miercuri, 16 ianuarie 2008

Inginerii romani cautati in Germania

Germania va primi neconditionat, ingineri din tari din Europa Centrala si de Est membre ale Uniunii Europene, specializati in electrotehnica si masini-unelte.

Pe de alta parte, studentii straini cu diploma de licenta obtinuta in Germania vor primi automat drept de munca pentru trei ani in aceasta tara.
Potrivit forumului romanilor din Munchen, www.ro-muenchen.de, autoritatile au decis astfel sa renunte, in aceste cazuri specifice, la principiul de a prefera cetateni germani pentru ocuparea locurilor de munca vacante. Guvernul german a aprobat un proiect de ordonanta vizand facilitarea imigratiei strainilor cu studii superioare, pentru a acoperi lipa de mana de lucru calificata.

Pana in prezent, examinarea dosarelor strainilor trebuia sa dovedeasca ca posturile la care aspira acestia nu pot fi ocupate de germani.

Masurile, care urmeaza sa fie supuse Parlamentului, constituie o schimbare de politica pentru Germania, care voia sa isi inchida piata muncii cel putin pana in 2009 cetatenilor ultimelor tari care au aderat la Uniunea Europeana, pentru a combate dumpingul salarial. In prezent, Germania are cu 20.000-40.000 mai putini ingineri decat ar avea nevoie, potrivit expertilor.


(Articol preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact