joi, 2 octombrie 2008

CFR Cluj, egal cu vicecampioana Europei

CFR Cluj a terminat aseară la egalitate (0-0) partida cu mult mai titrata Chelsea. Cluj ar fi putut realiza o nouă surpriză, însă şutul lui Pereira din minutul 86 a fost respins cu greu de Petr Cech.

Dacă te-ai fi luat după cifrele din dreptul sumelor la care erau estimaţi jucătorii celor două echipe sau după cele ale salariilor, CFR nu ar fi avut nicio şansă în faţa lui Chelsea Londra.

Dar după primele 45 de minute ale partidei de aseară, nu s-a sesizat nicio diferenţă. Un pic la posesia balonului în favoarea oaspeţilor, dar asta nu se pune.

5.000 de euro la egal

”Trebuie să jucaţi cu inima. Pentru voi, pentru culorile echipei, pentru oamenii din tribune şi pentru suporterii români”,  le-a spus Arpad Paszkany, patronul clubului clujean, înaintea startului meciului, la vestiare. Iar subalternii l-au ascultat. Au fost tupeişti în faţa vedetelor londoneze de cinci stele, stimulaţi şi de bonusurile promise: câte 15.000 de euro la victorie şi doar câte 5.000 la egal.

Tocmai pentru că jucătorii echipei ardelene au devenit extrem de interesanţi pentru multe formaţii din Occident, în tribunele stadionului s-au aflat trimişii unor grupări din Anglia, Franţa, Italia sau Portugalia. Everton, Middlesbrough, Portsmouth, Genoa, Auxerre sau Benfica şi-au trimis oamenii să-i spioneze pe elevii lui Trombetta. Scouterii n-au putut vedea însă până la pauză prea multe realizări de nicio parte.

Trică a nimerit bara

La reluare, prima ocazie au avut-o jucătorii clujeni. Mureşan a trimis o torpilă sptre buturile lui Cech (49), dar portarul a fost la post. Intrarea lui Anelka a crescut un pic periculozitatea londonezilor, ceea ce a făcut ca elevii lui Trombetta să fie mai puţin îndrăzneţi în atac. Singurul eveniment notabil al primei jumătăţi a reprizei secunde a fost accidentarea destul de gravă a lui Drogba după duelul cu Galiassi.

Pe final, presiunea a atins cote înalte la poarta lui Stăncioiu, dar apărarea ceferistă s-a apărat eroic, iar Trică era să dea lovitura de graţie (80), numai că mingea şutată de el a nimerit stâlpul porţii lui Cech. Ultima ocazie importantă a partidei a avut-o Pereira, dar Cech a respins în corner. CFR a reuşit un 0-0 de aur.

CFR: Stăncioiu – Tony, Galiassi, Cadu, Pereira – Dani, Mureşan – Dubarbier, Trică (Didi 88), Culio – Y. Kone Antrenor: Maurizio Trombetta

Chelsea: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, Bridge – Ballack, Obi Mikel, Lampard - Kalou (Anelka 46), Malouda (Di Santo 74) – Drogba  (Belletti 58) Antrenor: Luiz Felipe Scolari

Stadion „Dr. Constantin Rădulescu“: 20.000
Arbitru: Florian Meyer (Germania)

Sursa: www.adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact