sâmbătă, 4 octombrie 2008

Campania - ROMANI IN EUROPA, la start

 
Marti, 23 septembrie, a avut loc lansarea in Spania a campaniei de comunicare initiata de Guvernul Romaniei, “Romani in Europa”.

In cadrul unei conferinte de presa, organizate la Ambasada Romaniei la Madrid, au intervenit Maria Ligor, ambasadorul Romaniei in Spania, Felipe Sanjuán, Directorul General Saatchi&Saatchi Spania, regizorul Carlos Iglesias si profesorul universitar Rogelio Pérez Bustamante.

Vorbitorii au prezentat obiectivele si modul de derulare a campaniei, care, sub sloganul „Hola soy rumano”, urmareste imbunatatirea imaginii comunitatii romanesti din Spania, cel mai numeros colectiv de straini din aceasta tara, in special prin punerea in lumina a contributiei romanilor la economia si societatea spaniole.

Maria Ligor, ambasadorul Romaniei in Spania, a subliniat ca aceasta campanie intareste mesajul transmis prin exemplul zilnic al fiecaruia dintre romanii care, zi de zi, isi castiga aprecierea si respectul colegilor de munca sau al vecinilor lor spanioli. Totodata, campania completeaza activitatea celor peste o suta de asociatii ale romanilor din Spania care, cu resurse putine, dar cu mult entuziasm, faciliteaza contactul direct intre romani si spanioli si apropierea publicului spaniol de cultura si traditiile romanesti.

Mesajul campaniei mediatice coordonate de Saatchi&Saatchi, care se va desfasura pe o perioada de trei luni in principalele medii de comunicare spaniole, este „Impreuna facem echipa buna”. Sunt retinute exemple cheie de situatii in care romanii s-au impus la locul de munca, in Spania, prin pregatire si seriozitate.

Campania de comunicare include si o serie de evenimente destinate a prezenta publicului spaniol noul profil european al Romaniei. Vor fi organizate conferinte economice, vizite in Romania ale unor jurnalisti spanioli, precum si prezentarea unui studiu complex socio-economic privind situatia romanilor romaneasca realizat de reputati experti spanioli, condusa de profesorul Ramon Tamames de la Universitatea Juan Carlos din Madrid.

Se afla in faza de montaj un documentar realizat de cunoscutul regizor spaniol Carlos Iglesias, care a scos in evidenta paralelismul dintre emigratia spaniola de acum cateva decenii si cea romaneasca. In interventia sa in cadrul conferintei de presa de astazi, Carlos Iglesias a evocat experienta sa personala, el insusi fiind fiul unor emigranti spanioli in Elvetia.

La conferinta de presa au fost de fata si reprezentanti ai Comisiei Europene la Madrid, care au felicitat autoritatile romane pentru initiativa de a actiona in sprijinul imaginii comunitatii romanesti din Spania, un proiect la care institutia europeana doreste sa se asocieze.

Ambasada Romaniei la Madrid

Sursa: www.romaninlume.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact