joi, 24 ianuarie 2008

Piata muncii din Olanda ramane inchisa pentru romani:


Olanda nu-si va deschide piata muncii pentru romani si bulgari nici dupa 2009. Acesta este raspunsul Legislativului olandez la propunerea Executivului de deschidere a granitelor pentru cetatenii celor doua tari proaspat aderate. Aceeasi masura este aplicata, insa deocamdata numai pentru acest an si de Spania si Italia.
Parlamentul olandez se opune proiectului guvernului olandez de a deschide piata muncii pentru romani si bulgari dupa 2009. Masura a fost anuntata si comentata de presa olandeza dupa ce Executivul de la Amsterdam a afirmat ca intentioneaza ca de la anul sa permita accesul liber pentru romani si bulgari la locurile de munca din aceasta tara.
Pana atunci, cei care doresc sa munceasca in Olanda trebuie sa obtina un permis de munca. Initial, ministrul afacerilor sociale Piet Hein Donner dorea sa inceapa dezbaterea asupra unei deschideri a frontierelor in luna mai a anului viitor.
Italia si Spania aplica acelasi "tratament" privind accesul la pietele de munca pentru cetatenii romani si bulgari. La inceputul acestui an cele doua state europene au anuntat ca nici in 2008 romanii sa nu primeasca unda verde pentru a munci legal pe teritoriile proprii. Cu toate acestea un studiu recent arata ca si in 2007 Spania si Italia au fost destinatiile preferate ale romanilor pentru munca.

(Articol preluat de pe site-ul www.dirobenelu.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact