joi, 14 februarie 2008

Romania, prezenta la Salonul de vacante de la Bruxelles


Romania a fost prezenta, pentru al saptelea an consecutiv, la „Salonul de Vacante de la Bruxelles“, targ de turism care in acest an se afla la a 50-a aniversare, informeaza Rompres. Organizatorii au estimat un numar record de vizitatori, circa Romania, prezenta la Salonul de vacante de la Bruxelles100.000 de persoane in cele 5 zile ale targului, ceea ce inseamna in medie 20.000 de vizitatori zilnic, nu numai din randul belgienilor, ci si din cel al strainilor care lucreaza in institutiile europene.
Cei doi operatori belgieni specializati pe destinatia Romania - AB Tours si Maxi Tours - au oferit turistilor pachete variate, de la sejururi pe litoralul Marii Negre si tratamente balneoclimaterice, preferate in general de persoane mai in varsta, pana la pachete turistice care imbina drumetiile, tracking-ul si rafting-ul si care atrag indeosebi tinerii. Totodata, cei doi tour-operatori au oferit pachete de ecoturism, dar si turism cultural si rural. La mare cautare au fost pachetele care includ circuite la manastirile din nordul Moldovei si circuite in zona Maramuresului.

Turistii s-au interesat de mestesugurile traditionale, cum ar fi tesutul covoarelor, incondeierea oualor sau cioplitul in lemn. „Pastrarea traditiei este un punct forte pe care il are inca Romania“, a declarat Ioana Cazacu, de la Oficiul National Roman de Turism pentru regiunea Benelux. In opinia dnei Cazacu, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, a adus tarii noastre un imens capital de imagine. „Daca inainte de integrare, turistii straini erau mai reticienti si inca mai intrebau daca Romania este o tara sigura, acum nu-si mai fac astfel de probleme, ba chiar intreaba daca pot plati direct in euro“, explica oficialul de la Ministerul roman al Turismului.

De altfel, incet-incet, „vechii“ europeni incep sa descopere „noua Europa“. Una dintre marile atractii ale Salonului de Vacante de la Bruxelles a constituit-o asa-numitul pachet „European Quartet“ (Cvartetul european), care a oferit un circuit care include Polonia, Slovacia, Republica Cehia si Ungaria, intr-un stand special, numit „Go 4 Central Europe“.

(Articol preluat de pe site-ul www.rombel.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact