miercuri, 11 februarie 2009

Romanii timoceni sunt aparati in Parlamentul European

Europarlamentarii romani Alexandru Nazare si Marian-Jean Marinescu (PPE-DE, PDL) au depus o declaratie scrisa prin care aduc in atentia Parlamentului European problema incalcarii drepturilor religioase ale romanilor din Valea Timocului, Serbia, informeaza un comunicat de presa al Parlamentului European.


"Respectul pentru drepturile omului si protectia minoritatilor etnice si religioase sunt principii fundamentale ale Procesului de Stabilizare si Asociere, la respectarea carora Serbia s-a angajat, conform Articolului 5 al Acordului de Stabilizare si Asociere. Orice tara aspiranta la aderarea la Uniunea Europeana trebuie sa se angajeze sa isi trateze egal cetatenii, indiferent de identitate etnica si religioasa", se arata in declaratia depusa. Serbia s-a obligat prin Acordul de Stabilizare si Asociere cu Uniunea Europeana sa protejeze drepturile minoritatilor. Cazul bisericii romanesti din Malainita, Valea Timocului, construita de preotul Boian Alexandrovici si amenintata cu demolarea de primaria orasului Negotin luna trecuta reprezinta o astfel de incalcare a anga­jamentelor Serbiei. Conform regulilor Parlamentului European, declaratia va fi considerata adoptata si va fi transmisa institutiilor abilitate daca este semnata de cel putin jumatate dintre europarlamentari, mai informeaza comunicatul citat.

(G.D.) ZIUA - via www.rgnpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact