joi, 30 octombrie 2008

“Salut, sunt român!”, în Castellon

Campania organizată de cãtre Guvernul României pentru îmbunătăţirea imaginii românilor din Spania continuã cu o serie de concerte în Castellon şi în Coslada-Madrid.

Elena Llagostera, reprezentant al firmei Saatchi & Saatchi, care se ocupã de organizarea acestor evenimente, a declarat: „În Castellon, mai mult de 5.000 de persoane s-au bucurat de muzica tradiţionalã româneascã, de dansurile populare şi de invitaţii de onoare din colţurile României”.

La eveniment au fost prezenţi Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţãndãricã şi o trupã de teatru din România, precum şi diferiţi meşteşugari.

S-au prezentat tehnicile de prelucrare a lutului, felul în care meşteşugarii vopsesc ouãle de Paşte şi cum se picteazã vitraliile bisericilor ortodoxe.

Restaurantul Valencia din Castellon a asigurat preparatele culinare specifice româneşti: peste 2.000 de mici, 2.000 de chifteluţe şi 2.000 de cabanoşi, toate plãtite de cãtre Guvernul României şi oferite gratuit celor care au participat la eveniment.

Sursa: www.adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact