandruvi, unul dintre fondatorii Asociaţiei „Fogolar Furlan” din Bucureşti.
(Articol preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact