duminică, 26 octombrie 2008

PIR impotriva deciziei de separare a claselor

ROMA, 17 octombrie 2008


Comunicat de presa


Partidul Identitatea Româneasca în legatura cu motiunea avansata în Parlamentul Italiei de catre Liga Nordului în care se cere înfiintarea de clase separate pentru copiii care nu vorbesc perfect limba italiana, exprima profunda perplexitate fata de o astfel de masura legislativa în total contrast cu articolele 3 si 34 din Constituția Italiana, care prevad egalitate sociala si specifica faptul ca toti elevii sa aiba dreptul la toate nivelele de instructie, chiar si în lipsa mijloacelor necesare si fara nicio discriminare.

O astfel de motiune apare discriminatorie nu doar fata de emigranți, care nefiind de limba materna italiana, la început vor avea dificultati de a se integra în contextul scolar, urmând a fi sprijiniți si nu discriminați, dar risca de departe sa fie discriminanta chiar si pentru elevii italieni, considerând ca în unele zone atât din Nordul Italiei cât si din Sud, prima limba vorbita de studenți este dialectul local, nicidecum limba italiana.

Ar fi absurd si ridicol înființarea de clase separate doar în baza unui criteriu lingvistic care va duce la crearea de clase în care se va vorbi doar româneste, albaneza, egipteana sau dialect din Bergamo.

În acest mod nu se creeaza nici integrare, nici ospitalitate si nici siguranța.


Partidul Identitatea Româneasca
 Secretariatul National



Sursa: www.realitateadinitalia.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact