duminică, 15 februarie 2009

Romania, printre cele mai religioase tari europene

România este printre ţările cele mai religioase din Europa, conform unui nou studiu, citat de EUObserver. Aproximativ 78 la sută dintre români au răspuns afirmativ la întrebarea: "Este religia o parte importantă din viaţa ta de zi cu zi?", conform rezultatelor unui sondaj Gallup, transmite Prompt Media citata de Romanian Global News.

Românii sunt aproape la fel de credincioşi ca irakienii (79%) sau iranienii (83%). Cea mai puţin religioasă naţiune din lume este Estonia (14%), urmată în clasament de statele nordice Suedia şi Danemarca, unde 17 şi 18 la sută dintre respondenţi au răspuns "da" la aceeaşi întrebare. Republica Cehă este pe locul cinci, cu 21 de procente, imediat în urma Norvegiei (20%), în timp ce Franţa este a noua, un sfert dintre francezi precizând că religia are un rol important în viaţa lor de zi cu zi. Marea Britanie, Finlanda, Olanda, Lituania, Letonia şi Bulgaria sunt, de asemenea, printre ţările unde religia nu este foarte importantă pentru cetăţeni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact