joi, 30 octombrie 2008

Românii pot aplica pe Internet pentru vizele de călătorie în Australia

Romanii pot aplica pe Internet pentru vizele de calatorie in AustraliaRomânii vor primi mai repede vize pentru Australia datorită unui program care le perimte doritorilor să aplice pe internet şi să primească un răspuns în doar câteva minute, pe site-ul eVisitor Autorităţile din Australia au hotărât să adauge România, Bulgaria şi Polonia pe lista ţărilor ai căror cetăţeni pot folosi sistemul. Australia este viziată anual de aproximativ un milion de români, bulgari şi polonezi.
Veste bună şi pentru slovacii care călătoresc în Statele Unite. Din 17 noiembrie, nu vor mai avea nevoie de vize pentru a traversa Oceanul. Anunţul vine de la ministrul american pentru securitate internă. Data aleasă este simbolică, deoarece atunci se aniversează 19 ani de la căderea comunismului în fosta Cehoslovacie.
Spre deosebire de slovaci, românii mai au de aşteptat. Deocamdată nu s-a stabilit o dată clară pentru intrarea ţării noastre în programul de eliminare completă a vizelor pentru Statele Unite, dar oficialii americani promit că acest lucru se va întâmpla în următoarele câteva luni.
România este defavorizată de SUA din cauza numărului mare de persoane care sunt respinşi la acordarea vizelor de intrate. Numărul maxim de respingeri nu ar trebui să depăşească 10 procente din totalul doritorilor. Ţara noastră trebuie să îndeplinească alte criterii, precum implementarea paşaportului electronic, schimbul de informaţii cu privire la persoanele suspecte de activităţi teroriste, raportarea paşapoartelor furate/pierdute şi implementarea programului Air Marshals (şerifii aerului) pe cursele aeriene directe cu SUA.
Antena3.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact