joi, 14 februarie 2008

Voronin la Munchen: limba moldoveneasca a aparut inaintea limbii romane




ImageCu ocazia prezentei la Conferinta de securitate de la Munchen, Adrian Cioroianu si Vladimir Voronin (cioroi in rusa n.r.) s-au duelat in privinta limbii vorbite in cele doua state romanesti. Adrian Cioroianu, l-a intrebat pe Voronin daca Republica Moldova nu ar fi avantajata in ceea ce priveste integrarea in UE de faptul ca limba oficiala este aceeasi cu a unui stat membru al Uniunii, informeaza Mediafax, citandu-l pe ministrul de externe de la Bucuresti. Potrivit lui Cioroianu, Voronin a raspuns ca stie ca este vorba despre doua limbi identice, dar a adaugat ca limba moldoveneasca a aparut inaintea limbii romane si de aceea va sustine intotdeauna existenta unei limbi moldovenesti.


Voronin in prezentarea pozitiei sale a afirmat in cadrul conferintei ca "razboaiele informationale, interpretarile divergente privind identitatea statala si nationala a Moldovei" pun existenta acesteia "sub un mare semn de intrebare".
Voronin a fost insotit la Munchen de ministrul de externe Andrei Stratan, ministrul apararii Vitalie Vrabie si de consilierul prezidential Mark Tkaciuk, considerat pionul principal al Moscovei din anturajul lui Voronin.

(Articol preluat de pe site-ul www.rombel.com)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact