joi, 24 ianuarie 2008

Hackerii romani au atacat o banca din Colorado

O banca din statul american Colorado nu-si mai poate folosi serviciul de Internet banking din cauza unei retele de hackeri, care are radacini si din Romania. Locuitorii orasului Lakewood au intrat deja in panica. Primesc telefoane si e-mailuri si li se cer date confidentiale. Reprezentantii bancii americane au apelat deja la FBI, iar ofiterii au dat de urma e-mailurilor in Romania. Frauda a fost semnalata de o pensionara care a primit un telefon de la un asa-zis reprezentant al bancii. Nu s-a alarmat decat in momentul in care vocea de la telefon i-a cerut numarul cartii de credit.

Reprezentantii bancii mai fusesera anuntati si de alti clienti despre astfel de telefoane. Banca a fost atacata de o retea internationala specializata in furtul de identitate. Hackerii trimit si e-mailuri in care cer parole de la conturile de Internet banking. Asa ca institutia a inghetat orice tranzactie pe Internet. A chemat in ajutor si agentii FBI. Ancheta a dat de urma mai multor site-uri in California, Nevada si Romania. Numarul de telefon de la care sunt apelati a fost gasit la o inchisoare din Colorado.


(Articol preluat de pe site-ul www.gandaculdecolorado.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact