marți, 30 septembrie 2008

Ziua Mondiala a Turismului la Biblioteca Judeteana Vaslui

Cu prilejul Zilei Mondiale a Turismul (27 septembrie), in  Sala de lectura a Bibliotecii Judetene "Nicolae Milescu Spatarul" a avut loc Dezbaterea publica : "Turismul ecumenic - O sansa pentru judetul Vaslui", organizata de Consiliul Judetean Vaslui. Actiunea face parte din ansamblul
activitatilor proiectului "Itinerarii cultural-religioase: Vaslui-Hancesti-Leova" finantat de Uniuniea Europeana , prin Programul de Vecinatate Romania - Moldova 2004-2006, Phare CBC 2004, care are ca obiectiv reabilitarea si modernizarea infrastructurii de informare si acces, in vederea reintroducerii in circuitul turistic a obiectivelor cultural religioase din zona transfrontaliera Vaslui-Hancesti-Leova. Prin aceasta activitate s-a urmarit promovarea proiectului si rezultatele acestuia, precum si stimularea implicarii liderilor de opinie si a factorilor responsabili in valorificarea potentialului turistic local.

In cadrul dezbaterii s-au prezentat comunicarile:
1. Oportunitati de dezvoltare  a turismului in judetul Vaslui
2. Valori de patrimoniu ale judetului Vaslui
3. Prezentarea ghidului turistic: "Itinerarii cultural-religioase : Vaslui-Hancesti-Leova". Lucrarea este realizata in limbile romana, engleza, franceza si cuprinde descrieri si imagini ale celor mai reprezentative biserici si manastiri din Eparhia Husilor, precum si din raioanele Hancesti si Leova din Republica Moldova, care pot constitui puncte de atractie turistica.
4. Prezentarea portalului www.vaslui-turism.ro  in sprijinul celor care doresc sa se informeze de la distanta cu privire la potentialul turistic cultural religios al  zonei implicate in proiect.

De asemenea participantii au vizitat o interesanta expozitie  de carte : "Turismul romanesc si turismul international" .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact