luni, 9 februarie 2009

Parohia "Sfantul Gheorghe" din Hamilton are preot

La cererea credinciosilor ortodocsi din orasul Hamilton, Noua Zeelanda (Insula de Nord), Adunarea Eparhiala intrunita la data de 28 iunie 2008, a aprobat intre altele, infiintarea Parohiei Ortodoxe Romane "Sfantul Gheorghe".


In sedinta Consiliului Eparhial din data de 20 august 2008, a fost numit in postul de preot paroh, teologul Anton Ovidiu Motofelea, care locuieste in Hamilton, N.Z.

La Catedrala Episcopala din Melbourne "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", a avut loc hirotonia intru diacon, la data de 30 ianuarie, 2009, cu prilejul sarbatorii in cinstea "Sfintilor Trei Ierarhi" iar duminica - 1 februarie, 2009, a fost hirotonit intru preot.

La data de 2 februarie, cu prilejul praznicului "Intampinarea Domnului", preotul Anton Ovidiu Motofelea a primit hirotesia intru duhovnic pentru a cerceta in Taina Spovedaniei pe binecredinciosii crestini in calitate de parinte duhovnicesc, sa sfatuiasca enoriasii pe calea mantuirii si sa le impartaseasca Tainele Bisericii Ortodoxe, spre dobandirea vietii vesnice si spre slava Preasfintei Treimi.

"Astfel noua parohie "Sfantul Gheorghe" de la Hamilton va avea slujba romaneasca si nadajduim ca in scurt timp sa avem proprietatea nostra in care romanii sa inceapa o noua viata duhovniceasca, sociala si culturala, in spiritul invataturii mostenite de la inintasii nostri.

Rugam pe Domnul Dumnezeu sa binecuvinteze acest inceput iar Sfantul Gheorghe sa ocroteacsa si sa ajute comunitatea noastra romanesaca sa biruiasca in toate incercarile prin puterea Crucii Mantuitorului Hristos" marturiseste Prea Sfintitul Mihail Filimon, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande.

Sursa: www.rgnpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact