miercuri, 16 ianuarie 2008

Misiunea politistilor romani in Italia continua

O echipa formata din 14 politisti romani se afla incepand de marti, 15 ianuarie, in Italia, pentru a continua misiunea demarata la inceputul lunii noiembrie 2007.

Ofiterii si agentii romani plecati in misiune sunt buni cunoscatori ai limbii italiene, fac parte din strucurile centrale si teritoriale ale Politiei Romane, iar 8 dintre acestia au mai participat la aceste misiuni.

Potrivit Amos News, pe parcursul a trei luni, politistii romani isi vor desfasura activitatea in echipe mixte de lucru, in vederea combaterii, cu mai mare eficienta, a criminalitatii comise de cetateni romani.

Astfel, pe langa cei cinci politisti romani participanti la Proiectul ITARO, in cursul anului 2007, din dispozitia ministrului internelor si reformei administrative, Cristian David, au mai fost detasati in Italia alti 19 politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

In luna decembrie, la intoarcerea ofiterilor detasati temporar in aceasta misiune, a fost intocmit un nou bilant, stabilindu-se faptul ca, operatiunile desfasurate in colaborare cu fortele de ordine italiene direct implicate in contracararea fenomenului infractional produs de cetatenii romani, a avut rezultate foarte bune.

La data de 13.12.2007, in urma evaluarii activitatilor desfasurate de catre politistii romani, reprezentantul Politiei de Stat Italiene a subliniat reusita acestei actiuni, concluzionand ca misiunile de acest gen trebuie sa continue.

(Articol preluat de pe site-ul www.romaniaitalia.net)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime nu vor fi publicate. Autorii comentariilor își asumă răspunderea pentru materialele publicate pe acest blog.

 
Copyright © 2011. proDiaspora - pentru românii de pretutindeni . All Rights Reserved
Home | Despre | Contact