marți, 30 septembrie 2008

Chestionar pentru romanii din diaspora

Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române realizează în clipa de faţă (mai-septembrie 2008) un sondaj în rândul românilor plecaţi peste hotare.
In cadrul programului de studiu al valorilor europenilor (European Values Study), luand in considerare importanta opiniiilor romanilor aflati in afara tarii, echipa româneasca pentru studiul valorilor sociale si-a propus sa studieze si valorile romanilor aflati in afara tarii. Folosim in acest scop chestionarul atasat.
 
Daca sunteti roman si va aflati pentru o perioada mai lunga de timp in afara tarii (la lucru, la studii sau alaturi de familia care se afla in una dintre aceste doua situatii), va rugam sa completati chestionarul atasat (dureaza aproximativ 10 minute), conform instructiunilor incluse in fisierul respectiv.
 
Intentionam doar sa comparam migrantii romani, cu romanii aflati in Romania si cu cetatenii altor tari europene, dar si din lume (SUA, Canada, Israel, Australia etc.*), care raspund in perioada de fata (aprilie-septembrie 2008) intrebarilor unui chestionar similar, insa mult mai lung. Conform legilor Romaniei si deotologiei profesiei de sociolog, garantam caracterul anonim al raspunsurilor si nu transmitem nimanui informatii despre dvs.
 
Rezultatele acestor comparatii vor fi facute publice in pagina de Internet a proiectului - www.iccv.ro/valori/index.htm (mirror site: www.bogdanvoicu.home.ro/valori/index.htm), dar si prin intermediul presei.
 
Indiferent daca raspundeti sau nu la chestionar, va rugam sa il retrimiteti prietenilor dvs. romani care se afla in afara tarii. Colectarea datelor este realizată în valuri succesive, în perioada mai-septembrie 2008.
 
Va multumim pentru solicitudine,
 
dr. Bogdan Voicu, cercetător ştiinţific gradul II**
drd. Monica Şerban, cercetător ştiinţific gradul III**
info-migratie2008@iccv.ro                                      www.iccv.ro/valori/migranti_2008.htm
 
 
* In 2005, in cadrul Wold Values Survey, un chestionar similar a fost adresat unor esantioane reprezentative de respondenti din aproximativ 60 de tari, incluzand si Romania, alaturi de alte tari europe si din lume. Acest lucru ne permite si comparatii cu tari din America de Nord, lumea araba, America de Sud, Asia, cateva tari africane, Australia si Noua Zeelanda.
 
** Chestionarul de faţă este realizat de o echipă compusă din Bogdan Voicu, Monica Şerban, Mălina Voicu, Claudiu Tufiş, Paula Tufiş, Raluca Popescu , Marian Vasile (toţi din Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române, Bucureşti), Mircea Comşa (Facultatea de Sociologie, Universitatea Babeş-Boliay Cluj), Horaţiu Rusu (Universitatea Lucian Blaga Sibiu).
 
*** Proiectul se realizeaza in cadrul grantului de cercetare CNCSIS ID_56/2007. Un parteneriat cu Fundatia Soros permite integrarea cercetarii cu alte studii realizate in cadrul programului pentru migratie al organizatiei respective. Pentru comparatii vom utiliza si bazele de date ale sondajelor asupra migrantilor romani realizate de Agentia pentru Strategii Guvernamentale, care a agreat sa ne sprijine in acest sens.

Daca doriti sa intrati in posesia chestionarului va rog sa ma contactati folosind datele din rubrica "Contact".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact