luni, 16 februarie 2009

Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei, în pelerinaj la Locurile Sfinte

Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei, aflat în aceste zile într-un pelerinaj la Locurile Sfinte, a vizitat astăzi, 15 februarie 2009, Reprezentanţa Patriarhiei Române de la Ierusalim. Din grupul de pelerini care l-a însoţit pe Preasfinţia Sa fac parte şi maicile Stareţe de la Mănăstirile Clocociov (jud. Olt) şi Christiana (jud. Ilfov). Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ieronim Creţu, Reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri.

Episcopul Slatinei a săvârşit Sfânta Liturghie astăzi la Reprezentanţa Patriarhiei Române de la Ierusalim, când ortodocşii din Ţara Sfântă sărbătoresc Întâmpinarea Domnului. În cuvântul său de învăţătură de la sfârşitul Sfintei Liturghii, explicând semnificaţia duhovnicească a pildei fiului risipitor, Preasfinţia Sa ne îndeamnă: 'Să ne rugăm bunului Dumnezeu ca, în orice postură ne-am afla, de fii căzuţi şi pocăiţi sau de fii ascultători şi tot timpul în preajma lui Dumnezeu, să nu ne lase niciodată să devenimi insensibili, ci să ne dea puterea să ne pocăim, dacă am căzut, şi să iubim, dacă n-am căzut'.

La Sfânta Liturghie a fost prezent şi un grup de pelerini români din Canada, însoţiţi de părintele Gheorghe Ţiu, parohul bisericii 'Sfântul Apostol Andrei' din Mississauga. Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei, va continua pelerinajul la Locurile Sfinte în zilele următoare, urmând să viziteze Muntele Sinai şi să se închine în Mănăstirea 'Sfânta Ecaterina'. Pelerinajul se va încheia joi, 19 februarie 2009.

Ilie Chişcari
Corespondent BASILICA la Ierusalim

Sursa: www.basilica.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact