miercuri, 8 octombrie 2008

Festivalul umorului "CONSTANTIN TANASE" - Vaslui 2008

In saptamana 6-12 octombrie 2008, la Vaslui, se desfasoara ce-a de-a XX-a Festivalul umorului "CONSTANTIN TANASE".
Prima editie a Festivalului a avut loc in anul 1970, festivalul dezvoltandu-se de la an la an, atat prin numarul participantilor (actori profesionisti si amatori, trupe de teatru, grupuri umoristice, umoristi, caricaturisti) ,dar mai ales prin calitatea artistica a actiunilor organizate.
Festivalul se desfasoara pe trei sectiuni de "confruntare" a umorului si
bunei dispozitii:
- Concurs de carte satirico-umoristica
- Concurs de interpretare literatura satitico-umoristica
- Concurs de caricaturi
Spectacolele de teatru de comedie si revista incanta publicul vasluian, de la o varsta frageda (copii prescolari) pana la spectatori de varsta a treia.
Semnalam participarea la aceasta editie a Festivalului umorului a unor nume importante ale artei teatrale si cinematografice romanesti (actorii: Dorel Visan, Mircea Albulescu, Sebastian Papaiani, Horatiu Malaiele, Matian Ralea,Florin Piersic Junior, s.a., Geo Saizescu -regizor), literaturii satirico-umoristice (Cornel Udrea, George Corbu, George
Zarafu, Vasile Largu, Aurel Bruma, Mihai Batog Bujnita etc., Bogdan Ulmu- critic de teatru), caricaturii (MARELE caricaturist Stefan Popa Popa's, Nicolae Viziteu din Vaslui, Valentin Ciuca - critic de arta).
Spectacolele vor fi prezentate de Teatre de prestigiu din Romania: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Scena Bucuresti, Teatrul "George Ciprian" Buzau, Teatrul "M. Eminescu " Botosani, Teatrul "Victor Ion Popa" Barlad, Teatrul de Revista Majestic din Ploiesti) si din Republica Moldova (Teatrul National din Chisinau).
Biblioteca Judeteana Vaslui s-a ocupat de Sectiunea de Concurs de carte satirico umoristica, de lansarea unor carti si a realizat Bibliografia: Literatura satirico-umorsitica romana contemporana. Institutia noastra detine un numar semnificativ de volume de literatura umoristica, majoritatea cu dedicatie si autograf de la autori, care fac parte din
BIBLIOTECA UMORULUI, infiintata cu ani in urma la sugestia regretatuluiscriitor umorist si critic de teatru Valentin Silvestru.
Pe buna dreptate, monumentalul actor FLORIN PIERSIC afirma intr-un interviu acordat unui ziar vasluian ca "Fara doar si poate, Vasului este capitala umorului romanesc".
In acest an Publicul vasluian se bucura de o gama larga de activitati deosebite:
LUNI, 6 oct:
- Vernisarea expozitiei de caricatura "NOSTRADAMUS SPUNE ..." – 109 sefi de state si guverne, fotografii si scrisori de multumire pentru autorul albumului si expozitiei - STEFAN POPA POPA'S
- Deschiderea SALONULUI CARICATURII 2008 si lansarea albumului cu lucrarile Laureatilor concursului Salonului caricaturii : 1970-2008, - Vernisarea expozitiei "RETRO-ESPO"; tetrostentiva Salonului caricaturii : 1970-2006. Toate cele trei expozitii sunt prezentate de criticul de arta Valentin Ciuca din Iasi, prieten si collaborator al festivalului.
- Conferinta de presa si lansarea filmului de comedie PACALA SE INTOARCE, in prezenta regizorului Geo Saizescu si al actorilor Sebastian Papaiani si Denis Stefan
- Spectacolul de deschidere a celei de-a XX-a editii a Festivalului umorului "C. Tanase, 2008, cu piesa SANZIANA SI PEPELEA dupa V. Alecsandri. In distributie actori de marca: Mircea Albulescu, Ileana Olteanu, Razvan Oprea, Ovidiu Cuncea, Silviu Biris, Monica Davidescuy, Magda Catone s.a.
MARTI, 7 oct.
- Spectacolul pentru copii: SAMANTA VRAJITA, preyinta Teatrul "Ion Creanga" Bucuresti
- Intalnirea actorilor de la Teatrul National din Bucuresti cu liceenii vasluieni
- Premierea laureatilor Salonului de literatura satirico-umoristica
- Spectacolul DOCTORUL FARA VOIE de Moliere, prezinta Teatrul National din Chisinau
- Spectacolul SANZIANA SI PEPELEA, prezinta Teatrul National Bucuresti MIERCURI, 8 oct.
- Lansari de carte: "Asta seara dansam... cu Bachus" si "Istoria dramatica a unui film comic" de Geo Saizescu; "Antologia epigramei romanesti" de George Corbu, Valerian Lica, George Zarafu; "Calendarele magarilor" si "Miracolul la Glodeni" de Mihai Batog Bujenita; "Inima de rezerva" de Aurel Bruma; "In asteptarea luminarii" de Vasile Larco; "Tichia de Margaritar" de Val Andreescu; De cine se teme Virginia Woolf, Eu, cel Ego, Aut Caesar, ofsaid Nihil, Romanul brusc de Cornel Udrea.
- Dueluri epigramistice intre membrii Cenaclului umoristilor "Valentin Silvestru" din Vaslui si ai Academiei "Pastorel Teodoreanu" Iasi.
- Vernisarea expozitiei de caricatura semnata Nicolae Viziteu si lansarea volumului sau de caricatura "Flori de cactus". Prezinta Bogdan Ulmu.
- Spectacolul "BLOCATI ... IN DORMITOR" de John Tobias, prezinta Teatrul "George Ciprian" din Buzau
- Spectacolul "ZARURI SI CARTI" dupa Tommy Mcweeney, in distributie Florin Piersic jr. si Petre Fumuru
JOI, 9 oct.
- Spectacol de teatru pentru copii cu actorul Marian Ralea
- Spectacolul "BOLNAVUL INCHIPUIT" de Moliere, prezinta Teatrul "Victor Ion Popa" Barlad
VINERI, 10 oct.
- Concursul de interpretare satirico-umoristica cu un juriu de exceptie, format din: Dorel Visan (actor, pres. juriului), Geo Saizescu (regizor), Dan Mihaiescu (umorist), Aurelian Balaita (prof. univ. Iasi), Luminita Uta (director Casa de cultura), Cornel Udrea (dramaturg), Stefan Oprea (critic de teatru), Marcel Anghel (actor, director Teatru "V.I.Popa" Barlad)
- Premierea castigatorilor concursului de interpretare
- Spectacol "IVAN TURBINCA" dupa Ion Creanga, prezinta Teatrul "M. Eminescu" din Botosani
SAMBATA, 11 oct.
- Spectacol oferit de castigatorii Marelui Premiu la concursul de interpretare satirico-umoristica
- Spectacol "MASCARICIUL" de A.P. Cehov, Prezinta Teatrul Scena DUMINICA, 12 oct.
- Spectacol pentru copii "CARTEA JUNGLEI" dupa R. KIPLING, prezinta Teatrul de Revista Majestic din Ploiesti
- Inchiderea celei de-a XX-a editii a Festivalului umorului "C. Tanase" Vaslui cu spectacolul extraordinar "CLEPSIDRA CU ARIPI" de Cornel Udrea,
prezinta Teatrul de Revista Majestic din Ploiesti

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru 2010 mai apare vreun anunt?

Anonim spunea...

Merci pt articol! este primul loc unde am gasit proogramul festivalului.

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact